Pregled: Bravler Hajde da kupimo gotovo sve sa Bitcoinom | RS.democraziakmzero.org

Pregled: Bravler Hajde da kupimo gotovo sve sa Bitcoinom

Pregled: Bravler Hajde da kupimo gotovo sve sa Bitcoinom

Ime: Bravker

Šta je to: Bravkeris sajt koji nudi popust kupovinu na sve legitimne veb trgovaca. Firma kaže da korisnici mogu kupiti "gotovo sve" online Bitcoin. Takođe, omogućava ljudima da polu-anonimno kupovinu Bitcoin shopping za druge sa svojim kreditne / debitne kartice ili PaiPal-a.

Ko stoji iza toga: ko-osnivač i izvršni direktor Kiril Houri ranije osnovana Infosplit, prva kompanija za pružanje geolocation na osnovu IP adrese, i Navizon, firma specijalizovana za bežične lociranja. On je dizajnirao i patentirao neke od tehnologije koja se sada uobičajeno koristi za geolocate vebsite posetilaca. On ostaje predsednik Navizon.

Cena: 1% od transakcije za svaki od dve strane.

Datum pokrenuo: april 2014.

Rezime: Bravker pruža veoma korisnu uslugu za one koji žele da provedu svoj bitcoins mreži. To je jednostavan za korišćenje, ali to je dugotrajan proces, tako da nije idealna za vreme siromašni. 

CoinDesk rejting: 4/5

Osnove

Bravker je online tr koja odgovara ljudima koji žele da kupe Bitcoin sa drugima koji žele da kupe stvari online Bitcoin i dobiju popust za to.

Sve u svemu što jednostavnije, Alisa, recimo, došlo je do $ 50 maramu na mreži i želi da kupi koristeći Bitcoin, ali sajt ne prihvata plaćanje u digitalnom valuti.

Na Bravker, korisnik se zove Bob je spreman da kupi šal za Alice, u zamenu za njene bitcoins. I zato on može kupiti bitcoins sa kreditne / debitne kartice ili PaiPal-a, bez potrebe da registruje svoje ime i adresu sa razmenom, on je spreman da plati premiju za te kovanice.

Alice želi popust od 10% na cenu maramom, dakle ona plaća Bobu $ 45 u Bitcoin i on plaća $ 50 za šalu, koji se dostavlja joj.

Obe strane imaju potrebu ispuni uslugu koja može biti teško ili nemoguće naći na drugom mestu.

Pregled kako Bravker radi

Korišćenje usluga

U interesu obezbeđivanja servisa radove kao što je navedeno, testirao sam ga od početka do kraja.

Postavljanje nalog

Registrovao sam se sa Bravker koristeći ime, adresu e-pošte i lozinku. Nije bilo potrebno ličnu kartu ili dokaz o adresi, jer Bravker tvrdi da ne mora da poštuje znanje-ti-kupaca (KIC) zahteve, jer nije finansijska institucija.

Sledeće, posetio sam online prodavnicu koja trenutno ne prihvata Bitcoin i izabrali stavku - bocu Sloe Gin, koja je koštala £ 29.90 uključujući isporuku - i kopirati URL adresu stranice stavka je naveden na.

Napomena, Bravker postavlja nikakav zvaničan maksimum na ceni od kupovine, ali usluga se obično koristi za kupovinu stvari čija je cena ispod $ 1,000 zbog ograničenja koje je kompanija kreditnih kartica.

Nazad na Bravker, zalepio sam URL, ušao u cenu stavke (uključujući poštarine i bilo kakvih poreza) i moju adresu za isporuku. Korišćenje Amazon želja za kupovinu dolazi sa dodatnom funkcijom skrivanja lične podatke od kupca.

U ovom trenutku, ja sam tražio da izaberete diskontne stope. Popusti uglavnom u rasponu od 0-20%, kao što je gore tom trenutku postoji mali podsticaj za ponuđača da ponudu. Odlučio sam se za relativno nisku predloženi popust od 5% do podstiču korisnike da prihvati moju naredbu bez odlaganja.

