Regulisanje ICO-a: ostvarivanje ravnoteže u 2017 | RS.democraziakmzero.org

Regulisanje ICO-a: ostvarivanje ravnoteže u 2017

Regulisanje ICO-a: ostvarivanje ravnoteže u 2017

Ilijana Oris Valiente je finansijski profesionalac (CAN CA) vodi rubik, a Deloitte podržalo blockchain poduhvat.

U ovom CoinDesk 2016 u Revievfeature, Valiente govori o tome blockchain tehnologija utiče venture kapital - i zašto je to donosi i uzrok za uzbuđenjem i pauzu ide u 2017.

Imajte na umu stavovi ogledaju su oni autora, a ne njihov poslodavac. Dole ne treba da se tumači kao pravno ili finansijski savet.

Icos, ili početni coin ponude, su privukla značajnu pažnju u poslednjih nekoliko meseci i ne iznenađuje većina analize do sada je usmerena na debatu oko toga da li je određena novčić ili tokena treba smatrati za bezbednost, kao i tehničke razmatranja za postavljanje takva investicija vozilo.

Usred toga, posebno odsutni su regulatorna tela da obezbedi odgovarajuće smernice u demistifikuje tretman Icos i sprovođenje svoju ulogu kao upravitelji javnog interesa.

Ovde je jednostavno objašnjenje zašto je ova tema bi trebalo da bude na čelu regulatornih diskusija: Icos dozvoliti da bilo ko u svetu sa računarom i internet vezom da investira u projekte, inicijative i poduhvate bilo gde u svetu putem digitalnih token kupovine.

Ovo je u osnovi ometa i ogroman podvig donese mnogo potrebne inovacije u svet tradicionalnih investicionih vozila; najbliži analogija sa postojećim finansijskim mehanizmima će biti spoj između IPO i na kapitala publika-finansiranja raise.

ICO Proces donosi više pitanja koja nisu adekvatno pokrivene:

 • Ko su investitori?
 • Gde su sredstva iz?
 • Ko su ljudi koji stoje iza ICO?
 • Kako je potrošač se upoznati sa podobnosti ulaganja u skladu sa svojim rizika profilu?

To su sve pitanja regulatori treba postaviti, iako ne postoje jasni odgovori, jer je ni IPO niti kapitala publika-finansiranje podizanje, i to može ili ne može da bude bezbednosna.

U stvari, možda neće ni biti aktivna uloga regulator igrati u svetu u kome se ICO fenomen koji se javlja u potpuno decentralizovanom način izvan tradicionalnih granica nadležnosti i financiskih infrastrukture.

Kompleksnost u oku posmatrača

Ono što je jasno jeste da Icos uvesti složenosti za tri različite grupe zainteresovanih strana:

Emitenata

Kao emitenta, teret je tu da bude proaktivna u razumevanju nekoliko pravila koja ne postoje i samostalno u skladu sa novim najboljim praksama.

Iz tehnologije perspektive, open source smernice kao što ERC 20provide osnova za standardizacijom ključnih simbolične funkcije; Ove smernice su više bazira na usklađivanju na interfejsa i softvera bezbednosti, ne nužno sa zaštitom završetka investitora na umu.

U odsustvu regulatora ulaza, industrija igrači Coinbase i ostali su preuzeli inicijativu da se stvori pravni framevorkto katalog glavne razmatranja da emitenti bi trebalo da budu svesni da im pomogne da utvrdi da li je njihov znak je verovatno da će biti tretiran kao sigurnost.

Cilj iza okviru bio da se stvori matricu odluku da pomogne programerima uključiti odluke dizajna koje su manje šanse da ih spustiti u pravnom nevolji niz liniju.

Investitori

Kao investitor, upozorenje Emptor je još uvek na snazi - značajnim istraživanjima i preuzimanje rizika od neuspeha i dalje potrebna.

