2018: ICO-ovi Blockchain-a blokirali rizičan kapital | RS.democraziakmzero.org

2018: ICO-ovi Blockchain-a blokirali rizičan kapital

2018: ICO-ovi Blockchain-a blokirali rizičan kapital

Mat Chvierut je direktor istraživanja u Smith + krune, a istraživanja i podataka grupe fokusiran na kripto-finansije i blockchain tehnologije. Tamo radi zajedno sa Sid Kalla, CFA, istraživač i novinar koji se fokusira na criptocurrencies.

U ovom CoinDesk 2016 u Revievspecial funkciju, Chvierut i Kala podsetimo godina u "prvim criptocurrenci ponuda" - novi oblik prikupljanja sredstava koja dobija na popularnosti u blockchain industriji.

Možda ste ga propustili u 2016., ali prvi coin ponude, ili Icos, postali dominantni način za finansiranje novih projekata criptocurrenci.

U ICO, projekat prodaje deo ukupne tokena snabdevanje rano prihvatili u zamenu za novac kojim će napredovati.

Icos imaju dva osnovna prednosti: oni pružaju sredstva za tim da vidi projekat kroz, i podstaći zajednicu da doprinese (koji stiče ako je projekat uspe i tokeni vrede više nego što ih je kupio).

Iako je 2016 prisustvovao veliki broj Icos, nisu nova pojava i neke Icos od ranije nego što je 2015. Godine uključuju dobro poznate projekte kao što su Ethereum, Factom, augur, NKST i Mastercoin.

2016, međutim, videli neobično visoku aktivnost u ICO prostoru, kako u pogledu ukupnog broja kampanja koje su podigle novac, kao i u pogledu ukupnog broja investitora dolara.

Pored toga, verujemo da će se određeni trendovi koji su počeli 2016. Verovatno definisati i oblik Icos ide napred.

Kao brzi čitač napomenu, želimo da napomenemo da smo uklonili Tao iz naše analize, jer se nije uklapao u redovnu ICO modela, s obzirom da su investitori i dalje zadržao određeni nivo kontrole nad njihovim sredstvima i kako će biti potrošen.

Projekti sa poslovnom modelu

2016, videli smo nekoliko projekata koji se finansiraju sa ICO koja je imala poslovni model sa stvarnim zaradama.

Nosioci ICO token će biti nagrađen sa "dividende", kada je osnovni projekat ili kompanija dobila vuču. Imajte na umu da su ovi "dividende" dolaze iz osnovnih zarade, a ne od inflacije, koja je izvor u redovnim dokaz-of-udela criptocurrencies.

Sa ovim razvojem, po prvi put, bili smo u mogućnosti da pruži model za procenu ovih criptocurrenci tokena, jer je njihova vrednost može da se izračuna izvan puke spekulacije. Vrednost ovih tokena će na kraju biti podržan od strane protoka novca generiše ovih projekata.

Iako konačna vrednost u velikoj meri zavisi od tačnosti pretpostavki u modelu, investitori mogu priključiti u različitim brojevima u svom modelu i dođu do svojih opsega vrednosti.

Značajni 2016 Icos da potpada pod ovu kategoriju su

  • ICONOMI ($ 10m): Projekat koji ima za cilj da stvori kripto-indeks i hedž fondova, kao i platformu open-fond za druge investitore da domaćin svoje Fund-menadžment.
  • SingularDTV ($ 7.5m): Projekat, prva MCK od ConsenSis, koji ima za cilj da obezbedi dokumentarni i TV serije, zajedno sa upravljanje pravima platformu digitalnog.

Napravili smo uzorke modele za procenu za ove projekte za investitore da koriste kao polazna tačka (vidi uzorak analizu ICONOMI). Ovo koristi alata koji se koriste u postojećoj finansijskoj industriji da vrednuju preduzeća, a može biti pogodan polazna tačka za investitore da donose odluke o tome da li da ulažu u ovim Icos ili ne.

Imajte na umu da augur, koja je imala ICO u 2015. I podigao $ 5m, takođe je objavio prorok tokena za trgovinu u 2016. Augur ima za cilj stvaranje decentralizovanog predviđanja tržište.

Takođe imajte na umu da nijedan od ovih projekata su proizvoditi zaradu od završetka 2016. Godine, ali se očekuje da to uradi u 2017.

Mnogi će se gledajući kako ovi projekti su na mreži i ICO investitori počinju da se vraća na svoje investicije.
Konačno, ovi tipovi Icos izgleda verovatno da ne se Hovei Testfor da li su bezbednosna ili notand zato treba mnogo pravnog i regulatornog pomoć ide napred.

Nove ili postojeće blockchains?

Drugi važan trend koji se pojavio u 2016. Među Icos bilo je stvaranje projekata na vrhu postojećih blockchains, naročito Ethereum.

Nekoliko je Icos da podiže veliku investiciju, kao ICONOMI, FirstBlood i SingularDTV su projekti izgrađena na Ethereum.

