25 godina star zarobljen nakon prodaje oružja za Bitcoin na crnom tržištu | RS.democraziakmzero.org

25 godina star zarobljen nakon prodaje oružja za Bitcoin na crnom tržištu

25 godina star zarobljen nakon prodaje oružja za Bitcoin na crnom tržištu

25 godina star američki državljanin uhapšen je u SAD zbog navodnog prodaju poluautomatski pištolj na holandskih policijskih službenika u zamenu za Bitcoin.

To je u skladu sa Amsterdam Okružnog javnog tužioca, koja je pokazala polu-automatsko oružje je kupljen od nepoznatog sajta crnom tržištu na navodno anonimni Tor mrežu.

Pištolj je poslat demontira, sa svojim delovima - uključujući i prigušivača i laserskim pokazivačem - skrivene u DVD plejeru, koji je omogućio da prođe kroz carinu.

Predstavnici iz Amsterdamu Okružnog javnog tužioca je predložio da Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) je kraj zemlje gonjenje slučaj, ali je agencija odbila zahteve za komentar o slučaju.

Hapšenje označava kraj istrage koja je počela prošlog leta, kada je holandska policija i Služba javnog tužilaštva u Amsterdamu krenuli da kupuju nelegalne robe sa Bitcoin. Engleski prevod press releasereads:

"Policija i javno tužilaštvo želi da ispita da li je moguće kupiti nelegalne proizvode kroz Tor mrežu."

Tor mreže

Tor mreže su dugo pod uslovom anonimnosti na 'mrak veb' sajtovima kao ovce Marketplace, Black Market Reloadedand svile, koji olakšavaju prodaju ilegalne robe, kao što su vatreno oružje, kao i pravnih predmeta.

Obraćajući se CoinDesk u decembru, Tor je tvorac Rodžer Dingledine procenjuje da oko 800.000 ljudi koriste Tor mrežu svaki dan, i ponovio da mnogi ga koriste za pristup običnih sajtova na Internetu.

Dokumenti procureli u oktobru prošle godine od SAD Vhistleblover Edvard Snovden ukazuju Tor mreža bezbedna, da izdržala godina pokušaja kršenja od strane Vlade hakera. Međutim, izvještaji su predložili mreža je manje efikasna zaštita pojedinačnih korisnika.

Making hapšenje

Iako detalji o novom slučaju ostaju nedovoljni, javni tužilac je rekao da je pošiljalac je već pod nadzorom američkog zakona enforcementbefore slučaj je počela, a činjenica da možda doprineo hapšenja. Dalje, vatreno oružje je poslat preko obične pošte, potencijalno pružajući drugi put za sprovođenje zakona da se poveže identitet pošiljaoca u paketu.

Holandski zvaničnici kažu da je kupovina izvršena pod lažnim imenom, a da se isplata Bitcoin je poslata na "račun poverenja koje je dobavljač veruje da radi anonimno".

"Osumnjičeni će biti doveden na suđenje u Sjedinjenim Američkim Državama zbog ilegalnog izvoza oružja", nastavio se u saopštenju.

Automatska pištolj uključeni u razmeni nije ilegalno u SAD, zaključio je.

CrimeBlack MarketTor

Slične vesti


Post ICO

Fond za kriptokovrednost Hedge Hit sa tužbom za akciju klase

Post ICO

Argentinska bitkoinska berza gubi svoje bankovne račune

Post ICO

Industrijska grupa namerava promijeniti simbol bitkoina na Ƀ

Post ICO

Imovina će biti Tokens (i ona će promeniti finansije)

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore

Post ICO

LedgerKs i CBOE: trojanski konj CFTC-a u ratu SEC Turf

Post ICO

FKS Firm se pridružio Meksičkoj Bitcoin Ekchange-u od 2,5 miliona dolara

Post ICO

Tržišta Veekli: Bitcoin cena Stabilno nakon povećanja obima

Post ICO

Posle novih veličina, cijena Bitcoin-a se suočava sa nesigurnim putevima

Post ICO

ICOs za nekretnine posećuju se, ali investitori nisu pokriveni

Post ICO

Unisend ciljevi Meksiko kao najnovije tržište za proširenje Latinske Amerike

Post ICO

Odgovarajuće ciljne grupe ICO-a od strane Floid Maiveathera