ICO M & A? Token izlazi mogao bi da bude nesrećan | RS.democraziakmzero.org

ICO M & A? Token izlazi mogao bi da bude nesrećan

ICO M & A? Token izlazi mogao bi da bude nesrećan

Pepeo Igan je kapitalista u ranoj fazi investicija firmi spajaju, gde je dovelo ulaganje firmi u blockchain startups Chainalisis i Enigma.

U ovom članku mišljenju, Egan je navodi kako je izdavanje javno trguje kriptografskih znak može da utiče na sposobnost pokretanja da se kupi ili stečene kasnije.

Danas, preduzetnici hrle na zelenim pašnjacima omogućile od token prodaje, relativno novi način da bi kapital u vidu tehnološka kompanija ranom stadijumu. U stvari, Icos i token prodaja je nadmašila tradicionalnu venture sredstva, ne samo za blockchain preduzeća, ali za sve kompanije, u skladu sa Goldman Sachs.

S obzirom na ovu vuču, to je lako da odbaci criptocurrenci i token tržišta kao mehur Peter Schiffand Hauard maraka su svaki izrazili svoju zabrinutost u prostoru.

Međutim, postoji ogromna vrednost u izdavanje tokena, a postoje razlozi token prodaje se u procvatu.

Ovi uključuju:

  • Preduzetnici mogu doneti milione bez upuštanja u tipičnom višemesečne prikupljanje sredstava Roadshov. (Legendarni VK Original Vilson i veruje da je promena paradigme događa.)
  • Uvođenje tokena često incentivizes token vlasnici (potencijalni korisnici) da doprinese na mrežu, jer sada imaju interes u uspehu mreže. U tom smislu, tokeni su rešenje za problem kokoška ili jaje a mreže.
  • Token prodaje se kompanija ponovo seksi. Holding an ICO je siguran način da se medijsku pažnju u 2017. (Sa druge strane, oni mogu dovesti pogrešan tip investitora na tabeli).
  • Kompanije su sada u mogućnosti da podignu semena, A, B i C zaokružuje sa vučom pre prihoda, a mogu da se fokusiraju isključivo na izgradnju mreže i regrutovanje, nego prikupljanja sredstava.

Pre nego što retrofitting M & A okvir i skakanje u logistici kako korporativni može da kupi kompaniju Ks sa blockchain tokena, važno je da se zna da su mnogi od tih tokena su regulisani preko poseban entitet: odnosno fondacije, često zasniva inostranstvu (ekampled dole).

Osim toga, tokeni nude jedinstvene osobine: neka prođe Hovei Test (i smatraju se hartije od vrednosti), mnoge od njih nude preko fondacije (ne kompanije), neki imaju neposredna komunalnog, dok drugi ne mogu biti distribuiran na meseci do nekoliko godina nakon tokena.

Oprezni criptocurrenci FoMO (strah od propušta), pravna lica imaju razgovore o tome kako oni mogu steći tokenized blockchain kompaniju.

Pravna lica će možda želeti da steknu kompaniju za tim, za velike razvojne zajednice open-source, ili jednostavno zato što je korporacija smatra tokena proces build-iour-sami previše komplikovane.

Ali, dok je kamatna postoji, korporativni M & A tima nemaju status kuo da se osloni na.

Evo pet mogućih gledišta:

  1. Kompanija ima vrednost, tokeni su irelevantni
  2. Kompanija ima vrednost, tokeni su Vam zanimljive
  3. Firma nema vrednost, tokeni su važni za naše go-napred
  4. Mi ne znamo koja ima vrednost, ali želimo da ga posedujem
  5. Ovo će biti regulatorna usklađenost noćna mora - hajde da sednemo ovu.

Scenario 1: Kompanija ima vrednost, tokeni su irelevantni

"Mi želimo da kompanija, mi ne brinemo o tokena."

Kompanija poseduje patenata, tim je vrhunski, ali M & Tim ne razume zašto su neophodni za poslovne ili kako se tokeni zaslužuju visoku cijenu tokena.

Kao marljivo, M & Tim će pokušati da steknu kompaniju, i ignorišu tokena. Za svaki slučaj, ovaj tim će proveriti simbolične prodajne dokumentacije saznati korporativnu strukturu tokena (tj da je C-Corp ili fondacija koje je izdao tokena?), Detalja o tome kako se nadoknađuje tim i token planovi distribucije. Ako je apsolutno neophodno sticanje tokena, broj tokena izdatih će verovatno imati značajan uticaj na izlaznoj potencijal.

Ako je simbol tržišna kapitalizacija je visoka, a mnogi od tih tokena već izdato, to će biti nategnuto da vide dogovor je predložio, a kamoli uradio.

Scenario 2: Društvo je vrednost, znak ima vrednost

Tim je velika, tehnologija je velika, protokol ima smisla i tim ulazi u svojoj vredne mrežu korisnika.

