Zašto je 39 miliona dolara ICO izabrala zvezdanu preko etereuma | RS.democraziakmzero.org

Zašto je 39 miliona dolara ICO izabrala zvezdanu preko etereuma

Zašto je 39 miliona dolara ICO izabrala zvezdanu preko etereuma

"Mi gledamo na Ethereum kao AOL ili MiSpace."

Tako Mebijusova mreža suosnivač i izvršni direktor Dejvid Gobaud objašnjava zašto je njegov pokretanje vodio svoju prvobitnu novčića ponudu (ICO) na Stellar mreži umesto Ethereum, najpopularnijeg blockchain za prodaju tokena.

Komentar naglašava sve veće interesovanje u nekim krajevima kripto zajednice za brže i jeftinije šinama plaćanja, kao Ethereum, kao Bitcoin, se bori da smanji.

Mobius je u četvrtak da je podigao miliona $ 39 u ICO - jedan od većih nedavnih prodaje token i najveći od sada na Stellar platformi. Kompanija je prihvatio samo Stellar maternji valutu, lumens (KSLM), u zamenu za svoj znak, poznat kao Mobi.

Prema Mobius, prodaja dostigao 39 miliona dolara hard kapu posle samo dva sata, prodaje 35 odsto ukupnih 888 miliona mobi tokena.

Učesnici u krugu uključeni Kine Angel Chain Kapital, Nirvana kapitala i ValtonChain, Internet of Things (IOT) pokretanja da se gradi uređaja da omogući proizvođačima i trgovcima da prate lance snabdevanja, prema sajtu firme.

Pored ove podrške, Gobaud je istakao da Mebijusova raspoređeni njen decentralizovana aplikacija (Dapp) storealongside svoju ICO, rekavši da je važno za društvo da izađu sa živom kod rano, da dokaže projekat bio stvaran.

Ali, ono što je možda najupečatljivije o prodaji bio je izbor blockchain.

Dok kašnjenje ili trošak ne može biti dealbreaker za neke blockchain projekata, oni su za upotrebu slučaj Mobius '. Njegova teza je da će tradicionalna tech kompanije uskoro želi da se integriše sa criptocurrencies i, na kraju, decentralizovanu mrežu.

Mobius 'beli papir poredi rad kompanije na to na traci, Silicon Vallei drage koja je integraciju plaćanja kreditnim karticama do nekoliko linija koda (i inkubirane Zvezdani u svojim ranim danima). Mobius ima za cilj da uradi istu stvar za uplate criptocurrenci i, niz liniju, za objavljivanje podataka u trgovini na decentralizovanim pijacama.

Ta firma je bilo potrebno puno-friendli mrežu koja može da obradi velike količine transakcija i podataka brzo, sa malim ili nikakvim takse.

Cilj je da se "olakšavaju povezivanje svakog uređaja, programer i tok podataka sa blockchain ekosistema", rekao je Gobaud.

Ipak, dok je ogromna većina projekata MCK-finansirani su pokrenuti na vrhu Ethereum, koristeći standard ERC-20, koji blockchain je patio od transakcioni zaostalih i klatnom poput ljuljaške u taksi.

Dakle, nakon početka svoj projekat na Ethereum, Mebijusova prebacio na Stellar, protokol je stvorio Ripple suosnivač Jed McCaleb. Kao Ripple pre njega, Zvjezdana je dizajniran specijalno za trenja plaćanja.

Kompromisi

Scaling izazovi Ethereum su postale akutni u poslednjih nekoliko meseci. Pitanje preselio Kik to announcethat bih da se njegova rodbina token sa Ethereum u decembru 2017.

Dok su Ethereum programeri prepoznaju i rade na problemu, Mebijusova tim nije mogao da čeka na rešenje skaliranja, rekao je Gobaud.

"Mi smo izgradnju naše Dapp prodavnicu na Ethereum a onda smo povezani sa Jed", rekao je on i dodao:

"Shvatili smo da nema šanse da Ethereum uspeo da smiri našu tehnologiju. To je bio prespor, preskupa i suviše nesigurno. Mi vidimo sve ove druge projekte sa ovim ogromnim problemima"

Gobaud istakao probleme sa sigurnošću koje se raspoređuju pametnim ugovora. "Oni su Turing completeprograms, ali oni su zaista teško napisati," rekao je on, ukazujući na firstand secondmulti miliona dolara eteričnih gubitaka na paritetu. Čvrstoća nije bio jezik izgrađen sa sigurnošću na umu, Gobaud tvrdi.

U Zvezdani, "mislimo da smo otkrili ovaj nedovoljno iskorišćen, zaista nepoznat tehnologiju", rekao je Gobaud.

