Bold Ali oprezan: Londonska berza blokovske radove je ponovljena istorija | RS.democraziakmzero.org

Bold Ali oprezan: Londonska berza blokovske radove je ponovljena istorija

Bold Ali oprezan: Londonska berza blokovske radove je ponovljena istorija

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća i autor CoinDesk Veekli, biltena custom-kustos isporučene svake nedelje, isključivo CoinDesk pretplatnika.

U ovom mišljenju komadu, Aheson diskusija nedavno DLT tehnologije suđenje predvodi Londonskoj berzi, koristeći lekcije istorije kao način da se predvideti moguće budućnosti projekta.

Pre više od 20 godina, uz malo pompe i mnogo skepticizma, Londonska berza (LSE) je hrabar korak koji završila promenom finansijska kompanija.

Željni da se otvori tržište i proširi svoje prihode, LSE pokrenula novu vrstu berzi u cilju manjih kompanija sa visokom stopom rasta nisu u stanju da ispune zahteve širem Berze. Alternativni Investiciono tržište, ili cilj, rođen.

Osim povremenog problemčić je poduhvat može nazvati uspehom.

Iz skromne lansiranja sa 10 kompanija, nova razmena porasla za skoro 1.700 na svom vrhuncu u 2017. I dok su mnogi od navedenih preduzeća su mali, neki imaju tržišne kapitalizacije koji konkurent oni na većim berzama.

Na petlji

Sada, istorija bi mogao biti oko da se ponovi.

CoinDesk prijavio ranije ove veekthat podružnica LSE grupe testira blockchain platformu za skladištenje privatne zapise kompanije. Razvijen od strane Borsa Italia i IBM, cilj je da se digitalizuju akcionarskih strukture, olakšavaju kapu upravljanje tabele i jačanju poverenja investitora.

Opet, grupa je izbor oprezan pristup, ali sa velikim ciljevima.

Iako je prvobitni projekat fokusira samo na investicionim evidenciji, grupa priznaje da je ovo prvi korak ka mogućnosti da digitalizuje stvarne akcije, kao i buduće dug.

Uticaj na finansiranje preduzeća može biti ogromna. Stvaranje akcija na distribuiran ledgervould niže oba troškove i barijere, koje omogućavaju male, privatne kompanije da uživaju veću fleksibilnost vlasničkom i likvidnost. Investitori će biti više zainteresovani za ulaganje u privatnim firmama znaju da mogu relativno lako izašli, što bi dodatno olakšati pristup finansiranju. A razmene sami uživali niže troškove administracije i transparentnije nadzor, što bi usklađenost sa sve stroža pravila manje opterećujući.

Pored podsticaj investicija i efikasnosti, šire tržište finansiranje bi rešili još jedno pitanje. Uprkos nervozan institucija koje su spaljene od strane prethodne tržištu rast flameouts, EU je pokazala zanimljiv podsticanje stvaranja više mlađih razmene, kao što su Aim. Njen cilj je da ne samo da podržavaju preduzetništvo, ali i ispraviti sistemsku neravnoteža: Evro tržište područje capitalizationas procenat BDP-a je otprilike upola manji nego u SAD.

Inicijativa LSE grupe izgleda da je pozitivan korak napred, i za tržišnu aktivnost i blockchain razvoja.

Eies open

Međutim, mi moramo da budemo svesni njenog mogućeg uticaja na finansijsku stabilnost.

Više likvidnost takođe znači više rizika. U privatnom kapitalu, investitori su uglavnom tamo dugoročno. Od izlaza su komplikovane, pristalice imaju tendenciju da koriste dugoročne kriterijume prilikom procene priliku, i često pomogne kada stvari krenu naopako. Kompanije sa utržive hartije od vrednosti ne uživaju tu korist, a rezultat može biti slajd u kvalitetu upravljanja.

Čak i ako su investitori fokusirani na dugoročne osnove, lako izlazi mogu da izazovu da ih koriste teže da se odupre. I kao što smo videli, u vremenima tržište previranja zdravog razuma je obično u kratkom snabdevanja. Stampedo kroz vrata, bilo zbog negativnih glasina ili oštrim promene u opštoj tržišnoj sentimenta, mogla zbrisati i poslovne i investitore.

U celini, kratkoročna efekat ovog i drugih inicijativa verovatno će biti pozitivan. Dodatna sudenja dovode do direktne projekte mogla bi da poveća preduzetništvo i investicije, koja će u uticaja zapošljavanja zauzvrat i ekonomski rast. Važno je, međutim, imati na umu da mnoge od prepreka za investicije postoje s razlogom.

Strategija LSE je da se pristupi hrabre poteze sa oprezom - pre 22 godina i danas - će omogućiti inovacije postepeno nađe svoje mesto u polju brzo menja, a odatle gradi novu vrstu sistema. Korak po korak pažljivo.

IBMLondon Stock EkchangeCapital Tržišta

Slične vesti


Post Menjačnica

Bank of America osvaja patent za sistem kripto razmjene

Post Menjačnica

Londonska berza Grupa koristi Blockchain za evidentiranje nekorišćenih hartija od vrednosti

Post Menjačnica

BTC38 suspenduje depozite RMB-a, navodi vodeću centralnu banku u Kini

Post Menjačnica

Razmjena Coinbase-a za Rebrand Posle trgovanja Ethereum-om

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange Bitstamp Resumes Services

Post Menjačnica

Kako Bitcoin kompanije drže vaše fondove bezbedne

Post Menjačnica

Pitanja kapaciteta Bitkoina nisu noćna mora, ali viši troškovi mogu biti nova stvarnost

Post Menjačnica

BitPai objavljuje Beta za Open Source, Multi-Signature Bitcoin novčanik

Post Menjačnica

Blockchain traži pomoć zajednice za testiranje proizvoda

Post Menjačnica

BitKs širi uslugu kupovanja Bitcoin u Indoneziju

Post Menjačnica

Uravnoteženo integrira Bitcoin plaćanja za 450+ Online tržišta

Post Menjačnica

Coinbase proširuje usluge Bitcoin u Kanadu