Početne ponude za žetone: gde se SEC može stajati | RS.democraziakmzero.org

Početne ponude za žetone: gde se SEC može stajati

Početne ponude za žetone: gde se SEC može stajati

Bendžamin Preskoči i Dejvid Mek Gil od kobre i Kim LLP i Brajan Klajn od Baker Markuart LLP su državni advokati i krivične i regulatorne branioci. Oni su takođe deo digitalne valuti i Ledger Koalicija za odbranu, grupa od preko 50 advokata posvećena zaštiti SAD blockchain inovatore.

U ovom mišljenju komadu, tri advokati pitaju da li prenosioci početnih kovanice ponude (ICOS) treba da strahuju dugu ruku američkom zakonu, pozivajući se na nedavnu SEC odluku da sugeriše odgovor je da.

Sa tržišta za Icos Red Hot, svi u blockchain prostoru izgleda da se pita: "Šta je SEC misli o svemu ovome"

Dok nema direktan odgovor, nedavna izjava šefa blockchain radne grupe SEC obezbeđuje jedan trag. Na CoinDesk je konsenzus 2017 konferenciji u Njujorku, Valeri Szczepanik nezvanično saidthat onih koji su uključeni u Icos mora da štiti investitore, uključujući i potpuno otkrije povezane rizike.

Jedan skoriji i relativno unheralded federalni slučaj u Juti, SEC vs saobraćaja Monsoon, otkriva dalje tragove. Slučaj pruža potencijalnu smernice za agresivne SEC izvršenje i privatnih klase akcije potraživanja uključuju Icos. (Ćemo gledati detaljnije u nastavku.)

Blockchain stručnjaci treba da pažljivo prate kako praksa razvija u ovoj oblasti i faktor je u ICO planove.

Icos: Brzo pozadina

Icos su eksplodirala u popularnosti, u velikoj meri, jer oni omogućavaju manje afirmisane kompanije da se prikupe sredstva izvan tradicionalnih investicionih kanala. Oni ne uklapaju u bilo koje prethodne prikupljanja sredstava paradigmi. Oni dolaze u svim oblicima i veličinama.

A "tipičan" MCK uključuje kompaniju predlaže projekat potencijalnim pristalicama, koji su tada steknu (kroz investicije, donacije ili na drugi način) u iznosu od sopstvenog vlasničkog digitalnog novca ili znak kompanije.

Icos su vrlo uspešna u poslednje vreme. BanCor podigao skoro $ 150mearlier ove nedelje za Bancor Netvork Tokens, a veb preglednik proizvođač Hrabri nedavno podigao $ 35min manje od jednog minuta za svoju osnovnu Pažnja Tokens (BAT).

Za bolje ili gore, relativno nova priroda digitalnog valute i bez presedana uspeh privlači značajnu kontrolu, uključujući i regulatora kao što je SEC.

DIK protiv Traffic Monsoon

Slučaj saobraćaja Monsun - koja ne obuhvata ICO, ali uključuje ono što je verovatno analogna ponuda - je poučna koliko je SEC može pristupiti ICO izvršenje.

U martu 2017, savezni sud u Juti ovlastio SEC da nastavi sa prinudnu akciju protiv Juta sedištem Internet oglašavanje preduzeća Saobraćaj Monsoon u. U prigovoru SEC, ona tvrdi da je saobraćaj Monsun je organizovanje šemu Ponzi u suprotnosti sa američkim zakonima hartijama od vrednosti izazivanjem svojih 'članovi' da kupi 'AdPacks' (proizvod koji je obećao određeni broj poseta njihovim sajtovima), u zamenu za dele budućih prihoda kompanije.

Saobraćaj Monsun uzvratio da njegove AdPacks nisu bili "hartija od vrednosti" Prema američkom zakonu i da je njegova prodaja bila van domašaja američkih zakona hartijama od vrednosti (i SEC), jer oko 90% od prodaje došlo u inostranstvu.

Predsedavajući Savezni sud se nije složio sa saobraćaja Monsoon, smatrajući da su AdPacks su hartije od vrednosti i da DIK mogao da sprovede US zakone hartija od vrednosti dok su strani prodaje su imali značajan uticaj u SAD.

Uvažavajući kako značaj i novinu u svojoj odluci, sud je sertifikovan odluku za neposredne žalbe. Proces Žalba se očekuje da se razvija u narednim mesecima.

Traffic Monsoon je značaj

Odluka suda u saobraćaju Monsoon je značajan za četiri razloga:

  1. Kako je definisao 'bezbednost'
  2. Šta je rekao o SEC teritorijalnog domašaja
  3. Kako to može olakšati buduće akcije klase
  4. Šta je rekao predstavlja šemu Ponzi.

1. Definicija "sigurnost"

Saobraćaj Monsun ima snažnu relevantnost za tržište ICO jer definisan je "sigurnost" na način koji verovatno obuhvata bar neke ICO ponude. Sud, vlada u SEC korist, odlučio da AdPacks predstavlja bezbednosni predmet na američkim zakonima hartije od vrednosti, razmišljanja:

  1. Je "ekonomska realnost" na AdPack kupovina bila više nalik na investicije nego kupovinu usluga, jer je potražnja je "vođen od strane pripadnika kupovine i otkup AdPacks u cilju dobijanja neverovatne povratak na svoje investicije, a ne intenzivne potražnje za saobraćaj Monsoon je usluga ".
  2. Prinos iz AdPacks je "isključivo iz naporima drugih", uprkos činjenici da su investitori potrebne da posetim druge sajtove da učestvuju u deljenju prihoda.

