Gde je cena Bitkoina? | RS.democraziakmzero.org

Gde je cena Bitkoina?

Gde je cena Bitkoina?

Tuur Demeesteris ekonomistu i investitor fokusiran na lične i finansijske slobode i Bitcoin, i glavnog urednika u Adamant istraživanja. 

Uz sve zbrke na tržištu, sada je zanimljiv trenutak da se korak unazad i pogledamo neke obrasce ceni. Mislim posebno ponašanje cena Kine u odnosu na SAD / EU može biti poučno da se proceni šta očekivati od tržišta ide napred.

U decembru, na osnovu prethodna dva ciklusa u Bitcoin, projektovan sam dno između kraja februara do sredine marta, od vrha $ 1,150 na između $ 400 i $ 500. 24. Februara, nakon Mt. Gok zatvaranje vesti, videli smo panike prodaja tokom kojeg je cena pala na $ 400 na Bitstamp. Od tada sam sumnjao da je dno bilo, ili bar blizu:

Moje misli na Bitcoin cene tokom vremena

Zaista cena oporavila, kao visok kao $ 705 2. Marta, ali nakon toga ponovo odbio da niskih $ 382. Sada je pitanje da li je ovaj period od sredine aprila daje oblik do konačne dno, ili da li je to samo još jedan niz nogu u trendu ka ponovnog testiranja na $ 260 aprila 2013. Godine visoki, ili čak i dalje opada.

Donja tabela pokazuje cenu Bitcoin na Bitstamp. Juče je kratko pala ispod 17. Nivoa podrške decembra do $ 382, ​​samo da se oporave iznad njega danas. Bliska danas će nam reći nešto više o tome da li je ovaj nivo ima dovoljno ponude ispod njega da ga podrže:

Da li će Bitcoin boravak iznad tehničku podršku $ 382?

Ako pogledamo litecoin, vidimo sličan obrazac, uz tehničku podršku na $ 9.10 kratko prekršio:

Litecoin bikovi i medvedi su u borbi nad nivou $ 10 podrška / otpora.

Ovde je situacija BTC-/ CNI u Kini, gde je tehnička podrška nivo leži niže, na USD ekvivalentu od $ 325:

CNI 2000 ($ 325) je podrška za Kinu

Tako Chinaseems da predložim da idemo niže. Ali kako uticajni su kineski tržišta za globalnu ceni Bitcoin?

Sudeći po cena akcija u poslednjih nekoliko meseci, definitivno izgleda poput Kine i SAD / Evropa svaka ima svoju unutrašnju dinamiku. Da Crunch neke brojeve (scroll dovn za grafikone):

Napomena: Za šta sledi, ja ću koristiti BTC-Chinaas proksi za China *, a Bitstamp kao zamena za SAD / Evropi. Da bi se širi više očigledna, sam konvertuje CNI da USD koristeći istorijske konvertor na oanda.com.For Kini, u prvoj utakmici na skupu verovatno počeo 1. Novembra, od $ 203. Miting je tada postao supercharged 16. Novembra, od $ 453, a vrhunac 29. Novembra u $ 1,237. Od tada smo videli brzo razbiju do $ 623.50 6. Decembra, a drugi do $ 329 17. Decembra.

5. Januara, završili smo lažni oporavak do $ 977,70, samo da se vratite niska od $ 498 na 24. Februara. Najnovija nizak od 2. Aprila bila je ekvivalent $ 392.For SAD / EU, prvi meč na skupu verovatno počeo 1. Novembra, ot USD 201. Miting zatim je postao supercharged 16. Novembra, ot USD 434, a dostigao je vrhunac 29. Novembar, u dolara 1163.

Od tada smo videli brzo razbiju dolara 543 6. Decembra, a drugi dole do USD382 17. Decembra. 5. Januara, završili smo lažni oporavak do $ 995, samo da se vratite niska od $ 400 na 24. Februara. 2. Aprila, dotakli smo $ 416.I've sumirati ove rezultate u nekoliko grafikona ispod. Vidimo da je kineska cena krajnosti su, zaista, više ekstremna:

Trgovanje u Kini je više nestabilna

Mitinzi u Kini su značajno jači (ukupno miting u CNI od samog početka, 7. Jula je bio 19k potez, vs A 17k potez za zapadnim tržištima):

Stronger mitinzi.

Na pad u ceni su donekle slični, sa decembra ekipi usamljen za Kinu:

. I jače opada

Mislim da je drugačije ponašanje cena u Kini protiv SAD / Evropa pokazuje kako je Kinesko tržište je malo nezreo, stoga veća nestabilnost. Najinteresantnija datapoints za mene su širi:

Rasprostire komuniciraju što tržište gura cene gore ili dole

U novembru, Kina je lokomotiva mitinga, povlačenjem cene veće u SAD / EU. Onda se, krajem decembra, regulatorni panika u Kini, što objašnjava zašto je proda tu izvukao cene niže nego u drugim zemljama. Oporavak je bio uredno, što dovodi u malom širenja početkom januara.

