Čak i investitori sa Access Vant ICO Presale Reformom | RS.democraziakmzero.org

Čak i investitori sa Access Vant ICO Presale Reformom

Čak i investitori sa Access Vant ICO Presale Reformom

Akteri u rastuće tržište za početne kovanice ponude (ICOS) postigle konsenzus: praksa Presales treba da se reformiše.

Prvobitno zamišljena kao način da se Butstrapa nove žetone za pokrivanje svoje pravne i marketinške troškove, neka pitanja ICO se sada nudi kripto-insajderi velikim popustima na tokene i boljim uslovima distribucije u pretprodaji rundi, gde javnost nije pozvana da investira.

Ipak, drugi kažu da je previše zaneli tržište je napravio Presales više od glavnog događaja.

Za neke od manje Buzzi Icos, pojavljuje se najveći deo novca koji se dolazi preko privatnih krugova. Ripio podigao $ 31 miliona od $ 37 miliona tokena ponudom u svom pretprodaji i Svarmraised skoro sve svoje 5,5 miliona dolara sredstava iz svog pretprodaji.

Brajton Villiams, suosnivač blockchain inkubator Boost VC, nije stranac na tržištu. Budući da je bio uključen u Bitcoin od 2013. (u jednom trenutku zalaže da podrži 100 Bitcoin startapima), on je još da pozdravim ICO tržište sa istim entuzijazmom zbog ovih problema i drugih.

On je rekao CoinDesk:

"Svako želi da investira u pretprodaji. Niko ne želi da ulaže u javnu prodaju."

I to mentalitet ilustruje opasnosti Presales za oba projekta i investitora.

Uzmite primer, nazovimo to ThisCoin. ThisCoin oslobađa beli papir u januaru. U februaru, nudi pretprodaji na svom principu sa 50 odsto popusta. ICO radi u martu i svi žetoni prodaju se distribuira 1. Aprila.

Iz toga sledi da bi pretprodaji investitori biti gotovo zagarantovan dvostruki njihovom principu ako se odmah prodaje u aprilu.

Za neke, gotovo bi mi glupo da ne.

Sid Kala, stručnjak za kripto-ekonomski i suosnivač savjetodavne grupe Turing, rekao CoinDesk da veruje da ovo efikasno varps na motivacione strukture za Icos.

U industriji koja naglašava podsticaje kao okosnica za izgradnju proizvoda, on možda vidi kao više alarmantna nego ironična.

"Predprodažnoj popust treba da odražava rizik odveden na koje ranim projekta pobornik", rekao je on. "U suprotnom, oni imaju podsticaj da investiraju u projekte bez odgovarajuće dužnom pažnjom, jer oni mogu da profit uz minimalan rizik kada je simbol trguje na berzi."

Pitanje pravičnosti

Ipak, primer iznad svakako nije "jedna veličina odgovara svima."

Mnogi token projekti potrebne godine da dostigne na tržište (Ethereum, na primer, nije objavila ranu verziju svog softvera za 12 meseci). Ostali toliko Hiped prodaje, uključujući i one za Filecoin i Tezos, da se pohvali novim blockchains, mogao da slične rokove.

Ali, drugi veruju da nije toliko potencijal za brzo uzimanje profita to je problem, ali kako degradira celu tačku Icos za početak - da svako od poljoprivrednika u Idaho članovima Silikonskoj dolini odbora treba da budu dati jednaku mesto na sto.

A neki guraju nazad. Pokriven smo startup pod nazivom Blockstackthat nedavno Snubbed Presales kada je pokušao da podigne sredstva za decentralizovano internet softvera.

"Mi želimo da imamo osećaj pravičnosti, da svako dobije iste uslove i svako ima istu cenu", rekao je suosnivač Munib Ali u to vreme.

Koji kvadrata sa iznenađujuće uzeti od nekoga sa strane investitora.

