ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju | RS.democraziakmzero.org

ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju

ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju

Porast popularnosti inicijalna moneta ponuda (MCK) mehanizma finansiranja u, i potencijal za povezan prevare, može da dovede regulatora da siđe teško na criptocurrencies široko.

To je u skladu sa bivšeg regulatora, onaj koji, kao prvi ikada upravnika u Nev Iork State Department finansijskih usluga, državne agencije koja reguliše finansijske usluge i proizvode, je među prvima u svetu u pokušaju da reguliše Bitcoin.

"Veliki otvoreno pitanje je, ako Icos se vrlo izvan kontrole", to bi moglo dovesti do "negativne reakcije protiv celog Bitcoin i kripto ekosistema," rekao je Benjamin Lavski u ponedeljak u Monei2020 u Las Vegasu.

Lavski, koji sada vodi konsultantska firma i kao gostujući profesor na Ciber inicijativu univerziteta Stanford, rekao publici:

"Regulatori nikada vidio novi finansijski proizvod eksplodira brzinom i brzine na kojima Icos su eksplodirala."

Šef NIDFS iz 2011. I 2015. Godine, to je na Lavski satu da agencija stvorio i doneti ono što je došao da se pod nazivom "BitLicense" propisa, niz promena u državnim zakonima za prenos novca naročito prilagođene digitalne valute.

Pošto je otišao sa funkcije, međutim, polje je proširila i van Bitcoin, da obuhvati ne samo širi spektar criptocurrencies i privatnih blockchains za preduzeća, ali i Icos - termin koji označava proces kojim kompanija ili razvojni softverski tim da pokuša da iskoristi običaj criptocurrenci da se prikupe sredstva od javnosti.

Prema CoinDesk je ICO tragač, token prodaja je podignuta kumulativni milijardi $ 2.67, najveći deo u poslednjih 18 meseci.

Ipak, dok su mnogi vide Icos kao pokretač inovacija, postoji i široko rasprostranjena zabrinutost da veliki broj ovih projekata su ilegalni, neregistrovani ili trajne prevare.

Surova realnost'

U tom kontekstu je zabrinutost pozornici od Lavski nije bio jedinstven u svom panelu.

Na konferenciji, nekoliko prisutni tokom dana primetio da bi ekscesi ICO tržištu donese regulatorni čekić dole na celu industriju. Ipak, najviše izgleda da misli da će to biti prirodna reakcija na razvoj tržišta.

Sa svoje strane, Lavski dodao da on nije livenje sud o načinu finansiranja, ali "samo ukazuje na realnost" kako regulatori rade kada su suočeni sa praksom koje bi mogle da potrošači u opasnosti.

Drugde u izlaganju, Lavski takođe nastojao da oslobodi se BitLicense od kritika da je bio suviše restriktivan na preduzeća. (Do danas, manje od pet startup uspešno primenjuje i dobio licencu po pravilima.)

Da vozi kući tačke dom, Lavski je istakao da, kada pročulo da je njegova agencija je istraživao Bitcoin, bankarska advokat nazvao Lavski da aplaudiraju napor - ". Ga isključite" i ohrabrio ga da

Ali Lavski je rekao da ne želi da to uradi, i da je samo pokušao da obezbedi bilo odgovarajuće "ograde" na sprečavanje pranja novca i zaštite potrošača.

Ipak, anegdota možda želi da naglasi pritisak drugi regulatori sada može biti pod u vezi sa Icos, i zašto on veruje da će američko tržište moglo završiti pravila proizvodnju da, iako sporna, su manje restriktivna od onih viđen na međunarodnom nivou.

On je rekao publici:

"Bitlicense [je] traži više razumno u kontekstu Kine."

Slične vesti


Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout

Post ICO

Manje poznati LSK je bio veliki nedeljni pobednik Kripta

Post ICO

ICOs: Beauti, Zver i JFK

Post ICO

MMF istražuje ICO i novčićeve centralne banke u novom beležnici

Post ICO

Da li je Kina vozila bitkoinsku cenu do 2018. godine?

Post ICO

CEO Buttercoin otkriva taktičku grešku koja je dovela do zatvaranja kompanije

Post ICO

Bitcoin Cene skoro skoro 18% Kako se 2018 približava

Post ICO

Bitcoin fondacija za standardizovanje simbola i koda Bitcoina naredne godine

Post ICO

Bitcoin cena se penju preko 50% u prvoj polovini 2018. godine

Post ICO

Zašto ICO treba da budu hartije od vrednosti?

Post ICO

Augur Ahead? Jedan od najstarijih ICO-a je skoro uživo

Post ICO

Kik bi samo mogao da prebaci svoje ICO žetone u novi Blockchain