ISIS-Linked Blog: Bitcoin može finansirati terorističke promjene širom sveta | RS.democraziakmzero.org

ISIS-Linked Blog: Bitcoin može finansirati terorističke promjene širom sveta

ISIS-Linked Blog: Bitcoin može finansirati terorističke promjene širom sveta

Islamska država Iraka i Sirije (Isis) je predložio koristi Bitcoin za finansiranje globalne džihadista napore.

Blogu pod nazivom "Bitcoin i Dobrotvorni nasilnog fizičke borbe" navodi slučaj koristiti za Bitcoin kao sredstvo za finansiranje terorizma, uz napomenu da je njegova pod pseudonimom sposobnost transakcija dobro uklapa u potrebe džihadista organizatora. Njen autor tvrdi da se poveže sa islamske države, tzv džihadskog nacije osnovan od strane rukovodstva ISIS.

Koncept koji Bitcoin se može koristiti kao pomoć teroristima fond je bio dugogodišnji zabrinutost među sprovođenje zakona i vladinih agencija širom sveta. Zaista, mnogi postavljena ograničenja na korišćenje digitalnih valuta proizilazi iz ovih problema.

Prema blogu, prvobitno prijavljen na Ski Nevs, Bitcoin otežava borbu protiv finansiranja terorizma vlasti da zaustave transakcije dešavaju. Services poput DarkValletvere konkretno navodi kao metode za dobijanje bitcoin plaćanja između terorista još više otkriti. Autor bloga je primetio da Bitcoin predstavlja utaja poreza koristi kao dobro.

The blog kaže:

"Ovaj sistem ima potencijal za oživljavanje izgubljene Sunnetu doniraju mudžahedina, to je jednostavan, lak, i mi molimo Allaha da ubrza njihovu upotrebu za nas."

Naime, u članku navodi svile kao primer kako Bitcoin može da se koristi da nabavi oružje, prodaje droge i uključe u drugim nezakonitim aktivnostima koje podržavaju terorizam.

Izbegavanje detekciju

Terrorist finansijeri mogu naći Bitcoin i druge digitalne valute atraktivne zahvaljujući širokom nadzor i praćenje globalnog finansijskog sistema. Konkretno, u post-9/11 svetu, mnoge vlade aktivno gledaju na sumnjiva kretanja novca.

Korišćenjem Bitcoin, Isis i druge organizacije mogu zaobići zakonske prepreke koje drže novac od terorista. Margina mogućnosti transakcije digitalnog valute i izbegavanje većih novčanih vodova stoji logički fit za teroriste - i verovatni cilj za policijskih službenika tiče o ovom tačnim aplikacije.

Autor bloga je napisao da je, kao rezultat antiterorističkih finansijskih ograničenja i saradnja između vlada na ovim naporima, d'ihadski finansiranje je sve osim presušila. Samo najbogatiji pristalice mogu da doprinesu pomoću tradicionalnih valute i načine plaćanja.

Međutim, Bitcoin predstavlja teško traga opcija za finansiranje terorizma, ISIS papir se nastavlja. Takođe, pametni ugovori zasnovani lanac blok može da se koristi za podršku džihadista napore.

Blog poruka je zaključio:

"Ovo omogućava naša braća ostao izvan ardh Davlatul-Islama kako bi se izbeglo vladine poreze [i] tajno finansiranje mudžahedinima bez pravnog opasnosti po njih."

Pozovite da koristi DarkVallet

Za terorističke grupe kao što je ISIS, žalba Bitcoin leži u sposobnosti da maska transakcije - ili barem sakriti ih usred šire pokreta Bitcoin mreže.

Potencijal Upotreba Bitcoin da finansira terorizam aktivno biti investigatedbi velikom broju državnih organa, uključujući i američkog ministarstva odbrane.

U članku posebno poziva na Isis da koriste DarkVallet kao platformu sredstava, govoreći:

"DarkVallet je beta verzija će biti objavljena u narednim mesecima, mudžahida Davlatul islama bi jednostavno treba da uspostavi novčanik i pisati novčanik adresa na mreži. Zatim, muslimani iz celog sveta mogu da jednostavno kopirati novčaniku adresu, prijavite se na njihovu [novčanici], kupite bilo koji iznos od Bitcoin žele da pošalju, i poslati ih. "

CoinDesk posegnuo razvojnom timu DarkVallet za komentar, ali nije dobio odmah odgovor.

Navodeći DarkVallet posebno, blog naglašava potencijalne mogućnosti za terorističke finansijeri da koriste slobodno dostupne Bitcoin usluga. Osim Bitcoin, postoji nekoliko altcoins koje predstavljaju potencijalne primene transakcija anonimne tehnologiju koja bi mogla da se iskoriste za finansiranje terorizma.

Tamno ValletTerrorismISIS

Slične vesti


Post Menjačnica

Bitfineks i Tether Break tišina, Idi na Media Blitz

Post Menjačnica

Legitimna? IRS brani koinbazu Ispitivanje kupaca u sudskom podnesku

Post Menjačnica

CFTC Predsednik: Imamo Nadzor Bitcoin Derivatives

Post Menjačnica

Coinsetter nudi kapital u ponudi za privlačenje tržišta

Post Menjačnica

Zašto bi neke bitkoinske razmene mogle umrijeti 2018. godine

Post Menjačnica

Coinbase preuzima Block Ekplorer Service Blockr.io

Post Menjačnica

Bitfineks u Hackeru: Možemo li dobiti našu Bitcoin Back?

Post Menjačnica

Utvrđivanje bitkoinog velikog UKS problema

Post Menjačnica

Američka Bitcoin razmjena Coinbase otvara vrata trgovcima

Post Menjačnica

Coinbase pokreće alat za brtvljenje sa jednim klikom

Post Menjačnica

ItBit Reveals Bankchain Project neće koristiti Bitcoin

Post Menjačnica

Koja Centralna banka? Kinezi Big Bitcoin trgovci su sve-u na Bitcoin-u