Mt. Gok može izgubiti samo 386 BTC zbog transpozijskog malleabilnosti | RS.democraziakmzero.org

Mt. Gok može izgubiti samo 386 BTC zbog transpozijskog malleabilnosti

Mt. Gok može izgubiti samo 386 BTC zbog transpozijskog malleabilnosti

U novom izveštaju istraživača na ETH u Cirihu Univerziteta u Švajcarskoj je zaključio da je sada u stečaj iz Japana Bitcoin razmena Mt Gok možda izgubili samo 386 bitcoins ($ 203,000) zbog problema koji proističu iz transakcije poslušnost.

Nalaz daje nove dokaze da Mt nastavak tvrdi GOKS je da problemi sa Bitcoin protocolvere primarni razlog za njegovu nesposobnost plaćanja su možda pogrešne ili neistinite.

Pušten na slobodu 26. Marta, u izveštaju je autor Christian Deckerand profesor Roger Vattenhofer, oba univerziteta Distributed Computing Group (DCG).

Generalno, autori otkrili da samo 302.000 bitcoins mogao ikada bili uključeni u napadima poslušnost u vezi, i da je od tog broja, samo 1.811 je bilo verovatno da bude deo napada koji je mogao sprečiti Mt. GOKS korisnici iz odluka povlačenja.

Zaključio svoj izveštaj:

"Čak i ako svi ovi napadi su bili meta protiv planine Gok, Mt Gok co treba da objasni gde se nalaze od 849,600 Bitcoin."

Vijest dolazi otprilike nedelju dana nakon Mt. Gok potvrdio je da je otkrio 200.000 bitcoinsin staroj-formatu novčaniku početkom marta, zahtev advokatima koji zastupaju bivšeg Mt. GOKS kupci kažu da trenutno rade na istragu.

Sprovođenje mera

Istraživači dala detaljan pregled u svom 13-stranicu izveštaj o koracima koje su se da do ovog zaključka, prvi ističući kako su identifikovali potencijalne napade duplo potrošnje i ograničenja sa kojima se suočavaju u tome.

Pratiti i ostaviti sve transakcije iz Bitcoin mreže, istraživači su stvorili specijalizovanih čvorova, što im omogućava da otkrije bilo kakve napade duplo potrošnje poštuju od vršnjaka čvorova. Prvi, i najistaknutiji ograničenje, na primer, bio je da su istraživači su uspeli da prošire svoja istraživanja i još u januaru 2013. Godine samo.

Objasnio je izveštaj:

"Sledeće opservacije stoga ne smatraju napade koji moglo da se desi pre nego što je počela naša kolekcija."

Ograničenje je značajna jer dokazi sugerišu da Mt. Gok izgubila bitcoins tokom perioda koji proizilaze više godina. Istraživanja procenjuju njihovi čvorovi su povezani sa 992 vršnjacima, ili približno 20% pristupačnim čvorova.

Naredni zadatak je identifikovanje dvostruko troši napade.

Dok double napadi potrošnje moglo utvrditi udruživanjem transakcije sa izlaza oni tvrde istraživači odlučio da uklone potpis skriptu iz transakcija, i umesto toga pogledala jedinstvene ključeve proizvedeni od strane poslušnost napada.

Pročitajte izveštaj: "Jedinstveni ključ se zatim koristi za grupne transakcije zajedno u sukobu setovima."

Značajna otkrića

U izveštaju se ukazuje da je oko 29.139 sukoba kompleta identifikovani tokom istraživanja, a kasnije potvrdio i blok lanca. Više od 6.000 transakcije su označeni kao nevažećim zbog netačnog potpisa ili zato što su bili deo daljeg dvostrukog potrošnje.

Istraživači su zatim detaljno kako su mogli da dostignu 302,700 BTC procenu.

"Sukobu skup vrednost nije de fi nisan kao broj bitcoins prenose bilo jedne transakcije u sukobu setu. Izlazi na transakcije u sukobu setu su identični, jer bi svaka promena na njih zahtevati novi potpis.

Konkretno, vrednost izlaza ne može biti promenjen. Svaka transakcija u sukobu dakle set prenosi identičnom količinom bitcoins. Sumirajući vrednost svih sukobu kompleta rezultata u ukupno 302,700 bitcoins koji su uključeni u poslušnost napada. "

Najistaknutiji tip poslušnost došlo kada napadači zamenio jednu bajtova OP_0 sa OP_PUSHDATA2, što dovodi do potpisivanja scenariju koji je bio 4 bajta duže. Otprilike 28.500 od 29.139 potvrđenih napadima imali ovu vrstu modifikacije.