Teoretski, ovo bi mogao da bude početak nadmetanja rata između više Bitcoin kupaca, koji mogu da prave kontra ponude dok obe strane zadovoljne diskontne stope. Radi brzine, međutim, prihvatio sam prvi ponudu na mom predloženog 5% od korisnika 'gmajoulet ".

Plaćanje sa Bitcoin

Kurs između valute i Bitcoin kupca se određuje upotrebom brojke od bitcoinaverage.com.

Poslao sam ekvivalent od 28,40 £ u Bitcoin na multi-potpis adresu koja služi kao depozit između gmajoulet i mene.

Iza scene, bilo je tri tastera (na snazi, lozinke) na escrov adresu sam bila pružena: jedan drži Bravker, jedan drži mene i drugi drže gmajoulet. Sve troje su šifrovani i dva od tri tastera su potrebni da završi transakciju.

Bravker drži treću tastera znači da je kompanija može osloboditi sredstva za bilo koje stranke u rešavanju bilo kakvog spora.

Bravker prodavnice ni users 'Fiat devizne ni Bitcoin. Kompanija je rekao CoinDesk da se sve transakcije javljaju "direktno na blockchain, umesto što je off-lancu transakcija na našim serverima".

Kao rezultat toga, kompanija tvrdi da sredstva korisničke ne može upao kroz njihove usluge, kao što su korisnici zaduženi za svojim privatnim ključevima.

Očekujem dostava

U mom Bravker tablu, mogao sam da vidim moje Bitcoin sredstva čeka da bude oslobođen. Ubrzo nakon toga, ponuđač plaća za reda i uploaded potvrdu uplate e-mail kao dokaz o kupovini.

Kada se džin stigli, sve što je ostalo je da obavesti Bravker isporuke, što je omogućilo bitcoins Ponuđač je da bude pušten iz escrov. Ceo proces je završen u četiri dana, većina od kojih je sipan u čeka isporuku.

Nisam imao problema sa mojim bi, ali bi trebalo da je to bio slučaj, postoji "File žalbu" dugme na sajtu, koji počinje proces spor arbitra od Bravker i na osnovu informacija dobijenih od obe strane (uključujući i potvrde plaćanja , praćenje broj i tako dalje).

U zavisnosti od ishoda spora, Bravker bi bilo povraćaj svoje bitcoins ili prosledite ih na ponuđaču.

Na kraju procesa Zamoljen sam da ocijeni gmajoulet i obrnuto. Ove ocene se prate na javnom profilu svakog korisnika Bravker, sličan eBai je rejting sistema, i da budućim korisnicima usluga ideju koliko je pouzdan pojedinac je.

Pros

  • Podešavanje naloga je relativno jednostavna stvar uzimajući možda 20 minuta za nekog ko ima malo iskustva sa Bitcoin transakcija.
  • Clean, razumljiv sajt interfejs.
  • Korisni ispravke koje se šalju putem e-maila u svakoj fazi procesa pomogli da prati šta treba da se uradi da bi transakciju pokretni glatko zajedno.
  • Bravker omogućava digitalne entuzijaste valuta da plati za artikala i usluga prethodno dostupna samo korisnicima koji zauzimaju fiat valutu. Bitcoiners može da plati za stavke u rasponu od namirnica do računa za struju i za parkiranje na otplatu zajmova za studente, čime je mogućnost da žive isključivo na Bitcoin bliže realnosti.

Protiv

  • Ne može biti tako jednostavno koristiti za celu novajlija u Bitcoin zbog blagog rigamarole korišćenja KR kodove i Bitcoin novčanika za slanje i primanje sredstava. Međutim, većina korisnika verovatno da imaju iskustva.
  • Korisnici treba da redovno prati proces, kako bi mogli da prihvati ponude, upload sredstva za uslovni, itd Ne možete samo podesiti nalog i čekati, bez obzira.
  • Šta ako 15-godišnji pokušao da kupi istu stavku sa Bitcoin, ili pištolj? Da li to otvoriti neprikladne proizvode na mlade? Kompanija tvrdi da je njegov cilj nije da omogući kupovinu stavke koje ne bi bile na raspolaganju kupcima na drugi način i tvrdi njena politika je da se uklone stavke koje imaju teritorijalne ili starosti ograničenja, kao što su puške i alkohol (takođe tvrdi da stvari stavljene na raspolaganje preko Tor mreže su blokirane). Međutim, to očigledno ne radi, kao što sam kupio bocu džina bez provere starosti.

