Blockchain i trka ka neravnomjernosti | RS.democraziakmzero.org

Blockchain i trka ka neravnomjernosti

Blockchain i trka ka neravnomjernosti

Metju Spoke je Bitcoin i Ethereum entuzijasta koji radi u pravcu unapređenja korišćenja pametnih distribuiranih protokola kroz rubik, tim na Deloitte posvećenom ovoj viziji.

U ovom mišljenju komadu, govorio tvrdi da ostaje da se vidi da li blockchain može biti remetilački ili komplementarni tehnologije, čak i dok su mnoge izvršioca ulažu na uverenju da je ovo drugo.

Ako 2013 i 2014 su bile godine razmene Bitcoin, onda sigurno 2016 je godina u blockchain preduzeća. Drugim rečima, izgleda da je zajedničko razumevanje u zajednici koja na neki način, neko, negde mora da blockchain tehnologija poznatiji i potrošni za velike kompanije koje žele da ga iskoriste.

Bez obzira da li se gradi upotrebom Bitcoin protokol, Ethereumprotocol ili nešto drugo sasvim, sada postoji veliki broj startup za koje je ovo njihova svrha. Naravno, u toj grupi, različite kompanije izabrale različite strategije i različite oblasti fokusa.

Ove kompanije mogu da se razlikuju od osnovnih protokola, ili od strane industrije i korišćenju slučaju, ali svi imaju zajednički cilj.

Na dnevnoj bazi, kad razgovaram sa velikim kompanijama o blockchain rešenja, često uhvatim sebe u pitanje osnovnu poruku šta ja promociju. S jedne strane, prepoznajem ogroman značaj poslovne inovacije, kao i potrebu za velikim privredna društva da ospori njihov status kuo.

Čvrsto verujem da postoji uloga za današnje "posrednika" i "trećih lica" (kao što smo kolektivno su bucketed u kontekstu blockchain tehnologije) da dođe do promene u pravcu efikasnije i manje centralizovanu budućnosti.

Ali, s druge strane, i ja vidim ironiju ovog predloga.

Kao što je bio zajednički retorika u ranijim danima Bitcoin, blockchains otvori mogućnost za disintermedijaciju ne samo ovih osnovanih biznisa, već i cele industrije. Pošto ova poruka je izgledalo da zatvori više korporativne vrata nego što otvorena, "blockchain industriju" polako, ali primetno promeniti svoju poruka da zauzme manje neprijateljski ton; gde korporacije nisu više nužno na meti narednom prekida, ali umesto toga, oni su napred-razmišljanja bi mogao da postane sudovi promena.

Konfliktan obećanja

Međutim, osim poruka, da li se nešto suštinski promenilo u obećanju ove tehnologije? Su mnogi od tih velikih kompanija ne suočavaju sa tešku bitku da ostane relevantan?

Uzmimo za primer rastući spisak preduzeća u kapitalu marketsaround svetu koji se okreću na blockchains kao osnaživanje sredstvo da redefinišu svoje poslovanje.

Cinik mogao da ukaže na činjenicu da bi ti isti centralizovani posrednici bili su logički subjekti koji se disintermediated. Neću zaključak o ovom pitanju, jer ja stvarno ne znam odgovor.

Na visokom nivou iako, ako je još uvek slučaj da je tehnologija mogla predstavljati egzistencijalnu opasnost nekim kompanijama (koje bih tvrditi da je), kako onda mogu da te iste kompanije opravdavaju fokus i investicije su verovatno već stavljanje u blockchain tehnologija?

Dve države

Ne ulazeći specifična po slučajeva upotrebe ili određene vrste kompanija, uopšteno govoreći mislim da postoje dve "države" treba uzeti u obzir kada se gleda u ovoj tehnologije trend:

  1. Blockchains kao komplementarne tehnologije
  2. Blockchains kao alternativu tehnologiji.

Iako će vreme biti pravi test, moja prognoza je da, u zavisnosti od slučaja industrije i korišćenja, videćemo 3 različitih scenarija kako blockchain usvajanje odigrava između preduzeća kompanija, s obzirom ova dva stanja:

  1. Current, vredne, ali neefikasni sistemi i aplikacije će biti izmenjen izgled, usklađivanje blockchain tehnologiju za uklanjanje nepotrebne bolove i trenje - tj stanje (1)
  2. Nove, ranije neslućene aplikacije i mogućnosti će se pojaviti kao rezultat blockchain tehnologije - tj stanje (2).

Budući dobici

Dobra vest je da su sve tri od ovih scenarija dovesti do efikasnijeg budućnosti, gde se blockchains otključavanje novi potencijal za vrednost i efikasnost.

Loša vest je, međutim, da će mnoge postojeće kompanije na kraju doći do objektivnog saznanja da su njihovi sadašnji poslovni modeli i vrednost propozicije izgrađen oko scenarija (1) ovog člana.
Bez želje da se preko kao "doomsdaier" uspostavljenih posredničke organizacije, mislim da je važno da se ova teška razgovore nego gurati blockchain tehnologiju kao lek za zastarelih poslovnih modela.

Umesto toga, blockchains treba da postane dostupan alat kada se planira duži rok korporativne strategije, uz primarni fokus je oko redefinisanje vrednosti predloge i uspostavljanje rešenja za korisnike orijentisane za budućnost.

Napomena: Mišljenja iznesena ovde predstavljaju svoje i ne one moje poslodavca

BankingCapital Tržišta

Slične vesti


Post ICO

2017: godina definisanja kriptokovrednosti

Post ICO

7 Tokeni investitori govore o tome

Post ICO

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Post ICO

Milioni u minutima: Kako Polihajn razmišlja o divljom zapadu ICO-a

Post ICO

Cijena etra smanjuje 50% dok DAO privlači interesovanje za trgovanje

Post ICO

TGE ili ICBM? Reči možda neće biti važne za ICO

Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout

Post ICO

Citi ispituje potencijalni uticaj aukcije svile na cenu bitkoina

Post ICO

Bitcoin zvučnici proglašeni za američku radnu grupu za bankarstvo

Post ICO

3 (Moguće) razloge za Cripto Markets Tanked ove nedelje

Post ICO

SEC suspenduje investitore koji se bave prodajom OTC-a, koji se bave investiranjem preko ICO-a

Post ICO

Regulativa, Porezni krediti nad kripto investitore