Efikasnost poslušnost napada

U izveštaju je takođe uzeo pogledamo da li je transakcija poslušnost napadi protiv razmene bili uspešni, što znači da je rezultiralo u modifikovanom transakciji kasnije potvrdio.

Sve u svemu, izveštaj procenjuje da od 28,595 poslušnost napada je otkrio, samo 19,46%, ili 5.670, potvrđena su. Procenjuje se da je ukupna dobit od uspešnih napada bio je 64.564 BTC-(oko $ 33,7 mil na vreme za štampu).

Međutim, istraživači primetio da je ovaj zaključak zasnovan je na pretpostavci da konflikt setovi su rezultati napada usmeren na Mt. Gok. Da biste pronašli ovu korelaciju, istraživači krenuli da potvrdi tvrdnju pronalaženju transakcije koriste za napade.

"Pomenuti Ukupan iznos 302,700 bitcoins umešan u kovnost napade već opovrgava postojanje takvog napada velike. Međutim, moglo bi biti da kovnost napada doprineo značajno u deklarisanim gubicima."

Mt Uloga GOKS u podsticanju napada

U izveštaju se dalje analizirao hronologiju napada, koristeći kao osnovu tri periode ciklusa Berze.

  • Period 1, koja je stigla od januara 2013. Do februara 2014, bio je period pre Mt. Gok zaustavio isplate
  • Period 2 included 8. Do 9. Februara, kada povlačenje prestali, ali nikakvi detalji napada su javno
  • Period 3, u trajanju od 10. Do 28. Februara, bili su vreme posle Mt. Gok je okrivio probleme sa Bitcoin protokola za njenu značajnog gubitka sredstava klijenata.

Tokom perioda 1, kaže se u izvještaju 421 sukoba setove, izjednačavanje na otprilike 1.800 BTC-. Tokom perioda 2, broj konfliktnih setova skočio u 1062, što je uticalo 5.470 BTC, sa brojem napada povećan sa 0,15 na sat do 132 na sat.

U izveštaju, dakle, zaključiti da Mt GOKS je saopštenja u vezi sa napadom dramatično povećava učestalost napada. Napad aktivnost je takođe visoko na 10. I 11. Februara, kada su istraživači otkrivena 25,732 pojedinačne napade, u ukupnom iznosu od 286.000 bitcoins.

"Jaka korelacija između saopštenja i narednim napadima pokušavaju da iskoriste istu slabost je snažan pokazatelj da su napadi zaista izazvana saopštenja."

Iako, u izveštaju se navodi da je Mt Gok imao povlačenja sa invaliditetom u ovom trenutku, i kao takav, napadi nisu mogli biti usmeren na razmenu.

Izveštaj prijema

U vreme štampanja, rasprava o radu je bio ograničen na Bitcoin Talk forum, gde je Bitcoin zajednica uglavnom pozdravio istraživanja kao validaciju prethodnih pretpostavki.

Ipak, bilo je nekih kritičara koji su ukazivali na ograničenog perioda studiranja, ograničeni domet informacija studija prikupljenih i nemogućnost istraživača da posmatraju kako Mt Gok može imati modifikovane transakcije.

Za više detalja, preuzmite kompletan izveštaj ovde.

Slične vesti


Post Menjačnica

Fred Vilson: Aplikacija Blockchaina i dalje najveće mogućnosti u Bitcoinu

Post Menjačnica

Integracija Gifta Omogućava korisnicima iOS-a da kupe poklon kartice iz Pheeva Bitcoin novčanika

Post Menjačnica

NBA Franchise Sacramento Kings pokreće online Bitcoin Online Store

Post Menjačnica

Bitkain razmjena se širi, ali ostaju praznine

Post Menjačnica

ICO: tehnika je ovde, ali gde su standardi?

Post Menjačnica

Fiat Vallets: ključ za Bitcoin Going Mainstream?

Post Menjačnica

Kako se Ethereumovi novčanici razvijaju

Post Menjačnica

Akademici pozivaju na revidiranje Nev Iork-ovog BitLicense predloga

Post Menjačnica

Market Enabler? Razmene Pogledajte Blockchain kao Nev Revenue Plai

Post Menjačnica

Kina će ograničiti trženje bitkoina, ali kompanije Blockchain nisu ugrožene

Post Menjačnica

Kako ne biste izgubili svoj bitkoin u 2017

Post Menjačnica

Coinbase podiže 25 miliona dolara u Bitcoinovom najvećem finansijskom ugovoru