Hoće li Amerika pratiti vođstvo Vashington State i klasificirati bitkoin kao novac? | RS.democraziakmzero.org

Hoće li Amerika pratiti vođstvo Vashington State i klasificirati bitkoin kao novac?

Hoće li Amerika pratiti vođstvo Vashington State i klasificirati bitkoin kao novac?

Tokom proteklih nekoliko meseci, brojne centralne banke i nacionalnih regulatori su izdata upozorenja protiv upotrebe Bitcoin i druge digitalne valute.

SAD nije se naime o Bitcoin ipak, iako postoji veliki broj ograničenja ometaju usvajanje digitalnih valuta u SAD. Ovo uključuje restriktivne FinCEN pravila, regulatorni dvosmislenost i nedostatak koherentne politike na federalnom nivou.

Najvećim delom, to je na države da reguliše to pitanje. Nev Iork održaće javnu raspravu na Bitcoin ove nedelje, ali je nejasno da li će oni rezultirati u svim značajnim zaključcima i postupcima.

Istočna obala vs Vest Coast

Finansijski regulationremains kontroverzna tema u SAD, ali za razliku od mnogih kontroverznih regulatornih pokušaja u zemlji, podršku i kritike digitalnih valuta prevazilaze partijske linije. Zbog toga je vrlo teško sa sigurnošću reći šta Američki zakonodavci i regulatori mogu biti uraditi u vezi sa digitalnim valutama.

Advokat Adame Ettinger rekao Bloombergthat bilo koje zemlje koja postaje Bitcoin-prijatan će videti "ogroman porast u preduzećima" u digitalnom valuti prostora. Činjenica da je Kalifornija ima dosta tehnologije talenta dolazi u ruci, takođe. ETTINGER objašnjava:

"To će značiti najvećim umovima koji rade na nekim od najvažnijih inovativne tehnologije plaćanja smo videli u neko vreme."

Za sada, napori da se prepiše - ili jednostavno napisati - izgleda da su pravilnik biti u rukama Silikonske doline i Vall Street. Geeks, po prirodi, volim digitalne valute - tako da bi trebalo da postoji manjak podršku naroda, bar ne u Kaliforniji. Državni zvaničnici su navodno sastao sa advokatima i ekspertima usklađenosti da razgovaraju, ali malo se zna o razgovorima.

Međutim, Istočna obala osnivanje nije toliko oduševljen. Nekoliko visokog profila bankari su već izrazili svoju zabrinutost, a finansijski sektor nije ni približno tako Bitcoin-prijatan onoliko tehnoloških kompanija i online prodavnicama.

Pravna nejasnoća i dalje ostaje problem

Pravni status Bitcoin i drugih digitalnih valuta u SAD ostaje nejasan, kao i činjenica da SAD imaju 50 različitih nadležnosti ne pomažu. Na primer, Vashington State Departmenta finansijskih institucija naglašava da digitalna valuta je sredstvo razmene nije ovlašćen ili usvojena od strane bilo koje vlade.

U Vašingtonu digitalna valuta je uključen u definiciju "Novac" u Uniform Monei Services Act (umsa), poglavlje 19.230 RCV:

"Novac znači sredstvo razmene koja je ovlašćena ili usvojena od strane Sjedinjenih Američkih Država ili strane vlade ili druge priznate sredstvo razmene." Novac "uključuje novčanu jedinicu računa utvrđenog međuvladine organizacije ili sporazumom između dve ili više vlada. "

Kao rezultat toga, Vašington Država zahteva kompanije koje žele da prenesu novac svojim stanovnicima da proverite da li im je potrebna umsa licenciranje. Ako se to desi, onda oni moraju dobiti dozvolu pre nego što se počne sa radom.

Međutim, u drugim državama i na nacionalnom nivou, jednostavno nema konsenzus o tom pitanju. Vašington može da se posmatra kao izuzetak, kao i većina drugih država jednostavno nemaju nikakav zakon primenjuje u digitalne valute i oni ih ne vide kao "novac" u pravnom smislu.

