Matchpool: Skandal ICO-a koji nije bio | RS.democraziakmzero.org

Matchpool: Skandal ICO-a koji nije bio

Matchpool: Skandal ICO-a koji nije bio

Na početku aprila, Matchpool, nova upoznavanja aplikacija koje plaća se criptocurrenci nagrade uspešnim provodadžija, održao je veoma uspešan ICO.

Za manje od 48 sati, kompanija je dostigla svoj cilj od 125.000 etra ($ 5.8m), a nakon slanja slavljenički hvala svojim pristalicama, tim je počeo da razmotre svoje naredne poteze.

Međutim, 5. Aprila, dva dana nakon što ICO zaključio, zvona upozorenja su zvučali.

A post Nik Tomaino napisano od brige o / R / Ethtraderand a tveetfrom criptocurrenci pisca i bivšeg Coinbase Staffer: tekst postu u Matchpool Slack kanala iz suosnivač Filip Saunders, najavio svoj odlazak iz projekta i livenje sumnju o povlačenju od 37.500 etra ($ 1.7M) iz Matchpool ICO novčanik od direktora Ionatan Ben Shimon.

Sanders je napisao:

"Jonatan drži tvrdeći da on radi sa Bitcoin Suisse i to je sve u redu, ali do sada nisam video nikakve dokaze o tome. Ja predlažem da svi tražiti objašnjenje i paziti. Po svemu sudeći vaši guppies [Matchpool valuta znak] su beskorisni. "

Redditors i Tvitter korisnici su brzo da pokupi na konac, a termin "izlaz prevara" je bačena oko, ne samo na forumima, ali na criptocurrenci informativnih sajtova.

Da su sredstva zaista nestali? Je Ben Šimon više prevarant od direktora?

Kratak odgovor: ne.

Valuta Hedge

Iako je možda doći kao iznenađenje za čitaoce koji su čuli priče putem društvenih medija, Matchpool već objavila planove za pretvaranje deo sredstava iz etra u Bitcoin pre navodnog "skandala" preko srednjih blogu firme.

Obrazloženje konverzije je da sa relativnom nestabilnosti Ethereum je - cene su se kretao između $ 30 i $ 50 samo u poslednjih mesec dana - može ublažiti sa konverzijom u stabilniji Bitcoin.

U pozivu sa CoinDesk je Matchpool tim prihvatio da je veći napor mogao biti napravljen da objavi post na vreme.

Mi takođe zatražio Ben Shimon da pojasni proces autorizacije za kretanje sredstava - a sporna tačka, jer su mislili da se čuvaju u multisignature novčaniku kao čuvar protiv svakog pojedinačnog aktera koji donosi odluku sama.

U stvari, Bene Šimon održao dva potpisivanje ključeve novčaniku, zahteva dodatni potpis jednog od tri drugim ljudima kako bi transfer. U tom slučaju, treći potpis je došao iz Stas Oskin, core programer Vings Ethereum DAO platformi.

Oskin je potvrdio da je ovlašćeni potpis na email CoinDesk, dodajući:

"[Hedging] činilo potpuno razumno, u stvari, savetujemo sličnu strategiju za bilo planiranja projekta za pokretanje preko krila."

Idemo dalje

Čak i ako su neosnovane tvrdnje za finansijske malverzacije, dramatično izlazak suosnivač nikada nije nešto što odražava i na preduzeća.

CoinDesk posegnuo za Philip Saunders za ovaj članak, ali nije dobio odgovor od vremena objavljivanja, što znači Njegova perspektiva je odsutan iz narativa. Ipak, prema Matchpool je preostalih tima, on nije dostavljena na radu koji se očekivao od njega ispred ICO.

U blogu postvritten nakon Saunders 'izlaska Ben Šimon optužuje svoje suosnivač pružanja pametni kod ugovora koji je odbačen u reviziji kao da ima previše grešaka, i potrebno da se prepisan od nule do Paritiin kako bi bili upotrebljivi.

Paritet nije odgovorila na zahtev CoinDesk je za komentar o priči, ali sve dok i osim više informacija dolazi do izražaja, teret je na Saunders da dokaže sve dalje navode o lošem upravljanju na delu Matchpool tima.

Dok bilo koja vrsta skandala je štetno za novu kompaniju, a ugled može biti teško da se popravi jednom oštećena, Matchpool sada ima resurse da nastavimo u izgradnju i prototipa fazi. Ovaj proces će biti predvodi dolazni CTO Ili Demri, prethodno programer za izraelske avijacije i bivši savetnik različitih kompanija u criptocurrenci prostoru.

U svom prvom javnom komunikacije za kompaniju, Demri izložio razvoj planfor alfa lansiranja proizvoda u K3 2017. - događaj koji će mnogi investitori imaju oči na kao ključni pokazatelj sposobnosti kompanije da ispuni svoja obećanja.

"Moja misija je da daju zajednici i svim saradnicima najbolji proizvod, i dostaviti šta Ionaton je obećao - to je moj cilj", rekao je Demri.

CoinDesk je kontaktirao Džo Shapira, osnivač popularne jevrejske dating site JDate.comand člana Matchpool je savetodavnog odbora, koji je potvrdio njegovo aktivno učešće i stalnu podršku za projekat, i dodaje:

"Mislim da će Matchpool biti veoma korisno poduhvat za svoje osnivače i investitori u svojoj valuti."

Prošlo je neudobna vožnja od visine ICO navodima prevare, ali sada poruka od Matchpool je: ovde smo da ostanemo.

Slične vesti


Post ICO

Da li je Bitcoinova cena performansi glavni trgovci?

Post ICO

Da li bi Izraelski poreski plan ICO zadržao startupe ili ih zaplašio?

Post ICO

Januarski Top Large Cap Cripto? Nije Bitcoin ili Eter

Post ICO

Banka obustavlja račune poljske Bitcoin berze

Post ICO

ICO Central: zašto Švajcarska će ostati Kripto dolina

Post ICO

Teksas potražuje još jednu Platformu za kreditiranje Cripto-a sa prekidom i desigom

Post ICO

SEC: Američki zakoni o hartijama od vrednosti mogu se primeniti na prodaju žetona

Post ICO

Simpozijum DTCC Blockchain u 12 citata

Post ICO

TZERO ICO Overstock još uvijek nije pokrenuta kao žeton

Post ICO

Najjednostavniji način za razumevanje zašto je DAO sigurnost

Post ICO

ICOs: Beauti, Zver i JFK

Post ICO

SEC Chief Claiton: Svaki ICO kojeg sam vidio je sigurnost