Gentrifikacija ICO-a je u toku | RS.democraziakmzero.org

Gentrifikacija ICO-a je u toku

Gentrifikacija ICO-a je u toku

Dr Pol Enis je docent na Centar za inovacije, tehnologije i organizacije na Universiti College Dublin, specijalizovana za Bitcoin i blockchain studija.

U ovom mišljenju komadu, dr Enis se čitaoce na turneji od criptocurrenci metropole, u odnosu Icos u susedstvu, jednom kaljenog, koji je u prodavnici za kulturnu smenu.

Za godina, ja sam opisao blockchain kao džentrifikacije za Bitcoin, značilo pozitivno.

Bitcoin je, bez sumnje, ono to je zato što ima prednost, a Vild Vest dimenziju. Ipak, stanovnici "Bitcoin zemlje" Znam da kvazi-bezakonje ima svoju cenu, posebno njegov apel za prevare i pljačku. Kada je zabranjeno reverzibilnost transakcija, odmetnici će se pojaviti, nema sumnje o tome.

To je omogućeno jer Bitcoin je oko kanalisanja stari cipherpunk duh i postaje kao liberalizovan moguće tehničkim sredstvima. Ovo je oblik potpune slobode gde su rizici i nagrade zaista počinju da se ubrza.

Naše vreme, kao, je vreme ubrzanja, tako iu pogledu tehnologije, to znači vreme deregulacije kroz izlaza. Ovaj koncept izlaska, razvija u 1970. Albert O. Hirschman, je slobodarski idealni kondenzuje u jednu mogućnost, mogućnost da onemoguće i žive u skladu sa sopstvenim uslovima ( "da živi kao da ste već slobodni", kao Graeber stavlja).

Bitcoin je pokušao da stvori džepove gde se tačno radi, male ostrva slobode, ali uvek svesni gde se True Lies snage. To ostavlja potencijal Bitcoin kao "regulativni ideal", kao što je opisano u Imanuel Kant, a cilj da se teži da.

Ovo je igrao u brojnim oblicima, najviše poznat po pokušaju Ross Ulbricht da se uključe u "profitabilan građansku neposlušnost", što ga da stvori svoju senku Amazon - narkotika direktno na vrata, kupio koristeći gladak interfejs sa svim zamkama jasan -net e-commerce sajt.

U okviru ovih svetova, bilo sa criptocurrenci ili criptomarkets, tu je uvek postojala rame uz rame su idealisti i eksploatatora.

Kripto je grubo susedstvo, ali kao i naši cigle i malter verzije, možemo naći pravu inovaciju tu ( "The Hustle"). Takođe nalazimo tendenciju da se odgovarajućim ideje i kultura odatle, nacrtani na hard-nosa i Scrappi želje da se nešto ništa.

A ipak postoji jasniji proces džentrifikacije gde, tokom vremena, neželjena naselje se menja malo po malo, kafića kafiću, dok lokalno stanovništvo počinje da sum i čudo, "Kada odela stigli? "

Ljudi počinju da govore drugačije, govoriti o blockchain, a ne blockchain. Rente idu gore, meštani osećaju marginalizovani. Šta se dešava, međutim, kada digitalni nego fizički prostor zauzima? Troškovi izlaska postao mnogo manji, sposobnost da ignoriše jedan drugog mnogo lakše.

Bitcoiners i blockchainers mogu da koegzistiraju, angažovanje i odvajanjem sa onim što ih intrigira.

Puta menja

Gentrification je sada vidljiv sa brzom širenju početnih novčićem ponuda (ICOS).

Šta se promenilo? Pa, za jednu, tradicionalne kompanije nisu ništa manje privukla deregulationist tendenciju nego criptocurrenci one. Oni su, međutim, često oprezniji, neiskorišćen na "bolje-da-ask-dozvolu" Filozofija podupiru brojni kripto inovacija.

Međutim, sa uspehom Uber, čini se da je kulturna promena može se održati koji traži, šta ako, možda, jedan je u stanju da samostalno fond? Ili bolje, da finansira na sopstvene uslovima i na način demokratizuje Icos dozvoljavaju. Drugim rečima, zašto baš bi mi nismo samo-fond, naročito u zajednici zasniva se na slobodarskih politici sami sebi dovoljni i cipherpunk DII etosa?