Prošle godine, Nev Iork istrčava na subpoenasto podstakne Bitcoin startapima da podnese dodatnu dokumentaciju na njihovo poslovanje. Njujork Odeljenje finansijskih usluga (NIDFS) planira da održi javnu raspravu o regulisanju digitalnih valuta 28. Januara i 29..

"U avgustu 2013., NIDFS saopštila je da je pokrenula istragu u odgovarajućim regulatornim smernicama za virtuelne valute Kao deo tekućih napora za utvrđivanje činjenica informiše da istragu, NIDFS naknadno objavio svoju nameru da održi javnu raspravu o ovom pitanju, uključujući i. Potencijal izdavanje NIDFS oluja sa 'BitLicense "specifične za virtuelnih valute", rekao je odeljenje.

Kalifornija je malo liberalniji. To zahteva digitalne valuta kompanije koje prenose novac za dobijanje dozvole od Odeljenja za poslovnu nadzora. Međutim, i dalje postoji veliki broj pitanja koja ostaju bez odgovora.

Će pratiti druge države?

Kalifornija i Njujork imaju tendenciju da budu bellvethers kada je u pitanju finansijske regulative, tako da mnogi veruju da manje države će jednostavno pasti u skladu jednom uvode svoje digitalne valute okvire. To je, međutim, do pojedinih država da odluče šta će dalje, koliko regulatornog organa je na državnom nivou, a ne na saveznom nivou.

Taj problem neće nestati. Bez usaglašene legislative preko svih 50 država, upotreba digitalnih valuta kao transfera novca vozila mogla da se suoči sa brojnim izazovima. Porez na promet je jedan od primera neuskladjeni zakonodavstva u SAD - neke države ga, drugi ne, a stopa varira od države do države. Ova činjenica irks potrošače i kompanije i da svaka država odluči da tretira digitalne valute drugačije, to može izazvati mnogo više problema nego nekoliko različitih poreza na promet stopama.

Predsjednik prenosa novca regulatora Udruženje Stefani Nevberg kaže Bitcoin će dominirati dnevni red asocijacije zbog svog nejasnom pravnom statusu. Ona je rekla:

"Neke države imaju zakone koji su dovoljno široka da to uradi odmah, druge države ne. To je država po država pitanje."

Kao da to nije bilo dovoljno, ima i onih koji veruju regulacija transfer novca ne bi trebalo uopšte odnosi na digitalne valute.

Advokat Marko Santori, koji savetuje nekoliko Bitcoin startup u Njujorku, tvrdi da Bitcoin transferi ne treba posmatrati kao transfera novca, jer se ne prenose sredstva. On smatra da su zakoni neadekvatan, i nigde blizu nečega što bi trebalo da bude da reguliše Bitcoin preduzeća.

Finansijski Regulationsilicon dolina

Slične vesti


Post ICO

Zašto ICO treba da budu hartije od vrednosti?

Post ICO

5 pokretačkih blokova Pridružite se Plug and Plai FinTech inkubatoru

Post ICO

150 miliona dolara: Tim Draper-backed Bancor završava najduže ICO

Post ICO

Zašto Bitcoin treba svoj vlastiti mlijeko?

Post ICO

Pokretanje ovog Blockchain-a će vam platiti da biste pomogli svojim prijateljima da pronađu ljubav

Post ICO

Kako legitimirati ICO tržište (Cripto Laviers Take Note)

Post ICO

Peticija poziva SEC da dozvoli sanaciju MKO

Post ICO

Na Mesec - Ili Busta? pitanja koja treba postaviti kada procenjujete ICO

Post ICO

Bitcoin cena Završava turbulentnu nedelju kao Bull Run Fades

Post ICO

Na MoneiConf-u, neočekivano pothranjen Outlook za Blockchain

Post ICO

Da li je vaš Blockchain Token bezbednost? Coinbase dovodi do pokretanja pravnog okvira

Post ICO

Makroekonomija, kockanje i kripto: savršena oluja?