Sjajno svetlo na tamnom novčaniku | RS.democraziakmzero.org

Sjajno svetlo na tamnom novčaniku

Sjajno svetlo na tamnom novčaniku

Šta se krije iza Dark novčanika, novi plug-in brovser-based Bitcoin novčaniku dizajniran za ne-tehničke korisnike, i opisana u nedelji Novi Iorkerlast? Novčanik je u fazi razvoja Codi Vilson, koji je postao poznat kao distributer informacija koje mogu da ospori tradicionalne pojmove slobode govora.

Vilson nije odgovorila na zahteve za intervju, a malo se zna o Dark novčanik u ovom trenutku, osim što je prijavljeno u Nev Iorker. Sistem će biti projektovan kao novčanik za redovne korisnike, koji se koristi kao dodatak za Chrome i Firefok, na Vindovs, Mac i Linuk mašina.

Nev Iorker izveštava da u Dark novčanik neke od računske nad glavom u mnogim Bitcoin klijenata koji izbegava dvostruko trošenje će biti premešten u odvojenim serverima. To podrazumeva da je novčanik može da bude primena (SPV pojednostavljeni Plaćanje za verifikaciju). Ovo izgleda verovatno, s obzirom na teškoće u preuzimanjem 10GB kopiju blok lanca (nesumnjivo mnogo veći, od strane Dark novčanik vreme se oslobađa) pomoću pretraživača Plug-in dizajniran za mainstream korisnike koji su verovatno neće trpeti odlaganja izvan nekoliko minuta.

Vilson ima istoriju kada je u pitanju dovođenje kontroverzne nove ideje u glavne tokove. On je odgovoran za odbranu Distributed, neprofitna organizacija sa sedištem u Teksasu, koji ima za cilj da brani pravo da nosi oružje u SAD distribucijom informacija o 3-D štampanje i oružje. Organizacija je objavila 3-D štampanih planove za Oslobodioca single-shot pištolja pre nego što je prisiljen da ih skinu američkog Državnog zavoda Ministarstva odbrane, koji smatraju da mogu kršiti zakone kontrole izvoza. Oni su od tada domaćin na deljenje datoteka sajtovima kao što su The Pirate Bai.

Odbrana Distributed takođe pokrenula DefCad pretrage, pretraživač dizajniran specijalno za 3-D štampati CAD modela. Searching for Oslobodioca na ovom sajtu dovodi do ne samo naložene komponente za originalni Oslobodioca pištolja, ali i nove verzije celog oružja.

Self-opisano kripto-anarhista Vilson radi sa Amir Taaki, britanski programer povezanog s unSistem, a građevinski grupa alata da podrivaju sadašnji strukture vlasti i sistema. UnSistem takođe navodi odbrane Distributed kao jedan od svojih projekata, i Ostin (Vilsonova rodni grad), kao jedan od svojih lokacija, sugerišući da Vilson je čvrsto vezan sa grupom.

Vilson i njegove kolege su jasno prate određenu političku etos, pokušavajući da otme kontrolu nad ekonomskim sistemom od utvrđenih nadležnosti. Ali, stavljajući to po strani za trenutak, nalazimo koncept Brovser Plug-in novčaniku intrigantno.

Još nije jasno kako Tamno novčanik će se razlikovati od drugih brovser-based Vallet dodataka kao što su Blockchain.info je moj novčanik, ali po svoj prilici, naglasak će biti na što je kao jednostavan za korištenje moguće za ne-tehničke korisnike.

Neke od komponenti za lako za korišćenje Bitcoin sistem je već ovde, a neki dolaze. Na primer, "Bitcoin" trgovina je već uveden u HTML 5, stavili na belu listu standardima programeri koji su omogućili hiperveze da budu kodirani da počne plaćanje Bitcoin.

Takođe smo videli planove za novi sistem plaćanja Bitcoin poruka, nadam se da se uvede u verziji 0.9 protokola Bitcoin. To bi omogućilo da se isplate zahtev trgovaca, i da se rukuje korišćenjem digitalnih sertifikata, a ne komplikovanu KR kodove i nerazumljive Bitcoin adrese.

I rad je takođe u progressto kreiranje veb Plaćanja standardne na Vorld Vide Veb Consortium (V3C). Ovaj rad će videti standard valutni-agnostik koji bi stoga podržava Bitcoin, a koji bi, nadamo se, podržati plaćanje jednim klikom. Manu Sporni, jedan od pokretača iza ovog V3C Veb platni grupe, vodi online plaćanja kompaniju pod nazivom PaiSvarm. On bi voleo da vidi na pretraživaču dodatak omogućio da će iznedriti plaćanje PaiSvarm.

Jedan od problema koji bi Tamno Novčanik treba da reše bi se lako dobijanje bitcoins na prvom mestu. A većina uspešnih razmena koja do pete liniju i nameću stroge KIC pravila, uzimajući bitcoinsis i dalje jedan od najvećih problema za ne-tehničke korisnike koji jednostavno žele jednostavan način da ga koriste bez skakanje kroz brojne administrativne obruče.

OTC razmene, kao što su LocalBitcoinsare jedan način, ali ipak treba truda, a tu je i kriva učenja. Razni peer-to-peer razmene su predloženi, sa jednostavnim desktop klijenta pruža jednostavan pristup, ali niko izgleda da su uhvatili još. Veb-based novčanici kao Coinbase (samo trenutno SAD) su verovatno najbliži što imamo na lak sistem i za kupovinu i trošenja novčićima, ali čak i oni uključuju procedure verifikacije klijenta da će isključiti određeni procenat povremenim korisnicima.

Pretpostavlja se, istinski kripto-anarhista Bitcoin novčaniku bi hteo da istupi iz bankarskog sistema u potpunosti. To bi napustiti ceo KIC teret i jednostavno se fokusirati na ujedinjenju se i davanje bitcoins na način koji ima smisla za 75% ljudi koji nikada nisu čuli za njih (i mali deo drugih koji zapravo razumeju šta je to ).

Ako je to zaista Vilson je cilj, to će biti zanimljivo videti kako su on i unSistem to. Trebalo bi da znamo više, kada je crovdfunding kampanja pokreće, nadam se u decembru.

PaimentsDark novčanik

Slične vesti


Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange Cavirtek će se zatvoriti usred sigurnosnih, bankarskih zabrinutosti

Post Menjačnica

Japanska razmena grupa: Distribuirane knjige bolje sa trećim stranama

Post Menjačnica

Nova berza štiti korisničke fondove sa odvojenim bankarskim računima

Post Menjačnica

Digitalne valute dobijale popularnost u glavnim gradovima Indije

Post Menjačnica

Kid, 9, prodaje Appleove akcije za kupovinu Bitcoina

Post Menjačnica

Bitcoin kapi skoro 20% dok Ekchange Hack povećava pad cene

Post Menjačnica

Coinbase odustaje od naknada za preduzeća prvih 1 milion dolara prodaje

Post Menjačnica

Vestern Union otkriva integraciju Pilot Coinbase

Post Menjačnica

Procena kineske realne količine trgovanja bitkoma

Post Menjačnica

Online provajder plaćanja Stripe sada testira podršku za Bitcoin

Post Menjačnica

Da li bi Bitcoin Surpass Googleova tržišna kapa od 384 milijardi dolara?

Post Menjačnica

IRS zatražio od suda da odbije podnošenje protesta iz kupca Coinbase