Uloga koju VCS obično igraju u proveru i razmatranje startapima ili projekte je sada u rukama maloprodajnog investitora. I za razliku od tradicionalnih investicija koje su dostupne potrošačima, nema postojeće mere zaštite.

Za sada, stari reči mudrosti i dalje važe: ako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, verovatno je; ako ne može sebi dozvoliti da izgubi sve te pare sutra, ne ulažu.

Regulatori

Regulatori sigurno imaju pune ruke posla za njih. Šta je možda najviše uznemirujući iz njihove perspektive je da sa ili bez njihovog aktivnog uključivanja, Icos su dokazali novi model koji će nastaviti da se razvija i možda van domašaja regulatornog u određenoj meri.

Ipak, implikacije za zaštitu potrošača, kao i implikacije koje stabilnosti šire tržišta su suviše značajna da ignoriše; drugi DAO-stil podizanje od $ 160 miliona dolara, a potom Hack mogao da uzdrma poverenje u blockchain ekosistemu, sprečavajući budućih investicija, a takođe ima razarajući efekat na potrošače.

Ogromna izazov

Nesigurne pravni položaj emitenata i potencijalne izloženosti riziku od maloprodaje investitora je upravo razlog da to treba da bude prioritet na dnevnom redu regulatornog.

Njihova zasluga, regulatori širom sveta preduzimaju korake u pravom smeru. Velika Britanija, Singapur i Hong Kong su svi preselili da uspostave u zaštićenom okruženju okruženja za preduzeća blockchain zasnovan na eksperimentu.

Stanje Delavare i države Ilinois su oboje bili pro-aktivni u iznesu svoje nadležnosti kao gleda u budućnost za promociju blockchain usvajanje, uzevši pažljivo pogledamo pouke iz Nev Iork State Department of Financial Services BitLicenseregulatori okvira iz 2015. Godine.

Uprkos ovih pozitivnih pomaka, vrlo malo je dostupan javnosti, jer se odnosi na pogled na regulatora na ICO temu konkretno. Pretpostavljam da je to delom zbog ogromne izazov ostaje na vrhu brzog tempa promene u blockchain prostoru.

Za regulatora, čiji je zadatak da nadgleda raznoliku broj portfelja ili potencijalnih problema na pogledom na 30.000 metara, moguće je da ICO talas tek treba da udari svoj radar.

Zašto nam je potreban unos jednog regulatora?

Onoliko koliko blockchain zajednice mogu da se prikazuju kao oslanjajući se isključivo na decentralizovane prirode tehnologije i proglašavajući da je budućnost u pametnom kod ugovora samoupravnog, realnost je da kod još ne smatra da je zakon, VCS čekaju ova tehnologija da napusti sivu zonu neodređenosti, a potrošači mogu, u stvari, treba i žele dodatnu zaštitu.

U idealnom svetu, sve bi dobro završiti ako:

 1. Tehnologija standardi su stvorili i ratifikovan od strane zajednice i usvojen od strane potencijalnih ICO emitenata
 2. Investitori su sofisticirani i razume razliku između investiranja u tokene za finansiranje centralno organizovana distribuirano entitet (šifra), decentralizovana autonomna organizacija DAO, ili novu platformu svi zajedno
 3. Investitori izaberite Icos da odgovara svoj jedinstveni profil rizika i deo su dobro diverzifikovanog portfolija
 4. Timovi iza su Icos ispune svoja obećanja, roadmap ciljevi su jasno saopštena i sastao se prema planu
 5. Investitori imaju dug i srećan skup interakcija sa entiteta iza podizanja, dugoročna vrednost se stvara i rešavanje sporova nikada nije potrebno.

Nažalost, realnost je da je ovo unchartered teritorija. A ako koristimo primer DAO, postoji preko 20.000 investitori, barem djelić od kojih bi verovatno bio upoznati sa nijansama novčanike, upravljanje ključevima najbolje prakse, kako to pretvoriti iz DAO građe, i tako dalje.