Pogledajte video kako da koristite Amazon želja da naručite:

Takmičari

Usluga veoma sličan onome koju Bravker je Purse.io, ali ovo je trenutno ograničena na kupovinu na Amazonu.

Poklon kartice su druga opcija za potrošače koji žele da provedu svoj bitcoins. Kompanije kao što su eGifter, Giftand Pockiolet kupci kupuju digitalne poklon kartice sa Bitcoin (a ponekad i drugim criptocurrencies), a zatim provesti te kartice na lokacijama kao što su Amazon, iTunes, Spotifi i mnogi drugi. Međutim, za razliku od Brakver i Purse.io, ove usluge ne nude popuste za korisnike - kartice su otkupljeni na sajtovima maloprodajnim na nominalna vrednost.

Zaključak

 Nakon uspešno dostavljena proizvoda

Generalno, mogućnost korišćenja Bitcoin u bilo kom internet prodavnici je ogroman korak napred i potencijalni popusti nude dodatni podsticaj za kupovinu sa Bitcoin preko kreditne / debitne kartice ili PaiPal-a.

Ovaj servis je takođe koristan za one koji žele da kupe Bitcoin sa kreditne kartice - posebno za one koji ne žele da se registruju sa ID i dokaz o adresi na razmeni. Međutim, oni moraju biti spremni da prođu kroz proces Bravker pijaci da dobiju digitalni valutu i ​​trpe odlaganje susreo sa čekaju stavku da bude isporučena.

Multisig tehnologija, praveći servis sigurnije i dozvoljavajući fer sistem za povraćaj u slučaju spora, nije se proces znatno složeniji nego što bi korisnik očekivati sa standardnim postupkom prijavljivanja.

Trebalo bi istaći, međutim, da je kupovina Bitcoin sa karticom - nešto što je nekada bila retkost zbog mogućnosti povraćaja - postaje sve prisutniji preko kompanija kao što su Coinbase, Circleand CoinCorner, između ostalog, i atraktivne popuste možda neće biti održiv na dugi rok.

Čak i tako, Bravker je servis oslobađa ljude da provedu bitcoins gde su želeli - vitalnu korak ako Bitcoin je do sada u maticu. Ovo je usluga koja je od koristi za pojedine bitcoiners i zajednice u celini. Šta tu nema da se voli?

Napomena: Ovaj članak predstavlja iskustvo recenzenta. Molimo Vas da svoj opsežno istraživanje pre razmatranja ulaganja nikakva sredstva.

Bravker

Slične vesti


Post Menjačnica

Coinbase se sprema da se bori protiv IRS poziva novim sudskim podnescima

Post Menjačnica

CFTC komesar poziva na fleksibilnu regulaciju digitalnih valuta

Post Menjačnica

VeChat-Inspired Vallets dolaze u Ethereum

Post Menjačnica

KnCMiner postaje najnovija Bitcoin kompanija za prikupljanje bitova

Post Menjačnica

Coinbase pokreće kupovinu i prodaju Bitcoina u 13 evropskih zemalja

Post Menjačnica

BitVasp ima za cilj da lakše prihvati online Bitcoin prihvatanje

Post Menjačnica

MEVU-ovi nosioci novčanog Bitcoin-a mogu da izvrše plaćanje pomoću gesta

Post Menjačnica

Decentralizovano trgovanje sa etereumom se odvija uživo sa pokretanjem od 0k

Post Menjačnica

Coinbase preuzima Block Ekplorer Service Blockr.io

Post Menjačnica

2018: Trgovci iz godine u kojima su naučili da vole bitkoin

Post Menjačnica

Prvo ICO: Farm Collective osvaja odobrenje klirinške kuće za prodaju žetona

Post Menjačnica

BitPai nudi besplatnu i neograničenu obradu plaćanja za trgovce