Da li bi Izraelski poreski plan ICO zadržao startupe ili ih zaplašio? | RS.democraziakmzero.org

Da li bi Izraelski poreski plan ICO zadržao startupe ili ih zaplašio?

Da li bi Izraelski poreski plan ICO zadržao startupe ili ih zaplašio?

Postoji nekolicina početni moneta ponuda (MCK) emitenata koji rade van Tel Avivu, Izrael, ali su obično domicilni drugde.

To nije naročito koristan za vladu, jer gubi, ne samo na poreskih prihoda, ali i mogućnosti na tržištu Izrael kao mesto za poslovanje.

I prema nekima, Israel Poreska uprava je (UIO) nacrt kružna, objavljen prošle nedelje, detaljno kako bi prihod MCK domaćih kompanija "se oporezuju, predstavlja napor od strane izraelske vlade da podstakne simbolične emitenata da ostane na Bliskom Istoku zemlje.

"Do sada svi izraelski Icos vodio ICO iz bilo Švajcarskoj ili Gibraltara", rekao je Uriel Peled, ko-osnivač dva izraelska kripto počeci. Obe zemlje su poznati kao sa povoljnim poslovnim okruženjem poreskih rajeva.

U Peled očima, UIO preduzima korake da legitimiše poslovanje kompanija koje finansira Icos, u nastojanju da se zemlja kao atraktivna. (UIO nije odgovorila na zahtev za komentar iz CoinDesk isporučuje preko trećeg lica.)

CoinDash, Matchpool i Kik, svi čija timova u potpunosti ili delimično rade u Izraelu, su se preselili svoje baze van zemlje. Plus, Sirin Labs, koji je podigao 157 miliona $ u ICOrecentli, uglavnom se zasniva u Tel Avivu, ali je sajt pokazuje adresa kompanije u Švajcarskoj.

Jedan od glavnih razloga za indirektno oporezivanje je kružne može biti privlače token emitenata je da opisuje razgranič o tome kada će MCK prihod postati oporezivi, a osim toga pominje potencijal za kripto kompanije da zarade poseban poreski tretman.

Kao takva, prema Peled, industrija će videti više kompanija zvanično posluju iz Izraela ove godine, iako je odbio da daje bilo kakve konkretna imena. Jedan od njegovih startup, konsultantska se zove CoinTree, ohrabruje klijentima da razmotri izraelski adresu.

Ukazujući na ono što on vidi kao prednost da radi u zemlji koja pokušava da se kreće criptocurrenci iz sivoj zoni, Peled rekao CoinDesk:

"Cilj blockchain industrije u Izraelu nije da ostane ispod radara. Uvek je bilo jasno da će biti propisi i želimo da radimo sa vladom da pomognu u stvaranju propisa koji su dobri za obe strane."

Shvatajući obim

Globalno konsalting gigant Deloitte pomogao UIO zanatske kružnog, pružale veliku povratne informacije po pozivu, u skladu sa Iitzchak Chikorel od Deloitte je međunarodnog oporezivanja tima.

Chikorel i drugi bili u stanju da ubedi organ koji crtež razlike između različitih kripto tokena - bilo da je originalna valuta tokena, kao što su Bitcoin; kripto tokeni stvorio da finansira izgradnju platforme koja će se novac biti iskorišćen za pristup u budućnosti; ili kripto tokeni koji deluju kao kapital - bi biti ključ za pisanje uspešne regulacije.

"Glavni fokus je na komunalna kovanice koje su takođe u srcu poreskog cirkulara", rekao je Chikorel CoinDesk. "Naš glavni fokus je bio da se veže za direktnu i jasnu liniju između tehnologije na tokena, tvrdeći da su povezani jedan na drugog u neodvojivi kravatom."

Plus, kružni jasno da prihod neće automatski biti oporezovani kada se prvi put dobili.

Chikorel uporedio to sa kupovinom poklon kartice - u mnogim mestima širom sveta, prihod od kupovine poklon kartice ne postane oporezuje sve dok neko troši iznos na poklon kartice, a kompanija zaista može da odredi koliko profita ostvarila.

Slično tome, jer ljudi počinju da provede tokena kupljene u ICO za kupovinu stavki na novoj platformi, kompanija će zatim izračunati koliko dobit je doneta nakon što izgrađen softvera i stekli kupce.