To otvara vrata za DIK da klasifikuje novu digitalnu valutu ili token kao "bezbednost". I to može biti signal da će sudovi gledaju dalje od pukog nomenklature u razmatranju tog klasifikaciju. Ako je osnovni ekonomski suština ICO izgleda ili se oseća kao investiciju, jednostavno ga zove drugim imenom (na primer, 'donacija', 'predprodažnoj' ili 'crovdsale ") ne može da nosi dan.

Isto tako, DIK može smatrati ICO da se izdavanje hartija od vrednosti, čak i ako oni sticanje novih novčić ili znak ima neku stalnu ulogu u organizaciji.

2. SEC je ekspanzivna domet

Odluka suda u saobraćaju Monsoon osvajali novi teren na pitanje SEC teritorijalnom domašaja.

Sud je zaključio da strani prodaje kompanije bile predmet po tužbi zbog desio "značajni koraci u cilju povrede" u SAD. Sud je posebno primetio da je saobraćaj Monsun je zamišljen i promovisan od strane osoba koje se nalaze u SAD.

Ovo gazdinstvo može Foreshadov proširio SEC (ili US Department of Justice) ovlašćenje da pokrene zahteve za sprovođenje čak i kada transakcije hartija od vrednosti se javljaju u potpunosti van SAD.

Kompanija koje se bave Icos treba pažljivo da razume mogućeg uticaja njihovih emisija u SAD i kako se tržište ili prodati nove kovanice ili žetone.

3. Klase akcija i Icos

Slučaj saobraćaja Monsun može otvoriti vrata za privatne tvrdnje nezadovoljnih ne-američkih investitora.

Obično, fizička lica mogu dovesti US zahteve hartija od vrednosti samo ukoliko se hartija od vrednosti koje su navedene na američkom berzi, ili ako je došlo do kupovina ili prodaja bezbednosti u SAD. Sud je utvrdio da je ovaj standard ispunjeni, jer Saobraćaj Monsun je kompanija Juta, a samim tim i čak AdPack prodaja na stranim licima preko interneta su "domaći transakcije".

Nezadovoljni strani investitori mogu i pozvati ovaj deo odluke da se održi privatne tužbe u američkim sudovima. A s obzirom na ograničene resurse na raspolaganje SEC podeli izvršenja, to može ispasti da je najznačajniji rizici koji proizilaze iz odluke.

4. Konture sheme Ponzi-jeva

Sud je takođe smatrao da AdPack investicija aranžman Traffic Monsoon je predstavljala plan Ponzi. To je zato što, na kraju, da "se vraća [se] ne zasniva na bilo koji osnovni poslovne aktivnosti", i umesto toga "novac od novih investitora [bio] koriste za plaćanje ranijih investitora".

Osim toga, sud je naveo da postoji šema Ponci kada investitor profit "nisu stvorili uspeh osnovnog poslovnog poduhvata, već su izvedeni iz kapitalnih doprinosa kasnije privukli investitore".

Kao rezultat toga, sud je naložio oduzimanje svih sredstava društva i naredio kompaniju iz prikupljanja dodatnih plaćanja.

Ako se primenjuje u širem smislu, ovo gazdinstvo može imati implikacije za, između ostalog, ranoj fazi preduzetnicima koji pokreću uzastopnih finansiranja runde. U okruženju u kojem najmanje nekoliko visokog profila Icos su javno osudili kao Ponzi šeme, kompanija i investitora treba da budu svesni širokih i često nejasnim konture sheme Ponzi-jeva pod američkim zakonima hartijama od vrednosti.

Zaključak

Do danas, regulatorna usklađenost diskusija ICO je fokusirana na to da li su novoizdate kovanice ili tokeni su hartije od vrednosti na koje se SEC jurisdikcije.

Odluka saobraćaja Monsoon je potencijalno značajan razvoj koji opravdava pažnju, naročito u vezi sa Szczepanik upozorenja o zaštiti investitora.

Ne samo kupci, već prodavci pazi.

Slične vesti


Post Menjačnica

Ispitivanje Bitfinek-a: Unutar istorije pretrpljenog Bitcoin-a

Post Menjačnica

Novac u riziku? Mobilni novčanici postanite bojno polje u bitkuinskoj debeloj debati

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange Bitstamp Resumes Services

Post Menjačnica

14.000 kupaca kovanog novca moglo bi uticati na IRS poreske pozive

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange ItBit Hires NIDFS Advokat za usklađivanje uloga

Post Menjačnica

Otvorena pitanja za Coinbase: da li će korisnici dobiti povišicu od 100 miliona dolara?

Post Menjačnica

Pravni eksperti upozoravaju da je došlo do pokvarenja na žetonskim razmjenama

Post Menjačnica

CFTC dostigne poravnanje s Bitcoin Svaps Shop TeraEkchange

Post Menjačnica

Co-Founder Coinbase: Ethereum bi mogao prodreti prošli bitkoin

Post Menjačnica

BTC-e Omogućava povlačenje sredstava koristeći MasterCard i Visa kartice

Post Menjačnica

Altucher-Backed Cripto Ekchange podiže $ 10 miliona

Post Menjačnica

Najveća berza u Rusiji koristi Blockchain kako bi privukla globalne investitore