Bivši politički urednik koristi Ethereum kako bi pomogao u popravljanju novinarstva | RS.democraziakmzero.org

Bivši politički urednik koristi Ethereum kako bi pomogao u popravljanju novinarstva

Bivši politički urednik koristi Ethereum kako bi pomogao u popravljanju novinarstva

Kada je Tom McGeveran ostavio političko ranije ove godine, nije imao pojma da će završiti pomaganje blockchain startup u svom pokušaju da promeni način na koji novinari i njihova publika interakciju.

Sada kada je on suosnivač njujorške Civil, koja radi na tome da kodira elemente modernog redakciji u pametne contractson na Ethereum blockchain, McGeveran nađe pomoć poremetiti industriju je samo ostavio.

Po pisanju funkcije različitih odeljenja, uključujući cirkulaciju, pretplate, prodaje ad i marketinga, u kod samo-izvršenja, civilnog ima za cilj da izrezati posrednika drugačijeg sort: medija birokratije.

Ako uspe, napor (koji se planira ICO ove godine), će razbiti svaki aspekt redakciji u svoje najosnovnije komponente i neka lica ispunjavaju te funkcije samo sa ograničenim menadžerske nadzor.

McGeveran rekao CoinDesk:

"Vidimo u kripto ekonomije mogućnost decentralizacije ovaj paket, skidanje ga na odnos između čitalaca i novinara / proizvođača, smanjujući osnovu troškova za ovih osnovnih usluga i oslobađajući od podsticaja koje odgovara interesima trećih lica, ali ne državljani ili čitaoci ili novinari. "

Vizija

Beli papir publishedlast nedelje deli novinarstvo u tri pijacama da interakciju kao "mreže" usluga koje se mogu razložiti na niz ključnih komponenti.

Redakcije omogućiti pokrivenost identifikovanje "niša i lokalnih" teme su pripadnici gledaoci, ili "Građani", može ni izraziti interes ili ne. "Stanice" su za ostvarivanje zarade platforme koje omogućavaju novinari na cenu njihov rad ", međutim oni žele." Dok je "činjenica provera-kao-a-Service" koristi tokene za podsticanje članova publici da identifikuje klevetu, plagijat, greške i više.

Za napajanje povezani sistem pametnih ugovora, civilno namerava da lansira sopstveni token koja služi nekoliko funkcija, uključujući i omogućava pristup sadržaju, glasanje o redakcije odluka i kažnjavanje netačnosti.

Ako uspe, civilno osnivač Matej Iles veruje da znak vođen proces rada može značajno smanjiti troškove uspostavljanja vesti publikaciju, što dovodi do poprofitabilni članaka koji se pisanim za zajednice trenutno previde mainstream medijima.

"Postoji troškovi koji su uključeni u centralizovanog poslovnog modela koji ne mislimo ići u pravcu stvaranja vredne novinarstva", rekao je Ileš CoinDesk. "I mislimo da priliku da naprave efikasnosti u tom poslu modela koji će omogućiti novinarstvo da postoji gde se trenutno ne mogu."

Industrija podrška

Da se ​​izgradi novu vrstu decentralizovanog infrastrukture, pokretanje je obuzdavanje iskustvo jednog broja industrijskih teškaša kao savetnika, uključujući i bivšeg urednika u Nev Iork Post, Lauren Ramsbi, a glavni urednik lokalne vesti sajta DNAinfo John Nes.

Bivši novinar NevIorker.com Blejk Eskin i CoinFund osnivač Džejk Brukhman će savetovati.

Pre dolaska u građanskim, McGeveran i drugi savetnik, Josh Benson, osnovana Kapital Njujork, firma ackuiredbi političko 2013. Godine.

McGeveran i Bensone leftPolitico u januaru da se priključe njihov bivši kolega, Katarina Ler da se izgradi "izlaz" za medijske projekte koji reimagine industriju.

McGeveran rekao CoinDesk:

"Ta firma nije baš imao svoje izlazi još, ali civilno je veliki deo našeg posla."

Slične vesti


Post ICO

Black Market Reloaded se vratio na internet nakon greške u objavljivanju izvornog koda

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore

Post ICO

2017 ili 2025? Kompanije za hartije od vrednosti raspravljaju o vremenskoj liniji za Blockchain industriju

Post ICO

Zašto ICO treba da budu hartije od vrednosti?

Post ICO

Tržišta Veekli: Slov Veek for Bitcoin cena kao Grekit Looms

Post ICO

Pokretanje Silicon Vallei Accelerator 500 nije ICO za podršku - ipak

Post ICO

Bitcoin Rollercoaster vozi Brekit As Ether cena drži usred DAO Debacle

Post ICO

Case-bi-Case ili Prekid-i-Desist? U potrazi za novim pristupom ICO-u

Post ICO

Tokenizirani fond fondova za prikupljanje 100 miliona dolara preko ICO-a

Post ICO

Editable Blockchains? Mining Futures? 2017 Sav Cripto Patents Pile Up

Post ICO

Insightful ICO? Telenor Giant Telenor želi da poremeti medije Tokama

Post ICO

Šta dolazi posle Cripto Bubble?