Fred Paj - direktor 3iKis Candadian inovacija orijentisan fond za institucionalne investitore koji sada rade na kripto proizvoda aktive na bazi - kazao je izbegavanje pretprodaji je jednostavno stvar etike i principa.

Iako bi njegova firma biti u stanju da dobije bolju ponudu od pristupa te rane metka, on je rekao da ne radi tako.

"Čitav prostor postaje legitimna pripadnice lepšeg oni tretiraju sve", rekao je on.

Bolje opcije

Ali drugi investitori vide mesto za Presales, ali ne na način na koji se sada sprovodi.

Jedan od osnivača novog fonda pod nazivom Multicoin Capitalargued da ICO tržište treba da postaju sve sofisticiraniji, i Presales su ključni deo tog procesa.

"Mislim da je činjenica da je prvi novac u dobija značajan popust kompenzuje te investitora za rizik da se, uzimajući u time što je prvi", rekao je Tushar Jain jedan od suosnivača fonda, CoinDesk.

Ipak, on smatra da reforma potrebna. "Sadašnja predprodažnoj struktura je propala previše", rekao je Jain. "Mislim da ćemo pozajmiti koncept od trenutnog VC svetu zapravo imaju finansiranja runde."

Tako, na primer, discounted predprodažnoj će finansirati fazu razvoja nekog proizvoda, sa ICO bliže njene tržišne debi. Umesto da način na koji danas radi, gde ICO prati gotovo odmah za petama svoje pretprodaji - što sve prethodi čak i beta testiranje proizvoda.

Middle Ground

Ali promene mogu biti iz samog tržišta.

Jedan realnom svetu projekat smo našli radi malo bliže tom modelu, barem utoliko što je imao osnovnu radnu verziju svog proizvoda pre prikupljanja novčanih sredstava. Simple Tokenis izgradnja platformu koja nudi kompanija "sve prednosti znak bez drame jednog ICO", rekao je generalni direktor Džejson Goldberg CoinDesk na dan sopstvenog pretprodaji.

Goldberg rekao Jednostavno minusu svoj pretprodaji popust na 30 odsto za investicije preko $ 1.5 miliona i zaključao sve u ponudi u istoj distribuciji jednogodišnje.

"Ako ćemo da radimo Presales, treba imati u Pretprodaji na minimum, recimo 25 do 35 odsto ponude, i uverite se da ljudi rade u pretprodaji su zaključani u, u zamenu za popust", rekao je on.

Ipak, i dalje postoji i pitanje određivanja šta zapravo promene treba Icos usvoje više od karakteristika tradicionalne rizičnog kapitala. Da li to znači da će završiti u potrazi baš kao i rizičnog kapitala ne sada? Ili će samo uzimati ono što je najbolje od VC, dok još uopšte demokratizaciji tehnologije ulaganje?

Očigledno, još ne možemo da znamo.

"Sve je eksperiment u kripto", rekao je Vilijams. "Nadam se da se krećemo u pravom putu i ​​učenje iz prošlosti."

Slične vesti


Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout

Post ICO

Priložnost za interoperabilne lance lanca

Post ICO

ICO Ban? Kanadski regulatori pružaju jedan žeton za prodaju velikog pauze

Post ICO

Bitcoin cena isporuke Bliže do $ 400 Nakon prekida mreže

Post ICO

Eter Cene Skraćivanje 50% kao bitkoin ostaje u držanju Pattern

Post ICO

Bitcoin cena Završava turbulentnu nedelju kao Bull Run Fades

Post ICO

ICO Debate izlaže Rift u Enterprise Ethereum Alliance

Post ICO

Bitkominska pesma obeležava godinu bitkoinske groznice

Post ICO

ICOs i Appcoins: Prikaz Blockchain VC-a

Post ICO

Bitmarkets pokreće decentralizovano tržište Bitcoin Sa Tor podrškom

Post ICO

Reg D on the Rise? Investitor-razred ICO proizvodi dolaze - i uskoro

Post ICO

Bitcoin Investing Trust i Genesis trgovanje s SEC