Bitcoin Post-Trade? Nivaura izlazi iz Stealtha da pomogne bankama da koriste Open Blockchains | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Post-Trade? Nivaura izlazi iz Stealtha da pomogne bankama da koriste Open Blockchains

Bitcoin Post-Trade? Nivaura izlazi iz Stealtha da pomogne bankama da koriste Open Blockchains

Do danas, sve što je bilo poznato javnosti o Nivaura je njeno prisustvo u nekim prilično elitnim blockchain inkubatora - u rasponu od programa JP Morgan u-rezidenciji u dva termina u regulatornog pesku Velike Britanije finansijsko poslovanje organa.

Ali ispostavilo se da malo poznati startupbased na Liverpool Street u Londonu, je radio mnogo više nego samo hobnobbing sa oticati nosača banaka i građevinskih dokazima-of-koncepta.

Kao što se vidi isključivo CoinDesk, Nivaura je formirana ključne partnerske odnose sa bankama i drugim na finansijskim tržištima prostora, i dobila je šta je opisano kao "skraćene" dozvolu regulatora u Velikoj Britaniji da izvrše proces izdavanja finansijskih instrumenata i njihovo administriranje posle njihovog izdanje.

Ako uspe, serija eksperimenata (koja uključuje svoj rad drži novac klijenata i sredstva) će iznositi ono što pokretanje naziva "samo-servis za tržišta kapitala" koje bi mogle dramatično kompresiju komplikovane vertikalne procese sada na snazi.

Ali, ono što zaista izdvaja rad nije pristup FCA ili partnerstva sa Tier 1 investicionom bankom, Metro banke, Microsoft, Moodi i više. Prava razlika je u tome što dok mnogi Nivaura konkurenata insistiraju na tome da je neophodno privatni blockchain u skladu sa privatnosti i transparentnosti propisa, ova pokretanje gradi svoj kapital markets rešenja o dve najbolje poznatih javnih blockchains.

Nivaura direktor i glavni arhitekta Avtar Sehra - bivši teorijski fizičar - objasnio CoinDesk detaljno zašto dozvole FCA bili su presudni da se pokazuje da je Bitcoin blockchain i javnost Ethereum blockchain može postići ono što se veruje može da se uradi samo na permissioned blockchain.

Sehra said:

"Dali su nam ograničene dozvole tako da možemo organizovati po ponuda i izvršiti ponuda i drže sredstva klijenata i novac, a mi imamo para račun klijenta za to. Mi smo uradili prvu emisiju, a mi smo pokazali da ono što 're rade mogu da rade. "

Kome treba pametne ugovor?

Da biste napravili svoje tržište za izdavanje i upravljanje hartija od vrednosti, u rasponu od duga i akcijama za složenije vozila, Sehra i njegov tim rekao CoinDesk su odobrena modifikovane MiFIDand CASSapprovals iz FCA.

Ali su ipak morali da prevaziđu jednu ključnu prepreku regulatornog: nezavisna treća strana je potrebno da se pomiri bilo kakvu imovinu kojima se trguje ili prodati. Posrednik je zakonski mandat, ili je bar tako izgleda.

Međutim, Sehra smatra da je reimagining nezavisnu treću stranku, ili registrar, kao javni blockchain, on može spasiti klijentima do 15 odsto na troškove, a za poslednjih godinu dana firma testira tu teoriju.

U novembru 2016, Nivaura je bio jedan od devet startup dodaju novonastale regulatornog sandbok FCA je, u prostoru gde inovativnih kompanija mogu da eksperimentišu na rubu finansija bez zabrinutosti da bi regulator se srušiti na njih za crtanje izvan linije.

Sama tehnologija se sastoji od dve glavne komponente: Prvo je platforma sloj koji je u suštini sistem dokument za praćenje u kompletu sa KIC ( "zna svog klijenta") funkcionalnost koja zapošljava Nivaura sopstvenog pravnog programski jezik za popunjavanje sporazuma. Drugi je "blockchain agnostik" povezivanje sloj koji je testiran na i javnog Ethereum blockchain i Bitcoin blockchain.

Ono što je važno je da, do ove tačke, funkcionalnost da kompresuje posrednike iz postojanja nije oslanja na distribuira knjige uopšte. Umesto toga, to je serija "vrlo jednostavnih elemenata podataka", kako ih Sehra opisani, kao što je ko je izdavalac i koliko jedinica sredstva se stvorio?

Tek na samom kraju pažljivo izgrađenog toka rada je sredstvo prešao na blockchain.

Dok su pametne contractlanguages u vezi sa Ethereum bi taj proces lakšim iz razvojne perspektive, oni nisu neophodni, kazao je Sehra. U slučaju Bitcoin, sredstva postoje u Bitcoin je "OP_Return" - polje izdvojeno za osnovne poruke koje nemaju uticaj na rudarski proces u blockchain je.

