Zašto Facebook kupuje VhatsApp od 19 milijardi dolara za Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Zašto Facebook kupuje VhatsApp od 19 milijardi dolara za Bitcoin

Zašto Facebook kupuje VhatsApp od 19 milijardi dolara za Bitcoin

Nick Tomaino je trenutno na razvoj biznisa tima u Coinbase, a takođe je i prva godina Business School student Iale School of Management. Pre toga, radio je u rizičnog kapitala, nedavno za SoftBank kapital. 

Sa juče Facebooka $ 19bn ackuisitionmaking naslove, VhatsApp Messenger je postao prvi istinski uspešna potrošačke elektronike kompanija da se izbegne oglašavanje kao poslovni model.

Instagram i nekoliko drugih ranoj fazi kompanije su stekli oglas bez (a time i bez prihoda), međutim, VhatsApp Messenger stvara milione dolara direktno iz svojih korisnika i uvek je bila posvećena zaštiti ovih potrošača od oglašavanja.

Kompanija ima svoj novac od naplate korisnicima 99 centi da preuzmete aplikaciju, koja im omogućava da u potpunosti ukloniti reklame iz jednačine. VhatsApp sposobnost da svojim korisnicima je customerrather od productis jedan od glavnih razloga tim bio u stanju da izgrade takav fenomenalan kompaniju.

VhatsApp priča naglašava početak velike promjene u potrošačkoj tehnologiji - dalje od reklama i ka direktnoj-to-potrošača ostvarivanje zarade preko mikroplaćanja.

Finansijski neslaganje

Masovni prelazak na direktne-to-potrošaču unovčavanje za potrošačke tehnoloških kompanija bi mogla biti jako dobra vest za Bitcoin svetu.

Osnovni razlog je reklama bila je poslovni model izbora za potrošača tehnoloških kompanija u istoriji 25 godina Interneta, je da se postojeća finansijska infrastruktura nije izgrađena za Veb.

To je generalno težak i dugotrajan proces za potrošača da unesete informacije o kreditnoj kartici i uplatili sredstva na mreži. Osim toga, mikroplaćanja (generalno smatra plaćanja po $ 1) nisu ekonomski za trgovci da prihvate zbog naknade na trgovačke strani.

Stripeand PaiPal na primer, naplaćuje 30 centi fiksnu naknadu po transakciji, a da naknada je standard za sve "traditional'paiment procesora.

Ovo trenje je primoran potrošač tehnološke kompanije da se osloni na oglašavanje poslovnom modelu, što čini oglašivače kupca i potrošačima proizvoda.

Potreba za promenom

Online oglašavanje traje već navedenih razloga, iako je generalno prezirao potrošača, kao i sprečava kompanije od maksimalnog vremena provedeno izgradnju odlične proizvode. Efikasno, primorava inženjere da se fokusira na zadovoljavanje oglašivače za data mining, nego zadovoljavajući korisnike izgradnjom bolji proizvod.

Micropaimentscan promeniti ovo, i VhatsApp Messenger jasno pokazuje da je promena već dešava na mobilnom telefonu sa postojećom finansijske infrastrukture.

Apple obično naplaćuje programerima 30% aplikacija profita, i to verovatno je to Applecharges VhatsApp na svakoj 99 procenata kupovinu aplikacije. Od ovog broja, 30%, značajan deo (oko 20%) ide ka naknada za obradu kreditnih kartica.

Dok je VhatsApp Messenger je bio u stanju da uspešno koristi ovaj Direct-to-potrošaču Micropaiment poslovni model bez Bitcoin, još uvek previše trenja u ovoj jednačini, i za svaku VhatsApp postoje hiljade programera aplikacija koje se ne mogu uspešno unovčite zbog značajnih taksi da i dalje postoje.

Enter Bitcoin

Bitcoin otklanja trenje povezan sa online plaćanja. Transakcije na Bitcoin netvorkare trenutak, nepovratnog, i gotovo bez naknade, što Micropaiment poslovne modele mnogo ekonomičnije za trgovca.

Glavne medijske kuće, kao što je Chicago Sun-Times, već eksperimentišu sa Bitcoin-omogućen mikroplaćanja iz tog razloga, a početkom resultshave bio obećavajući.

Bitcoin takođe omogućava korisnicima da efikasnije izvrši plaćanja, i kompanije kao što su Coinbaseoffer dva-klik kasi i OAuth (otvoreni standard za autorizaciju) karakteristike koje čine online iskustvo plaćanje neprimetni.

Bitcoin aplikacije preovlađuju u Google Plai prodavnici, a industrija je stalno pokušava da pomogne Apple shvate moć Bitcoin.

Bez obzira, iako, verovatno će uskoro postati jasno da potrošačima i trgovcima da Bitcoin je najefikasniji način za transfer novca na mreži za mikroplaćanja.

To će na kraju biti na internetu i ugodnije mesto, pomažući da se značajno smanji reklame od potrošača tehnoloških kompanija.

Pratite Nick Tomaino na Tvitter.

AppleFacebookVhatsApp

Slične vesti


Post Menjačnica

Consensus 2017: Bitcoin Ekchange Ekecs Pogledajte obećanje u budućnosti u budućnosti

Post Menjačnica

Broadridge gradi globalni blockchain za glasanje u Stockholder-u

Post Menjačnica

Osnivači SnapCard-a razgovaraju o volatilnosti Bitcoin i ranim usvajanjem

Post Menjačnica

Coinffeine da izazove centralizovane bitkoinske razmene sa distribuiranom alternativom

Post Menjačnica

Top US koledži započinju ponudu bitkoin kurseva

Post Menjačnica

Bitstamp tvrdi da je izgubljen 5 miliona dolara u vrućim novčanikima

Post Menjačnica

Australijska odluka u vezi s bitkoinskom izmenom

Post Menjačnica

Osiguravanje Bitkoinove Fungibilnosti u 2017. godini (i dalje)

Post Menjačnica

Razmjena bugova otkrivanja odbacuje kradju tokena Ethereum

Post Menjačnica

Isključenje kineske FKSBTC berze dovodi do bespomoćnosti klijenta

Post Menjačnica

Coinfloor postati prva javna revizija Bitcoin Ekchange

Post Menjačnica

KnCMiner postaje najnovija Bitcoin kompanija za prikupljanje bitova