Kružni takođe priznaje da kompanije blockchain zasnovan mogla da podnese zahtev za dodatne prednosti poreskih pod izraelskom podsticanju kapitalne investicije zakona, koji je široko dizajniran da privuče i zadrži visoke tehnologije preduzeća.

Chikorel je rekao da je prilično siguran takve aplikacije će biti prihvaćene, govoreći CoinDesk:

"UIO je realizovala obim i značaj blockchain kao evolutivnog tehnologiju koja bi mogla omogućiti stvaranje sledeće generacije multinacionalnih kompanija."

Keeping ih

Pošto je rekao da, drugi nisu tako sigurni da će poreski zakoni ubedi izraelske kompanije da svoje MCK prihoda dom.

Pre svega, criptocurrenci preduzetnici, mirroring neki anti-osnivanje raspoloženja u industriji u celini, nisu obično posmatra regulatorne aktivnosti kao utešno, iako mnogi kažu da ova vrsta poteza legitimiše industriju.

"Trenutno, ja sam upoznat sa bilo kojim izraelske kompanije koji je učinio, ili planira da uradi, jedan MCK pod izraelskom nadležnosti", rekao je Lior Jaffe suosnivač Jelurida, izraelska pokretanje iza blockchain platforme NKST i Ardor. "I ovi propisi, ako se prihvate, prilično sigurni da će ovaj ostati ovako."

Drugo, porezi su samo deo regulatornog pejzaž, a Izrael organ za hartije od vrijednosti (MSR), koji reguliše hartije od vrednosti u zemlji, tek treba da formalno donese odluku o tome kako treba da se svrstati ICO tokena. Međutim, u septembru, što je uspostavio committeeto pogled u radnjama drugih regulatora hartija od vrednosti širom sveta i odlučuje o tome da li treba da razmotri Icos deo svoje nadležnosti.

Regulatori hartije od vrednosti ne mnogih zemalja su postavili teško i brze definicije za ICO tokena. Predsednik SAD Komisija za hartije je naveo da se pojavi većina projekata je pregledan da bude hartije od vrednosti, i preselio se procesuira nekoliko ICO osnivači. Rusija je više decisiveand Kina potpuno zabranjen Icos.

Verovatno aludirajući na čvršće pravila, šef ISA, Šmuel Hauser izjavio regulator će pokušati da Banani kompaniju koja ima veliku umešanost u Bitcoin trgovanju sa listing na Tel Aviv berzi (Standardu).

Ipak, kao mala zemlja koja nema globalne finansijske čvorište (kao što je London ili Njujork), Jaffe, tvrdi, Izrael bi trebalo da izađe iz putu da zadrži svoje domaće visoko tehnološke kompanije na lokalnom nivou.

"Jedini praktičan način da se to postigne je da objavim da su svi prihodi od Icos smatrati investicija i zbog toga oslobođeni poreza za period od nekoliko godina", tvrdi on, dodajući:

"Mislim da je stanje izraelske nedostaje se na veliku priliku da postane nadležnosti kripto-prijateljski."

Slične vesti


Post ICO

Raiden ICO: Ethereum Scaling Rešenje za pokretanje javno-trgovačkog žetona

Post ICO

Credit Suisse izveštaj istražuje udare u blokchain-u na 14 javnih akcija

Post ICO

Novozelandski regulator: kriptokutencije su hartije od vrijednosti

Post ICO

Bitcoin Cene proteklih od 700 dolara, ali Zcash pokorava shov

Post ICO

Periodična tabela blok-jača

Post ICO

Da li je Kina vozila bitkoinsku cenu do 2018. godine?

Post ICO

Ne samo bitkoin: prva kriptokutencija dobijena u 2018. godini

Post ICO

Nije iznenađenje: Industrija blokera je vidjela SEC ICO akciju

Post ICO

Bitcoin Rollercoaster vozi Brekit As Ether cena drži usred DAO Debacle

Post ICO

Bitcoin Cijene u maju: Analizirajući drugi najbolji mjesec tržišta 2018

Post ICO

ICE Token OmiseGo je vrhunac u tržišnoj kapi, ali težak na grafikonima

Post ICO

Argentinska bitkoinska berza gubi svoje bankovne račune