Evropski tužioci pokreću projekat za borbu protiv tamnih tržišta | RS.democraziakmzero.org

Evropski tužioci pokreću projekat za borbu protiv tamnih tržišta

Evropski tužioci pokreću projekat za borbu protiv tamnih tržišta

Evropski tužioci govore nešto o novoj pan-evropskom projektu koji za borbu protiv tamne tržišta na Internetu - i oni rešavanju Bitcoin kao ključno sredstvo tih nedozvoljenih bazara.

Ilegalna trgovina na Online pijacama (Itom) pokrenuta je od strane holandskog javnog tužilaštva, u Openbaar MINISTRIE.

Započeti sa sastanka u aprilu ove godine, projekat objedinjuje sprovođenje zakona iz raznih evropskih zemalja u pokušaju da zaustavi ilegalne trgovine robe na mreži. Agencije koje su uključene obuhvataju Europol i sprovođenje zakona iz Velike Britanije, Portugala i Nemačke.

Projekat je identifikovao Bitcoin kao ključni stub podržava nelegalne trgovine, i da će se fokusirati na digitalnu valutu kao deo tamne tržišta ekosistema.

Vim De Bruin portparol Openbaar MINISTRIE, pomenuo vrednost criptocurrencies za globalnu ekonomiju, ali je tačku na adresu njihovu upotrebu u nezakonite aktivnosti:

"Smatramo da je Bitcoin i druge criptocurrencies kao dobar dodatak svetu ekonomske razmene. Nažalost, iako, čini se da obezbede velike koristi za ilegalnu trgovinu, ilegalnih međunarodnih transfera novca i pranje novca.

Nadamo se da ćemo stimulisati 'Bitcoin zajednicu ", kako ga vi nazivate, da nam pomogne da zadrži Bitcoin [Sistem] kao slobodan ilegalnog korištenja moguće. Naš krajnji cilj je da će Bitcoin sistem postane kao samostalno regulisanje moguće. "

De Bruin je dodao da je ta organizacija je već razgovarao sa Bitcoin razmene i banaka, između ostalog trećim licima.

Multidisciplinarne intervencije

Itom održao plenarni sastanak o "multidisciplinarnih intervencija" u junu. Iako de Bruin nije želeo da komentariše operativnim pitanjima, documentpublished je MINISTRIE ističući fokus projekta može dati naznake o tome šta su ove intervencije, ili koji bi mogli biti meta za krivično gonjenje.

U tom dokumentu navodi šta grupa vidi kao ekosistema za finansijski promet, da se razbije u sedam glavnih koraka: dobijanja robe, povezivanje sa Internetom, nudi robu za prodaju, kontakt sa kupcima, dostava, plaćanje i finansijskih usluga da se nosi sa prihodima.

On opisuje nezakonite igrače u ovih sedam koraka, uključujući dilera, Bulletproof usluga hosting, veb administratore, vebsite prodavaca i kupaca i novca mazge. U dokumentu se navodi spisak partnera koji su tužioci verovatno žele da rade sa u ciljanje tamne tržišta. Ovo uključuje ISP-, običaje, prevenciju narkomanije grupe, logističkih usluga - i, posebno, na Bitcoin zajednicu.

U statementto holandska Gazeta Volksrant je MINISTRIE je istakao Itom kao pokušaj da se prvučete ilegalne trgovine sarađujući sa zemljama širom Evrope. On je obećao da skine tamne tržišta, kao i da se fokusira na mail i logistike kao mehanizam isporuke za ilegalne robe.

Istraživanje projekta može stimulisati nove politike criptocurrenci pri nivou Evropske unije, de Bruin izjavio:

"Nadamo se da imaju bolji uvid u efekte i neophodnost propisa koji se tiču kripto valute u okviru EU na kraju projekta u 2015. Cilj ovog projekta je da savetuje Evropsku komisiju i zemlje članice u ovom pitanju. Sa tim nadamo se da stimuliše jednoobraznost između država članica u kako se regulisati i bave kripto valute. "

Odgovor tužioca na Volkskrantalso predložio da novi zakon biti u stanju da povećaju vidljivost u Bitcoin transakcija.

Ne svi na brodu

Neki članovi Bitcoin zajednice bile manje nego zadovoljni u pokretu, vidi ga kao direktnu pretnju svojim aktivnostima na mreži. Mike Gogulski, originalni tvorac fonda odbrane u Ros Ulbricht, kaže da ne koriste tamne tržišta, ali je "podržava ih 100%".

"Hajde da konačno priznaju da je finansijska trgovina je govor, a da je govor dostojan svih zaštite da" sloboda govora "privlači", rekao je Slovačka na bazi Gogulski, koji sada vodi online servis Bitcoin pari.

Uprkos Ulbricht hapšenja i naknadnih troškova za zločine droga, tamna tržište aktivnost raste. Tehnologija za početak takva tržišta je lako dostupan, a enkripcija otežava sprovođenje zakona da ih ugasi. Često, vlasti moraju pribeći infiltracije i shoeleather detektivski rad, koji može biti izvor intenzivna.

Džeri Brito osnivač criptocurrenci politika savetodavne usluge Coin centra, izjavio je da tamne tržištu operatori ipak suočavaju sa svoje izazove:

"Ja mislim da je veoma lako pokrenuti jedan, ali onda morate da se ljudi da ti verujem da koristite to tržište, a ja ne mislim da je to lako. I mislim da je isto tako teško da zadrži OPSEC [funkciji bezbednosti ] da treba da budu u potpunosti neprobojna. Dakle, nisam siguran da sada ko pobeđuje može reći. Ovo je veliki izazov za sprovođenje zakona. "

Navodi osnivač Silk Road je Ros Ulbricht uhapšen je nakon nekoliko OPSEC klizanje-upsthat dovela sprovođenje zakona na njegova vrata.

Itom je trenutno u sredini sprovođenja intervencija koje je planirano u junu. Ova faza će trajati do marta 2015. Godine, nakon čega je grupa će proceniti rezultate. Tu će biti završni seminar o projektu u septembru, a onda konačni izveštaj u decembru 2015. Godine.

Svila RoadDark MarketsITOM

Slične vesti


Post ICO

Pazi - ICO dolaze

Post ICO

Ulaganje u Nekt Blockchain nije tako lako

Post ICO

Bitcoin, Ethereum i Nova direkcija za kriptocurrenci investicije

Post ICO

Tumultuous Veek Goriva 30% dobija se u bitcoin i eter Ceni

Post ICO

ICO Mania se smirio - i to nije tako loše

Post ICO

2017: šap bitkoinog šala

Post ICO

Huobi i OKCoin zaustavljaju trgovanje sa Iuan-to-Bitcoinom do kraja oktobra

Post ICO

Massachusetts kaže ICO organizatoru za navodno kršenje hartija od vrednosti

Post ICO

ASIC na Blockchain: Australian Securities Vatchdog verovatno neće regulisati ICO

Post ICO

Bitkominska pesma obeležava godinu bitkoinske groznice

Post ICO

Ko treba VC? Etereum i Zakon o JOBS mogu promijeniti ulaganje

Post ICO

Odakle ti taj žeton? 7 Platforme za upravljanje ICO-ima