"Napravili smo sistem koji može da izvrši transakcije i snimi ih na OP_Return na Bitcoin", rekao je Sehra. "To je rešenje metapodataka, a metapodataka u suštini kaže da se može stvoriti sredstva na OP_Return izgradnjom transakciju, to primenu."

Nova vrsta investicione banke

Da se ​​sredstva Nivaura su custodied na Bitcoin i Ethereum blockchain umesto matičara čini pokretanje pomalo kao investicione banke. Osnovna razlika je da su vlasnici imovine imaju svoje ključ od trezora u vidu privatnim ključem za svaku vezu, izdavanje duga, itd

Da izvede takav potencijal paradigme, u kojoj tržišta kapitala u suštini pretvorila u visokih uloga automata, Nivaura je već okupio mnoštvo partnera, uključujući i više banaka, što bi eventualno moglo postati njihovi klijenti, i jedan matičar koji mogu potencijalno biti prekinut.

Za testove u drugom pesku (koji počinje sledećeg meseca), Sehra razlaže rad - kao i svaki dobar fizičar - u slučaju kontrole i slučaj test.

Za kontrolne slučaju, Nivaura funkcioniše kao tradicionalni, centralizovanog registra, pa čak i regrutovali jedan od najvećih registara u Evropi, glavni stanovnika Asset usluga - koja upravlja £ 600bn-u vrijednosti sredstava za 6 miliona investitore - u pritvor sredstva.

Ali capita takođe pomogao sa slučajem test, rad sa Nivaura da stvori standardni set dokumenata i sporazuma koji mogu da se izvršavaju pomoću pokretanja je pravni jezik. Advokatska kancelarija Allen & Overi LLP na kojoj će Nivaura biti prvi preduzetnika u rezidenciji beginningin septembra, pomogao bi da dokumenti izvršiti tok rada u zakonom usklađen način.

Da bi se osigurala ugovore sami su naseljena sa pouzdanim podacima, Nivaura se udružio sa Mudis da pruži informacije o cenama i verovatnoće kašnjenja na osnovu istorijskih kretanja. Dalje, kako skladištenje oblak i blockchain usluge pružene preko Microsoft Azure je blockchain-as-a-service alata.

Direktor glavi je usluga imovine, Piter Voker, objasnio je da je kompresija od mnogih slojeva servisa tržišta kapitala u jedan sistem ima potencijal da otvori investicioni vozila onima koji inače nisu mogli da ih priušte.

U izjavi koja se pruža CoinDesk, Voker je rekao:

"Možda je bitno, platforma Nivaura olakšava sprovođenje političkih inicijativa za otvaranje dug tržišta kapitala malim i srednjim preduzećima Time diversifikaciju snabdevanja kredita za taj sektor,.. Je" motor soba 'mnogih nacionalnih ekonomija "

Povećanje kapitala

Do sada, Nivaura je napredak je došao uglavnom uz finansijsku podršku osnivačkom timu, ali to će se promeniti.

Prošle godine Goldman Saks predictedthat blockchain može spasiti tržišta kapitala $ 6 mlrd godišnje, i, prošlog februara, izveštaj provajdera finansijska infrastruktura Euroclear i advokatskoj firmi Oliver Viman estimatedthat prvih živih implementacije će se sprovesti od strane čim ovog avgusta.

U trci da preuzme vodeću ulogu u ovom rastuće ekosistemu, Nivaura član odbora Alane Morgan iz MMC Ventures je doveo seme okrugli da samo zatvorena za izvesnu sumu, uz učešće Digital valute grupe i drugih individualnih investitora.

Kao kompanija raste, Sehra kaže da bi sredstva sa sedištem u Bitcoin i etru završiti kao tek početak.

On je zaključio:

"Mi gradimo sistem tako možemo zapravo denominirati instrumente u valuti koja je takođe na blockchain. U ovom trenutku mi koristimo Bitcoin i etar, ali u budućnosti bi moglo biti [britanskih funti] na blockchain."

Slične vesti


Post ICO

Tužilaštva SEC-a ICO: Agencija Sjedinjenih Američkih Država preduzima akciju protiv navodnog prevaranta

Post ICO

Novi Pačinko? Istraživanje ekonomije početnih ponuda za kovanice

Post ICO

Klasik i DAO: Koji su porasli etar u 2018. godini

Post ICO

Na Mesec - Ili Busta? pitanja koja treba postaviti kada procenjujete ICO

Post ICO

Raiden ICO: Ethereum Scaling Rešenje za pokretanje javno-trgovačkog žetona

Post ICO

Bitcoin cena se spušta na najviši nivo od aprila balona

Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout

Post ICO

Menadžer novca Josh Brovn: ICO su tamo gdje će se prevara dogoditi

Post ICO

Peticija poziva SEC da dozvoli sanaciju MKO

Post ICO

Bitcoin Investing Trust i Genesis trgovanje s SEC

Post ICO

Kenijski sud podržava ponudu da zadrži BitPesa off mobilnu novčanu platformu

Post ICO

Direktor ESMA: Blockchain bi mogao poboljšati proces trgovanja hartijama od vrednosti