Deklaracija SEC-a za multimilionske Munkhee ICO za kršenja hartija od vrednosti | RS.democraziakmzero.org

Deklaracija SEC-a za multimilionske Munkhee ICO za kršenja hartija od vrednosti

Deklaracija SEC-a za multimilionske Munkhee ICO za kršenja hartija od vrednosti

Kompanija Kalifornija-baziran A je vraćen tokena prodati u 15 miliona dolara početnog novčića ponude sledeće istrage komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

DIK je objavio da Munchee Inc je obezbeđen povraćaj za investitore nakon što su zvaničnici uspostavili kontakt i nacrtao problem sa svojom tokena, koji je agencija rekao predstavlja ponudu i prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti.

Razvoj predstavlja najnoviji visokog profila potez agencije za regulisanje inicijalne coin ponude, koji dolaze otprilike nedelju dana nakon što je DIK je podnela tužbu protiv prevare organizatora PlekCointoken prodaje. Kao što je u tom slučaju, današnji poredak rezultat istrage od strane Jedinice za SEC Ciber, formiran početkom ove godine u dijelu u policijskim prodaje znak da nas uvede investitore.

Munchee, prema temi na Bitcointalk, je bila koncipirana kao "kompanija Ielp Meets Instagram" koja bi služila kao novi način za izvor restorana pregleda. Njegov MUN znak, materijali pokazuju, da posluži kao podsticaj za aktivnost na društvenoj mreži kompanije, a prodaja je počela u oktobru, u skladu sa post.

Ipak, u svom prekidu i-odustajanje, od 11. Decembra, DIK je tvrdio da su MUN tokeni predstavljaju hartije od vrednosti jer "su investicioni ugovori." U dokumentu se kasnije konstatuje da su tokeni na kraju smatra sigurnost, bez obzira na njihovu "korisnosti", kada je prodaja održana.

"Čak i ako MUN tokeni imao praktičnu primenu u vreme ponude, ne bi sprečava token od toga da je bezbednosna utvrđivanje da li je transakcija uključuje bezbednosti ne uključuje obeležavanje [sic!] -., Kao što karakteriše je ICO kao uključivanje a 'uslužni znak' - ali umesto toga zahteva procenu "ekonomske realnosti u osnovi transakcije, '" DIK napisao u redu.

Iako nije jasno koliko novca je podignuta, DIK je rekao da "oko 40 investitora" kupio tokene kroz prodaju. Agencija je takođe istakao da je prvi put kontaktirao Munchee drugog dana prodaje i da "nije dostavio nikakve tokene kupcima."

U izjavama, agencija je ukazao na brzu saradnju od strane Munchee nakon što je počela istragu prodaju.

'' Prilikom odlučivanja da se nametne kaznu, Komisija priznala da je kompanija zaustavila ICO brzo, neposredno pre izdavanja tokena vratio prihoda i sarađivao sa istragom ", rekao je Stefani Avakian, ko-direktor za sprovođenje divizije SEC.

SECRegulationICO

Slične vesti


Post ICO

Bitkominska pesma obeležava godinu bitkoinske groznice

Post ICO

Bitcoin cena pronalazi status Kuo u $ 415 Opseg

Post ICO

SEC Chief Claiton: Svaki ICO kojeg sam vidio je sigurnost

Post ICO

Huobi pokreće žeton, ali to nije ICO

Post ICO

Računovodja SEC-a ICO-u: Nemojte skimpirati izveštavanje

Post ICO

Bitcoin Cene proteklih od 700 dolara, ali Zcash pokorava shov

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore

Post ICO

Kako Bitcoin trpi u Argentini crnoj tržišnoj ekonomiji

Post ICO

Početak? Tezos bi mogao otvoriti vrata za sudski postupak ICO-a

Post ICO

Overstock to Release Blockchain Product to Curb Naked Short Sales

Post ICO

5 američkih država su spremne da promovišu regulativu bitcoin-friendli

Post ICO

Regulisana kriptokovredna klađenja samo imaju veliku prednost u Evropi