U ovom slučaju, može biti postojeći odnos između kompanije i korporacije istražuje sticanja. Jer je većina aktivnosti dešava u blockchainis eksperimentalni, ili proizvod nije tako daleko dokle god Tržišna kapitalizacija, mislim da nećemo videti nikakvu korporativni plate cenu punu ravnopravnost plus ukupan izuzetnu cenu po principu.

Struktura tokena izdato će značajno uticati na cenu akvizicije.

Scenario 3: Firma nema vrednost, znak ne

Ova kompanija ima veoma srećan što su prvi na tržištu, ali tim jednostavno nije do burmuta - možda postoje čak i znaci prevare ili zlonamernih aktivnosti.

Ako je pozicija na tržištu, programer zajednica i tehnologija su vrhunski, pravna lica mogu da se aktivno pristup kupovine tokena u divljini ili čak preostalih tokena.

Ovo će biti poslednja strategija M & A tim želi da predstavi svoje C-paket.

Scenario 4: Ne znamo koji ima vrednost, ali želimo da ga posedujem

Ovo je FoMO scenarija.

Koji god da je razlog može biti (tj korporacija je pod pritiskom svojih akcionara i odbora da se razvije blockchain strategiju, rukovodioci shvate da nemaju jedno interno koji podrazumeva blockchain), osetljivost cena postaje naknadna misao, i M & Tim čini ponudu za kupovinu blockchain simbol, C-Corp, uz izvanrednim tokena, u aktuelnoj ceni po principu.

U zavisnosti od tokena strategije sticanja, taj scenario mogao da košta milijarde za korporacije. Najveće pitanje za poslovanje je šta se dešava sa tokena u divljini? I da će oni nosioci token ostati lojalan? Ili hrle u konkurentnom blockchain sistem?

Postojeći kompanija (recimo, kockanje kompanija BetFair) može da unajmi 100 miliona $ (ne $ 1 milijardu) za nešto sa regulatornim prednosti. Kompanije su pojma o uslugama peer-to-peer klađenje - a kamoli blockchain.

Scenario 5: Ovo će biti regulatorna usklađenost noćna mora - hajde da sednemo ovo se

Današnji jedini korporativna strategija za token i C-corp M & A.

M & Tim i C-paket naći pejzaž teško pratiti, i da su zabrinuti zbog gubitka milione na simboličnu nestabilnosti, ili čak kako će ići za sticanje token mrežu. Jer će cene i pripajanja biti tako složena, mnogi pravna lica će sedeti po strani i pustiti njihovi konkurenti diktiraju cenu, ili može da svoju igru u 11. Sat.

U tom smislu, pravna lica mogu (scenario 6) istražuje potencijalne akvizicije, i na kraju oslobodi svoju blockchain token, slično onome što Kik je doingthrough Kin Interactive.

Pravna lica, posebno javna preduzeća, će drift na scenariju 5 za narednih nekoliko godina, ili odlučiti da tokeni imaju ogromnu vrijednost i izdaju svoje.

Za sve preduzetnika razmišljaju izdavanja tokena, važno je da se možda čak i više razumeju mana rizik od koristi dovođenja u ekstra kapitala. Uzmi dugoročnu pogled. Na kraju krajeva, kako bi artikulišu vrednost tokena to iour potencijalnog kupca?

Druge oblasti korporativnih M & A timovi će analizirati, ne uključuju iznad: Ko moći mreže? Rudari?

Kao preduzetnici, investitori i korporacija, mi ćemo morati da mislimo izvan tradicionalne korporativne M & A u veb 3.0 ere. Ako imate mišljenje o tome kako tokeni utiču na M & A, doći do predstojećeg događaja Boston Cripto, ili da u dodir (detaljnije u nastavku).

Ja vodim Boston blockchain grupu, Boston Cripto - mi ćemo biti domaćin rasprave o tokene 5. Septembra. Pridružite ako želite da razgovaraju više.

Pratite pepela na Tvitter ovde: @AshAEgan i @CriptoVC. Hvala na Maia Hejman, Ti Dančo i Justin Gage za razmatranje ovaj članak.

Slične vesti


Post ICO

Black Market Reloaded se vratio na internet nakon greške u objavljivanju izvornog koda

Post ICO

ICO fondovi među milionima zamrznuti u paritetu novčanike

Post ICO

Pokretanje ovog Blockchain-a će vam platiti da biste pomogli svojim prijateljima da pronađu ljubav

Post ICO

Na MoneiConf-u, neočekivano pothranjen Outlook za Blockchain

Post ICO

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Post ICO

Bitcoinova cena Flirts sa $ 750 kao Zcash Fervor Fades

Post ICO

Overstock to Release Blockchain Product to Curb Naked Short Sales

Post ICO

SEC upozorava javna preduzeća da koriste ICO za pumpne akcije

Post ICO

Credit Suisse izveštaj istražuje udare u blokchain-u na 14 javnih akcija

Post ICO

ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju

Post ICO

Volim bitkoin. Zato i Sue razmjene

Post ICO

BitPai otvara kancelarije u San Francisku i Njujorku