Na primer, Zvezdani podržava multi-potpisa novčanike na nivou protokola, što mnogo lakše za programere starateljstvom.

Ali Zvezdani ima svoje mane, Gobaud priznao. Nije Turing kompletan, na primer, ali Mobius je srećan da tu kompromis u zamenu za mnogo brže i jeftinije transakcije.

Šta je sledeće?

Ovaj dokument razmatra dosta slučajeva korišćenja za mobi token i njegovog protokola, ali najlakše da objasne je plaćanja.

Za svakoga ko veruje da će criptocurrenci sve više i više privlačan za online biznisa, kompanija koja čini transakcijama u kripto lako najbrži stoji da nadoknadi prednosti sa dugog repa.

Ako Mebijusova može da prihvati Cripto plaćanja predstavlja pitanje dodavanja nekoliko linija koda, koji će biti ubedljiv ako online companies početi prihvatanjem criptocurrenci šire.

U razgovoru sa Gobaud, mada, isplate više liči na način da se proda tradicionalni internet na blockchain integracije.

On je veoma uzbuđen zbog tržišta koje će doći kada kompanije počnu postavljanje svoje podatke decentralizovane pijacama, onda prodavati putem sigurne, aukcija uživo on naziva "NASDAK za podatke."

Gobaud said:

"Napredniji ili tehnički korisnici su uzbuđeni zbog tržišta podataka jer su svesni da se podaci u blockchain ekosistem je stvarno komplikovano."

Podaci dobijeni na blockchain protokola je lako proveriti, jer su zatvorene sredine. Ali podaci iz realnog sveta ne može da se utvrdi na blockchain bez pomoći.

Zato Mebijusova gradi dokaz-of-akcija oracle sistem, tako da podaci potoci sa podacima iz realnog sveta mogu da izgrade reputaciju kao pouzdanih izvora tokom vremena. Sa sistemom, da stavi svoje podatke na prodaju na tržištu, kompanija će morati da dokaže da ima određenu količinu tokena.

Ako je tržište uhvati u, cena pod prismotrom bi trebalo da bude više nego plaća prihoda od prodaje podataka tokom vremena. Ovo bi moglo biti bilo šta od podataka o stanju na putevima iz pametnog vozila ili lokalnom vremenu iz senzora na vrhu poslovne zgrade.

Da bi se dostigla tačku kada je decentralizovana internet ima bogatu dovoljno ekosistem za podršku ove pijace, tim je takođe radi na rješavanju drugih malih problema sa kojima se suočava programera na putu do tamo. Na primer, on je izgradio univerzalni protokol za prijavu, gde sajt može da potvrdi da uređaj ima oznaku da dozvoli njegov korisnik prijavi na servis.

Neki sajtovi možda želeti da ovo korak dalje i koriste tokene za integraciju nivo pristupa neko ima na sajtu. Dakle, na platformi kao Reddit, korisnik možda će biti potrebno samo jedan token, a moderator možda će biti potrebno nekoliko tokene da se prijavite sa naprednije dozvolama.

U međuvremenu, programeri su već grade dapps za Mobius 'prodavnicu, ali je do sada malog obima ponude, male video igrice ili predviđanja igre. To je posao na eksperimentalnom nivou, ali Gobaud je rekao da je ohrabren činjenicom da ljudi već žele da rade sa njim. Veb stranice na Geocities su sirove, takođe, ali oni su bili odskočna daska za veb smo danas poznajemo.

On je zaključio:

"To je kao u ranim danima interneta."

Slične vesti


Post ICO

Javno preduzeće pretvara Bitcoin u Stock u prvom od svoje-Kind fundraise

Post ICO

Tekas Regulator naručuje BitConnect za pozivanje prodaje žetona

Post ICO

Na MoneiConf-u, neočekivano pothranjen Outlook za Blockchain

Post ICO

Stock Market Giant Deutsche Borse Rad na prototipovima Blockchain-a

Post ICO

Ne samo bitkoin: prva kriptokutencija dobijena u 2018. godini

Post ICO

5 pokretačkih blokova Pridružite se Plug and Plai FinTech inkubatoru

Post ICO

ICOs i Appcoins: Prikaz Blockchain VC-a

Post ICO

Deklaracija SEC-a za multimilionske Munkhee ICO za kršenja hartija od vrednosti

Post ICO

Bitcoin cena pada $ 420 usled pokreta bočnog tržišta

Post ICO

ICE Token OmiseGo je vrhunac u tržišnoj kapi, ali težak na grafikonima

Post ICO

S & P 500 ili Criptocurrenci: Koliko je velika Bitcoinova cena Eksplozija?

Post ICO

Otkažite Belu knjigu: Kako procijeniti žetone i blokade