Bank of Mekico ograničava banku od korišćenja bitkoina, izveštaji sugerišu | RS.democraziakmzero.org

Bank of Mekico ograničava banku od korišćenja bitkoina, izveštaji sugerišu

Bank of Mekico ograničava banku od korišćenja bitkoina, izveštaji sugerišu

Nakon niza izjava od strane drugih centralnih banaka u vezi sa opasnostima od digitalnih valuta, Banka Meksika je izdala prvu izjavu o tom pitanju.

Banka je upozorila javnost preko saopštenju na svojoj internet stranici o "inherentne rizike sticanje ovih sredstava i njihovo korišćenje kao zamena za konvencionalne metode plaćanja", mada najviše su potencijalni ograničenja za domaće finansijske institucije, izveštaji kažu.

Prevodi of the statementssuggest da finansijske institucije regulisane u Meksiku "nisu ovlašćeni da koriste ili obavljaju bilo kakve poslove sa [Digital valute]".

Konkretno pominjanje Bitcoin i litecoin, digitalne valute, banka je rekao, "nisu zakonsko sredstvo plaćanja valuta u Meksiku, pošto je banka Meksiku ne izdaje, niti podržati ih". Osim toga, "njihova upotreba kao oblik plaćanja nije garantovana, pošto su preduzeća i bilo ko drugi ne moraju da ih prihvati".

Kao i druge centralne upozorenja, Banka smatra da je neophodno da upozori korisnike uočene veze između digitalnih valuta i kriminala, kaže, "U drugim pravnim sistemima, oni su navodno koriste u nezakonite operacije, uključujući prevare i pranje novca".

Ograničenja Bank

Ograničenja finansijskih institucija, a potencijalno ukazuje na to da se domaće banke biti obeshrabreni da se bavi digitalnim štednje preduzeća, slični su poslednjih izjava iz Kine, koji rešetkama svoje procesore plaćanja koriste Bitcoin u decembru.

Međutim, Bene Piters, tehnički direktor u Meksički Bitcoin ekchange Bitso, nije previše zabrinut:

"Koliko sam ja shvatio", rekao je CoinDesk, "je da je najava iz banke Meksiko je veoma slična onoj koja je od strane drugih zemalja - u suštini sastoji od upozorenje javnosti, a ograničenje finansijskih institucija iz bavi direktno u Bitcoin. "

"Nakon konsultacija sa našim pravnog saveta, mi ne verujemo ovu uticaj na naše poslovanje direktno, niti bi ga u principu imaju bilo kakav uticaj na bankarski odnose sa kompanijama Bitcoin u vezi."

Regulativa glasine

Pablo Gonzales, direktor Bitso su se složili da je izjava razloga za brigu još uvek.

"Ovo je prvi najava iz banke Meksiku u vezi Bitcoin ili drugih criptocurrencies", rekao je on. "Oni upozoravaju javnost, dopuštajući im da znaju da je upotreba i sticanje [digitalnih valuta] može imati visok rizik od amortizacije i monetarnih gubitaka."

Međutim, formulacija banke možda nagoveštavaju stvari koje će doći u vezi sa criptocurrencies i propisa. Gonzales ističe da:

"Oni tvrde da je banka Meksika, zajedno sa drugim organima u Meksiku, da pažljivo posmatraju njihov razvoj i infiltracije u zemlji, i, ukoliko je potrebno, oni će izgledati u regulisanju ove virtuelne imovine."

Globalni uticaj

U poslednjih nekoliko meseci, bilo je mnoštvo sličnih upozorenja iz centralnih banaka širom sveta, sa nekim nedavnim primeri su Kipar, Filipine, i Mađarsku.

Izjave iz Meksika, dok je negativan, može na kraju ustupiti na razumevanju. Na primer, Rusija je izgledalo da je zabranjeno Bitcoin, samo da odustane, rekavši da je samo istražuju kako najbolje da se bavi digitalnim valutama i izbegavaju njihovu upotrebu u zločinu.

Nedavno, SAD činilo da se unazad svoj negativan stav, kao Njujork je nagovestila da će imati regulaciju u placefor Bitcoin razmena od drugog kvartala 2014. Godine.

MekicoBank od MekicoBitso

Slične vesti


Post ICO

ICOM Scammers ukradli su $ 500k u Phoni Enigma projektu pre pokretanja prodaje

Post ICO

Otvoreno pismo dekentralizovanim protokolima koji traže rast

Post ICO

Bitcoin Bores trgovci kao smanjenje količine na stabilnost cena

Post ICO

Početak? Tezos bi mogao otvoriti vrata za sudski postupak ICO-a

Post ICO

Bitkominska pesma obeležava godinu bitkoinske groznice

Post ICO

Bitcoin cena se penju preko 50% u prvoj polovini 2018. godine

Post ICO

Gde SAFT pada kratko

Post ICO

FKS Firm se pridružio Meksičkoj Bitcoin Ekchange-u od 2,5 miliona dolara

Post ICO

Može li Bitcoin pomoći da predvide budućnost?

Post ICO

Bitcoin cena Završava turbulentnu nedelju kao Bull Run Fades

Post ICO

5 američkih država su spremne da promovišu regulativu bitcoin-friendli

Post ICO

ICOs i Appcoins: Prikaz Blockchain VC-a