U stvari, jedini način da bi investitor postao svestan da je sve u redu sa DAOvas kroz medijske pokrivenosti. Za blockchain zajednice, koja je već ušlo u dnevnom naviku da nadoknadimo na svim kripto-vesti iz nekoliko izvora, to može izgledati ne predstavlja problem.

Ipak, tradicionalni investitori su odrasli da se oslanja na posrednike koji upravljaju svoje portfelje za njih, čineći promene u gazdinstvima, kao nove informacije budu dostupne, a slanje upozorenja na odgovarajući način - sve pod okriljem budnim regulatora vodeći računa da su prava investitora su podiže kao od izuzetnog značaja.

Rizici blockchain ulaganja su uvećane za početnici u blockchain prostora koji imaju teško vreme dešifrovanje važnih nijanse koje bi u stvari voze svoje odluke.

Dakle, šta je regulator da uradi?

Koji se odnosi na ovoj konkretnoj temi, postoji nekoliko predložena pravci delovanja:

Saznajte i angažuju sa zajednicom

Kao primer, pre nekoliko nedelja, Komisija za hartije od vrednosti Kanada (OSK) vodio je prvi ikada zajedničkog programiranja od strane kanadske regulatora.

U saopštenju problem je bio jednostavan:

"Finansijskih usluga regulatorno okruženje postaje sve složenija rešenja koja pomažu pojednostaviti regulatornog okruženja. Korisni su ne samo za regulatorna tela, ali i za regulisane organizacije, pa čak i za ekonomiju u celini Ponesite stratezi, ekspertima iz ove oblasti programeri. I UKS dizajneri zajedno tri dana svrsishodan interakcije, i stavi svoj znak doprinosi efikasnijem kanadske regulatornog ekosistema. "

I OSK ohrabruju upotrebu blockchain tehnologije za rešavanje nekih od ovih pitanja, ide tako daleko da uključuje blockchain MSP, Ethan Vilding, na žirija.

Rezultati mora da je iznenađujuće da organizatorima, s obzirom da je više od polovine timova na kraju kosih blockchain-povezana rešenja i dva od timova uvedenih koncept ICO. Prvi tim je predložio da se uloga OSC može da evoluira da obezbedi komentare tehnologije i automatsko testiranje ICO koda, potencijalno preuzimanje neke od odgovornosti da bi VK obično obavlja u okviru tehničkog due diligence.

Tim sam bio na izgradio prototip za dobrovoljni program za registraciju za ICO emitenata, pametne obrazac ugovora za emitente za implementaciju hipotetički OSK-standard ICO, što je dovelo do OSK-brendiranih investitor portal za pomoć potrošačima uporediti višestrukog Icos i izbor iz Lista kustosa neutralna strana koja nema uspostavljenih finansijskih interesa u promovisanju određenu investiciju.

U oba prethodna scenarija, tradicionalna uloga regulatora, kao što je OSC bi evoluirati da preduzme funkcije ne obično u njihovoj nadležnosti.

Takođe, verovatno je da će regulatori biti potrebno za stvaranje nove standarde i izdaje nove smernice, idealno prethodi bliskoj saradnji sa ekosistema igrača koji će uticati. Čak i ako je ova tema na njihovom radaru, softver pri ruci je vrlo nizak nivo i da nije jasno kako bi non-specijalista shvatimo šta se dešava u izolaciji.

To nas dovodi do druge tačke koje su regulatori mogli da rade.

Design sledeće korake na odgovarajući način, uzimajući u računa da ne čini zlo

Mislim regulatori će biti prijatno iznenađeni da ugrađena u etos na blockchain zajednice je želja da se samo-reguliše i postigne konsenzus na način zajednice pogon.

To je dalo povoda naporima već u toku da se stvori standarde tehnologije i najbolje prakse da mnogi ICO emitenti su spremni da se povinuju, i smernice izdate od strane uglednih investitora u ovom prostoru sa naglašenim ključne stvari uzeti u obzir u evaluaciji Icos.

