8 kompanija koja su podnela Cripto patente | RS.democraziakmzero.org

8 kompanija koja su podnela Cripto patente

8 kompanija koja su podnela Cripto patente

Samo juče, CoinDesk prijavio na eBai podneo dva patenta criptocurrenci u vezi sa SAD za patente i žigove (USPTO) - organ nadležan za izdavanje patenata i registraciju proizvoda i intelektualne svojine robne marke.

Na taj način, online gigant pridružio mnoštvo kripto i ne-kripto companiesvhich su takođe podneta prijava u pokušaju da zaštite svoje proizvode.

Često tema razdora u velikoj meri open-source Bitcoin zajednice, CoinDesk je zaokružen neke od najvažnijih visokog profila patentnih podnesaka otkrivenih do sada.

1. 21 Inc

Companiin najbolje finansira prostor podneo dva patenata sa USPTO, od kojih je jedan bio za digitalnu valuta rudarstva kola. Patenti su objavljeni od strane Agencije na 15. Oktobra.

Predata u aprilu prošle godine, patenti naveo pronalazači kao Matthev Pauker, suosnivač i predsednik na 21 Inc; Najdžel Drego, suosnivač i glavni arhitekta; Veerbhan Kheterpal, predsednik i suosnivač; i Danijel Jela, suosnivač.

"Ovaj pronalazak se odnosi na rudarstvo digitalnih valuta poput criptocurrencies", navodi podnošenje, koji ide dalje navodi: "Rudarstvo kola i rudarski radovi su ovde opisani mogu se koristiti za bilo digitalni medijum razmene, kao što su digitalni valute, kredita, nagrada ili tačke. "

2. Coinbase

Samo prošlog meseca, CoinDesk prijavio da je San Francisko zasnovan firma Coinbase podneo devet Bitcoin patent applicationsvith USPTO.

Podnosi u 17. Marta 2015. Godine, na podneske uključene patenata za razne Bitcoin proizvoda, uključujući toplom novčanik, instant linkove (lansiran u junu), razmene Bitcoin i dugme za Bitcoin nakretanja.

Direktor Coinbase Brian Armstrong je na Reddit da brani odluku kompanije da podnesu za zaštitu patenta.

Obraćajući se CoinDesk u to vreme, on je rekao:

"Iako bi bilo neodgovorno za Coinbase ne da se prijave za patente (moramo da se zaštitimo od većih kompanija koje se bave patenta ratovanja), možemo svakako obavezuju da ne koriste patente u napadu protiv manjih kompanija."

3. Bank of America

Bank of America patenta applicationfor transfer sistem žice da bi uzdigao criptocurrenci tehnologije i napravili naslove prošlog meseca.

Podnesena 17. Marta od strane američke finansijske usluge giganta, podnošenje navodi da pridobije zaštitu za sistem po kojem elektronski sredstva mogla da se prenosi između računa klijenata koji koriste blockchain tehnologiju kao šine za plaćanje.

Komentarišući svrhu pronalaska, njegovi autori Tomas Edvard Durbin i Džejms Gregori Ronca je napisao:

"Preduzeća handle veliki broj stranih Vire Transfer zahteva svakodnevno. Napretkom tehnologije, strani transakcije su postali uobičajeni. Za neke klijente, može biti poželjno da se sprovede transfer stranih žice u manje vremena nego što sadašnjeg prenosa stranih vire sistemi omogućavaju. "

4. BitGo

Patent applicationfiled od BitGo izazvala concernamong kripto entuzijaste i istaknute ličnosti industrije, što je izazvalo Bitcoin multisig novčanik provajdera za rješavanje problema na svom blogu:

"Danas smo uzbuđeni da najavimo odluku BitGo da interno usvoji sporazum inovatori patenata (IPA), okvir za dodelu patenta koji omogućava inženjerima, dizajnerima, i ostali zaposleni da zadrži kontrolu nad patenata koje proističu iz svojih pronalazaka BitGo nema izdate patente. Od danas, ali namerava da koristi taj sporazum ukoliko i kada se može izdati svaki patent. "

IPA - pionir Tvitterin 2012 - BitGo dodao, predviđeno da se patenti se koriste samo za odbrambene svrhe ", što znači da patenti dodeljene zaposlenima ne mogu se koristiti u ofanzivnom parnici bez dozvole izdate od strane investitora sebe".