Retorti, naravno, da postoje propisi kako bi kočiti raširenim eksploataciju naivnih investitora i nema sumnje ICO prostor će imati mnoge od njih. Ali, da li to znači Icos treba da se uključe u proces donošenja regulatornih okvira koji će se dopasti publici?

Odgovor je da, uopšteno govoreći, oni su već. Nova sorta ICO radi u "post-ban" fazu, što znači da je došlo do razni upozorenja i i zabrane, nisu samo teorijski, kao što su bili za originalnu talas Icos (npr Gnosis).

Zbog toga nije neobično čuti ovih dana o "polaganje Hovei test."

U slučaju icos, ovaj test bi se utvrdilo da li simbol je sigurnosna koje podleže SEC regulacije. A šta nedavni komentari iz DIK sugerišu je "pažljivo" pristup se uzima, koji će se pobrinuti da se proceni Icos prema okolnostima.

Za sada, pitanje je otvoreno, ontološki priroda tokena breketiranih za sada.

Pronalaženje sebe

Dakle, ovde je mesto gde se nalazimo, na mestu gde je cipherpunk uvid - možemo podići svoju prestonicu u ovom criptocurrenci zajednice, koristeći svoje kreativne tehnologije - počinje da privuku izvan interesa, donoseći u novim susedima, sve oštre odela i biznis sposobnost.

Ovde sam da je obećanje criptocurrencies počinje da prodre nazad.

Sa spornim pitanjima nad poslovanjem naknada pružanje starije criptocurrenci ambicije, kao što je na izdržavanju unbanked, skoro čudan u svom idealizmu, nalazimo Otvaranje novog prostora mogućnosti, jedan vratima is on kreativnosti. Za šta Icos omogućiti je mogućnost izlaska iz beskrajne runde finansiranja rizičnog kapitala, orijentisane na izaberite nekoliko anđela investitora.

Umesto toga, Icos demokratizuje proces na masovno-distribuirane mreže ljudi, omogućavajući im da proceni situaciju, i dajući im šansu za pristup mogućnosti za investiranje na način koji je obično komplikovano posrednika i preprodavaca (zapamtite, to je ono što sve ovo je oko).

Disintermedijaciju starih poslovnih praksi je uvek pomalo neuredan, malo je kulturni šok.

Ali kripto nije običan šejk-gore, ide pravo u srce onoga što se pretpostavlja o prirodi onoga što su stvari. Bitcoin disintermediates novac; Ethereum ugovori i Icos kombinuju da disintermediate podizanje kapitala.

Najbolji deo svega ovoga?

Kompanije će konačno moći da se fokusiraju na njihovim projektima; U tom duhu neka hiljadu Icos procvat.

RegulationICOsHovei test

Slične vesti


Post ICO

ICE Token OmiseGo je vrhunac u tržišnoj kapi, ali težak na grafikonima

Post ICO

ICO M & A? Token izlazi mogao bi da bude nesrećan

Post ICO

Javno preduzeće pretvara Bitcoin u Stock u prvom od svoje-Kind fundraise

Post ICO

Bitcoin Cene skoro skoro 18% Kako se 2018 približava

Post ICO

Bitso ciljevi Meksički korisnici mobilnih telefona s SMS Bitcoin Kupovanje

Post ICO

Uprkos padu obima, trgovci se drže kineskih bitkoinskih razmena

Post ICO

Zašto Cripto treba započeti uzimanje SpankChain-a Ozbiljno

Post ICO

Malo poznati kriptocurrenci hedž fond traži 200 miliona dolara u DIK-u

Post ICO

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Post ICO

Ek-LG Securiti Officer cilja privatnost oglasa pomoću Blockchain pretraživača

Post ICO

Protivirusni žeton? Polisvarm traži sigurniji internet sa ICO-om

Post ICO

Više korisničko tržište bitkoina? OpenBazaar Verzija 2.0 je ovde