2016, isključujući DAO, Ethereum Icos podigao ukupno $ 46m.

Njih dvoje drugi Icos početkom 2016. Godine, naime Lisk (koja se podigla $ 6.4m) i Talasi (koja se podigla $ 15.9m) dolaze do novih kao moguće platforme za token emisija u budućnosti.

Incent lojalnosti lansirao oznaku na platformi Vaves, ali Ethereum vodi paket. To je ujedno i prvi put da smo svedoci neki oblik mreže efekata izađe iz povoju Ethereum ekosistema.

Ethereum takođe isporučuje spreman bazen investitora koji žele da izdvoje kapitala. Loša strana je što ne može biti ludilo i ljudi možda neće uspeti da sprovede pravilnu due diligence. Mnogi projekti propadaju jer su divlje ambiciozan, poslovni model ili tehnologija je fundamentalno pogrešna, ili su trajne prevare.

Očekujemo da vidimo taj trend nastaviti iu 2017., jer sve više Ethereum projekti doći na mreži i izdaje tokeni na Ethereum.

Investitor zbog marljivost

2016 obeležen neki bujnost kada je reč o ulaganju u Icos, naročito u toku godine je srednje meseci.

Naime, FirstBlood podigao $ 5.5m, svoju punu kapu, za manje od 10 minuta. SingularDTV podigao $ 7.5m, svoju punu kapu za manje od 15 minuta.

Ide u 2017., očekujemo da će investitori imati više due diligence i zahtevaju veću bar od projekata koje pokušavaju da podignu novac preko Icos.

Beli papir i "o nama" strana neće biti dovoljna da se podigne $ 10 miliona ide napred.

Umesto toga, investitori će tražiti teže pitanja o iskustvu ekipe, pozadina, boravio kapaciteta, tehničku sposobnost, u stvarnom svetu slučajevima poslovnu primenu, itd, a takođe daje veliki značaj za cijenu tih tokena.

Pitanja ide u 2017

Mi smo primetili nekoliko trendove viđene u Icos u 2016., ali postoje i šira pitanja koja ostaju za ICO prostora koji će pomoći zajednica se razvija u 2017.

Pitanje da li da se ograniči ICO ili ne nastavlja da deli zajednicu. 2016, videli smo priličan broj Icos koji su zatvorenom ali rasprodate skoro odmah, za nekoliko minuta.

Nismo sigurni da li će budući Icos radije zatvorenom ili uncapped model. Pitanje Koji procenat ICO tokena treba dati u jednom ICO će dobiti više proveru.

S jedne strane, ICO investitori želeti da poseduju većinu tokena. Ali s druge strane, ako Icos počne da se takmiči sa tradicionalnim rizičnog kapitala za finansiranje novih projekata, oni žele da prate sličan pristup sa više "kruga".

Možemo videti Icos eksperiment sa novim modelima za prikupljanje novca. Na primer, Gnoza, projektuje Ethereum-based, planira da sprovede Dutch aukciji, popularan u tržištu obveznica tenderskim ponudama.

Takođe može biti više pitanja na koje vrste ICO tokena mogu smatrati hartijama od regulatora, a koje nisu.

I možemo da vidimo neke vrste najboljih praksi se oko prostora.

Coinbase uložila oko pravna sredstva i obezbeđen guidefor zajednici i da ima nade regulatorni pejzaž će zadržati razvija zajedno sa ambicijama preduzetnika.

CrovdsalesICOs2016 u Reviev

Slične vesti


Post ICO

Šta je ICO? Big 4 konsultantske kompanije su dobivanje pitanja

Post ICO

Tužilaštva SEC-a ICO: Agencija Sjedinjenih Američkih Država preduzima akciju protiv navodnog prevaranta

Post ICO

Goldman Sachs: Blockchain Tech mogao bi sačuvati tržišta kapitala 6 milijardi dolara godišnje

Post ICO

ASIC na Blockchain: Australian Securities Vatchdog verovatno neće regulisati ICO

Post ICO

Basecoin Revealed: A16z, MetaStable Potražite Cripto Holi Grail sa stabilnim žetonom

Post ICO

Regulisane ICO-ovi dolaze: Prekomerno otvaranje berze za trgovanje pravnim žetonom

Post ICO

Kako Vall Street podiže Bitcoin, ICO Tactics Change

Post ICO

Menadžer novca Josh Brovn: ICO su tamo gdje će se prevara dogoditi

Post ICO

Nije iznenađenje: Industrija blokera je vidjela SEC ICO akciju

Post ICO

Huobi i OKCoin zaustavljaju trgovanje sa Iuan-to-Bitcoinom do kraja oktobra

Post ICO

Pripremite kitove? Developer Nick Johnson misli da može popraviti ICO

Post ICO

Ripple i Stellar vode na putu kao Cripto Market Shake Off Rout