Kolaps Mt. Gok utiče SAD / EU psihologiju u mnogo većoj meri nego što je to u Kini, zbog čega on Februari 24 cene su +20% dublje na Zapadu.

Zanimljivo je, uprkos najnovijim volujski vesti iz Kine, širenje je sada pozitivan, što znači da su Kinezi su spremni da plate više za Bitcoin nego što smo. Ovo bi mogao biti znak da smo potcenjivanja snalažljivost kineskih kupaca u pretvaranju juana u Bitcoin ide napred.

Hajde da pogledamo neke druge osnove da pokuša da vidimo da li postoji podrška za a + / - $ 400 cena na tržištu. Ovde je ponderisana bik / medved odnos sa R / bitcoinmarkets subreddit (sada 14.000 trgovaca).

Izvor: Coinsight

Interesantno je kako trgovci bilo kao medvedast 17. Decembra kao što su bili pred celim skupom u krajem septembra. Trenutni nivo se kreću konstantno veći nego daleko od bubble teritorije. Gledajući knjigu naloga najvećeg dolara razmene Bitstamp (+/- 30% od USD linkove zapremine):

Prodavci su na tržištu za likvidiranje 25.000 BTC, a kupci su stavili manje od $ 7m na liniji da ih pokupimo - najniži nivo od propasti 17. 18. Decembra. Ovo je znak pesimizma, odnosno može biti contrarian kupiti signala (grafikon je od juče). Tokom na marginu trgovaca na Bitfinek:

 Plava linija predstavlja dnevni kamatnu stopu za zaduživanje dolara na platformi. Jasno se vidi kako će tržište dobio pregreje do kraja decembra.

U ovom trenutku možemo da vidimo kako je prilično jeftin da pozajmim dolara tamo (0,095%), ali je kamatna stopa je i dalje veća nego u Mt. Gok kolaps (0,068%), kao i veći nego što je nizak od 1. Januara nesreće (0.087%).

Zaključak

Reanalize od $ 260 visok aprila će formirati jaku dno za novi miting da se gradi na - pada ispod $ 350 će nas verovatno odvesti tamo - ali na osnovu podataka navedenih (i jakih znakova koji Volstrit se sprema da se kreće u), pretpostavljam da ako se desi, što je pad će biti kratkog daha.

Još uvek nisam uveren da će cene se smanjiti znatno niži od nivoa $ 380. Sa mogućih nevolja koje dolaze za zapadni berzama, a samim tim i bankama zaostavštine i vlada, očekujem vetar u jedra za hard novca do leta ili jeseni.

Na kraju, ja pozivamo čitaoce da iskoristim ovu analizu za ono što je: veoma gruba procena na osnovu raspoloživih istorijskih podataka. Vidim te analize kao vežbe da se pripremi psihički za ono što bi moglo biti ispred. Lično, ja ne trguje sa više od 2-3% od svojih Bitcoin gazdinstava.

Da kucnem u drvo: do sada je ova strategija je pomogao dodge priličan broj metaka u ovom uzbudljivom Divljem zapadu novca.

Ovaj članak je prvobitno pojavio na Medium, i bio je ovde objavljeno uz dozvolu.

Slične vesti


Post Menjačnica

Tecnisa postaje najveći britanski trgovac u Latinskoj Americi

Post Menjačnica

Direktor Visa ne vidi Bitcoin kao poslovnu pretnju

Post Menjačnica

Bitcoin Bok može da obrađuje plaćanja bez veb veze

Post Menjačnica

Da li bi Bitcoin Surpass Googleova tržišna kapa od 384 milijardi dolara?

Post Menjačnica

Coinbase to Vhite Hat Hacker: Ne želimo tvoj Bitcoin

Post Menjačnica

Tužitelji SAD-a razbili nove optužbe protiv operatora razmjene bitkoa

Post Menjačnica

Početne ponude za žetone: gde se SEC može stajati

Post Menjačnica

CoinSafe oslobađa virtuelne Bitcoin ATM aplikacije za trgovce

Post Menjačnica

Vikram Pandit: Digitalne valute su mrtve inovacije

Post Menjačnica

Kanadski čovek gradi prvi svetski drveni bitkoin novčanik

Post Menjačnica

Big Fish Games za integraciju Bitcoin plaćanja na sve naslove

Post Menjačnica

Berlinski Coino pokreće knjigovodstvenu alatku za Bitcoin