Ipak, industrija posmatrač Vilijam Mougaiar napravio razuman komentar:

"[Ako] mi ne samo-vladaju viših standarda, regulatori će doći i staviti prigušivača na tom putu."

U prilog merene pristupa regulaciji

Kada je u pitanju Icos, to će biti potrebno vreme da se vidi kako će ove različite inicijative idu, i možemo da se nadamo samo da se izbegne drugi DAO razmera slom. Ali, u međuvremenu, mislim da bi regulatori se savetuje da preduzmu korake da istraži načine za poboljšanje zaštite javnog investiranja.

U očekivanju kontra argument da su prava i obaveze investitora ili akcionara uključena u osnovnu kodu projekat i zato nije potrebno regulatora učešće, moj vratilo je da je jedina uteha ako investitori pri ruci su i:

 1. Finansijski pismen i sposoban da razume složene investicionih mogućnosti sa informacijama predstavljen u širokom spektru formata i sa nestandardizovanih tačaka podataka
 2. Tehnički vešt da razumeju osnovni kod da ode i proveri tvrdnje tima koji na predlog investicija ICO.

To je visoka prepreka za set, budući da sa svakom novom tehnologijom neće biti asimetrično znanje i različite nivoe razumevanja, i, u blockchain svetu konkretno, postoji veza između objašnjenja "poslovnom nivou" iza kako nešto radi i sposobnosti da cenimo složene tehničke funkcionisanje pod haubom na nivou programera.

Thinking kreativno

Do trenutka kada su izdavaoci i kustosi ICO projekata i investitori primenjeno pokušao i istinski razmenu informacija, upravljanje rizikom i modela upravljanja koji evoluiraju da uhvati sve vrste Edge-slučajeva, će nastaviti da bude jaz znanja.

I to je mesto gde regulatori obično korak u - za zaštitu potrošača i pruža operativnu sigurnost na ekosistem učesnika da bi se olakšalo efikasnih tržišta.

Ipak, činjenica da Icos ne uredno spadaju ni u jednu od tradicionalnih kategorija investicija, učiniće proces proširenja regulatornog parametar da uključi Icos i token trgovinu, i primenom mereno regulacije veoma teško.

To sa vedrije strane, to daje mogućnost za blockchain zajednica da se zajedno sa regulatornim svetu i savijte neke kritične mišiće razmišljanje, imajući u vidu da smo na raskrsnici i treba da pogledamo ovo kao priliku da se misli o " duh "zakona, kada je slovo zakona se ne primenjuje.

A prvi korak ka ostvarenju koje mora biti priznanje da tehnologija ne može i ne treba da postoji u vakuumu.

Imaju mišljenje o blockchain u 2016.? Predviđanje za narednu godinu? Email [email protected] da nauče kako mogu da doprinesu našoj seriji.

Napomena: Stavovi izneseni u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju stavove, a ne bi trebalo pripisati, CoinDesk.

Slične vesti


Post ICO

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout

Post ICO

Last Laugh? Dilbert kreator Skot Adams govori o planovima za pokretanje žetona

Post ICO

Teksas potražuje još jednu Platformu za kreditiranje Cripto-a sa prekidom i desigom

Post ICO

Ne ICO: Hedge Fund Numerai oslobađa žeton za blokiranje, ali preskoči finansiranje

Post ICO

Iza crvene trake: put ka prodaji žetona

Post ICO

SEC upozorava javna preduzeća da koriste ICO za pumpne akcije

Post ICO

Black Market Reloaded se vratio na internet nakon greške u objavljivanju izvornog koda

Post ICO

Matchpool: Skandal ICO-a koji nije bio

Post ICO

Bitcoin Cene proteklih od 700 dolara, ali Zcash pokorava shov

Post ICO

Tržište Kreditor Blackmoon će pokrenuti platformu upravljanja mrežom za etereum

Post ICO

Zašto je 39 miliona dolara ICO izabrala zvezdanu preko etereuma