5. Mastercard

Prošle godine, globalna finansijska usluga gigant Mastercard podneta patentto biti u stanju da inkorporira Bitcoin u dizajn predložene onlajn kupovinu koji će biti razvijen na globalnom nivou.

. Govoreći na CoinDesk u to vreme, predstavnik Mastercard rekao: "Svaki dan, tražimo načine da donese dodatnu pogodnost za potrošače kada kupuju Ova aplikacija je samo jedan primer toga - istraživanje kako stvoriti fleksibilnost u kako bi potrošač finansirati kolica za kupovinu kupovina. "

Patent MasterCard dodao, ne treba posmatrati kao podršku za Bitcoin:

"Prijava je podneta da zaštitimo našu intelektualnu svojinu i ne ukazuje na posvećenost jednu ideju ili koncept."

6. Amazon

E-trgovina gigant Amazon je avardeda Bitcoin u vezi Cloud Computing patenta koja istakao upotrebu digitalnih valuta, kao naknadu za cloud computing usluga na Amazon Veb Services (AVS) - cloud computing platforma kompanije koje, prema rečima direktorke Jeff Bezos kompanije, je $ 5 milijardi biznis i brzo raste.

Kako prenosi CoinDesk u to vreme, patenta nagrada Amazon je došlo nakon što je kompanija javno izjavio da nije zainteresiran za primanje digitalnih valute, uprkos vide konkurenta eBai aludirajući na integracionih bitcoinpaiments.

7. Vestern Union

Patent Kolorado-based doznaka giganta Vestern Uniona avardin aprila 2014. Godine, kasnije je praćeno izveštaja da predloženih kompanija će imati pravo na razmenu alternativnih valuta.

Iako je ne spomenuti Bitcoin, podnošenje glasi:

"Alternativne valute su novi trend Neke alternativne valute su stvorene kao odgovor na nedostatak dugoročnog poverenja u monetarnoj metoda za razmenu;. Neki kao živu ogradu zajednice protiv inflacije, drugi samo kao sredstvo razmene između pripadnika fizički ili virtuelna zajednica, između ostalih razloga. "

8. IBM-

IBM-podneo prijavu patenta za praćenje vrednost digitalnih valuta u 2012. Godini.

Javno u 2013. Godini, IBM aplikacija glasi:

"Sposobnost da se potvrdi i potvrdi autentičnost digitalne tokene preko životnog veka bilo koje token će pojača poverenje i održivost, omogućavajući e-valute da djeluje preko različitih ekonomskih sistema, podsticanje lakše učestvuju zajedno sa suverenim valutama i nestandardne valute."

Slične vesti


Post Menjačnica

SEC, CFTC Chiefs Eie Closer Cripto pregled

Post Menjačnica

Kupovina bitkoina brzo u Velikoj Britaniji sa Marc Varne of Bittilicious

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange MonetaGo pokreće u 40 zemalja

Post Menjačnica

Akademici pozivaju na revidiranje Nev Iork-ovog BitLicense predloga

Post Menjačnica

Južnokorejska kazna Cripto razmene za neispravnosti u privatnosti

Post Menjačnica

9 kompanija koja bi trebala započeti prihvatanje Bitcoina

Post Menjačnica

Coinbase pokreće Bitcoin Ekchange u Velikoj Britaniji

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange BTCC odgovara na Izjave Centralne banke Kine

Post Menjačnica

5 najvećih Bitcoin startup investicija 2018

Post Menjačnica

Berlinski Coino pokreće knjigovodstvenu alatku za Bitcoin

Post Menjačnica

Bitcoin Ekchange pokreće u Remote Vestern Australia

Post Menjačnica

Co-Founder Coinbase: Ethereum bi mogao prodreti prošli bitkoin