U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost | RS.democraziakmzero.org

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

Under-the-radar napor da se veliko punjenje Ethereum pametne ugovora uzima maha.

Iako može izgledati kao još jedan skalabilnosti projekta u-toku, TrueBit se odlikuje developer, uključujući developer Christian Reitviessner, tvorac mreže čvrstine pametan ugovaranja jeziku, i matematičar Jason Teutsch.

Najavljen prošle godine, cilj TrueBit je da omogući podršku za više moćnih pametne ugovora proračunima na distribuirane aplikacije platforme - od kojih je najambiciozniji su one koje će biti potrebno za aplikacije kao što su pružanje fotografija ili mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

Pitanja su scaling svojstvene u javnom blockchain arhitekturi su poznate, ali proračunski snaga moglo pokazati kao značajan problem za Ethereum, koji izgleda da je "svet kompjuter" koji podržava bogatiji niz složenih aplikacija sličnih onima koje se nalaze u prosečnom App Store.

Dokaz-na-ulogom, Raiden mreže, sharding i državni kanali su sve inicijative koje imaju za cilj da poboljša skale Ethereum je. Na ovaj način, TrueBit je dodatak za panteona.

Tvorci predviđaju način da poveća Ethereum je računarske snage od obuzdavanje još jedan distribuirani mrežu koja će sprovesti i verifikuje obračun, dok bi nesuglasice se reši na Ethereum blockchain. U teoriji, ovo bi ograničiti opterećenje koje se nalaze na nižim nivoima sistema, gde se podaci čuvaju od velike mreže globalnih čvorova.

TrueBit osnivač i Universiti of Alabama u Birmingem postdoc Jason Teutsch rekao CoinDesk:

"[Danas,] smart ugovori mogu samo veoma trivijalne zadatke iz računarske tačke gledišta. U suštini, ono što TrueBit radi je da pametne ugovore sposobnost da uradi skalabilnih izračunavanja."

Udaranje granice

Dakle, šta nije u redu sa sistemom danas? Trenutno, Ethereum ima 'limit gasa' koji stavlja kapu na računarsku moć mreže po bloku.

To je otprilike ekvivalentno granice Bitcoin je o transakcijama što podrazumeva u svakom bloku, iako je granica gas dinamički postavljen rudara, za razliku od koje se teško kodirani u mrežu.

Do danas, ograničenje gas je već dao povoda za pitanja. Na primer, rudari prošle godine privremeno spusti limit za gas da spreči napade na mreži, što je uticalo na poslovanje Ethereum aplikacija i kompanija.

Ipak, bez takve granice, Teutsch, rekao je problem poznat kao "verifikatora dileme" nastaje, a rudari su motivisani da prihvate neproverene skripte u blokovima su mine.

"Ako dozvolite neograničeno računanje sa Ethereum smart ugovora - način na koji su sada - ne samo da bi se odbijanje napada servisa, ali bi na kraju dobiti pogrešne odgovore na blockchain", rekao je on.

Računarska sud

Pronalaženje zaobilaznicu ovim granicama je gde TrueBit i slični projekti dolaze u.

Kao i drugi blockchain projekte sledeće generacije, TrueBit koristi sloj iznad blockchain da uradi teži deo. U ovom slučaju, to outsorceu verifikaciju proračuna.

Umesto da svakog čvora računarske svaki i svaki pametan ugovor, učesnika na tržištu - potencijalno svako ko ima kompjuter - obavljanje ovog zadatka. Ovi učesnici se nazivaju "rešavaju" i da dostavi rešenje problema za nagradu, dok je "validatori 'proveri njihov rad.

Ovaj projekat je beli paperdescribes TrueBit sistem kao 'verifikacije igre ", gde je tržište off-blockchain računara proverava izračunavanja. Ako ni jedan učesnik ne slaže sa solver je rezultat, oni mogu da ga staviš na blockchain da reše spor.

I sistem ima za cilj da podstakne igrače da deluju na poverenja način.

"Na kraju ove igre, bilo da je varanje Solver će biti otkriveni i kažnjeni, ili izazivač će platiti za resurse potrošene na lažne uzbune", objašnjava papir.

Već je računski teško distribuira aplikacija Golem, koga tržište za CPU i GPU snage, namerava da koristi TrueBit, za razliku od Ethereum blockchain.

Stranger aplikacije

Međutim, postoje i druge aplikacije za TrueBit, Teutsch, predložio. Dogethereum, projekat ima za cilj da poveže dogecoin blockchain da Ethereum, je jedan on je posebno uzbuđen.

Dogethereum se razlikuje od drugih pokušaja "most", kao što je BTC relej (koji premostiti Bitcoin i Ethereum), u smislu da može da omogući korisnicima da izvozi valute umesto za prebacivanje valute između blockchains.

BTC-relej omogućava korisnicima da plaćaju za Ethereum aplikacije sa Bitcoin, ali ne prenese valutu u Ethereum, rekao je Teutsch,.

"Nasuprot tome, Dogethereum most, kao što smo zamislili da realizuje uz TrueBit bi efektivno omogućavaju korisnicima da izvozi valute od dogecoin do Ethereum bez (obavezno) što dogecoin transakcije vidljive na Ethereum pametne ugovora", rekao je on.

Drugi su došli da TrueBit sa primene ideje, kao i, kao što je to koristio da stream video na Livepeer, koji Teutsch, opisan kao "IouTube bez IouTube". I dalje drugi, poput Gnozi, rade na posebnom računarske skaliranje van lanca.

Da li će TrueBit pomoć moći ovaj novi talas aplikacija?

Taj odgovor izgleda neizvesna. Međutim, Teutsch, rekao je da izgleda kao da bi rasporedi tehnologiju i na Ethereum klasične i Bitcoin-vezani pametna platforma ugovor podloge u bliskoj budućnosti.

U svakom slučaju, projekat pokazuje kontinuiranu potražnju za skaliranje, a mnogi načini programeri na Ethereum mreži se uzima da napadnu pitanje.

Slične vesti


Post Ethereum

Može li novi socijalni operativni sistem popraviti DAO?

Post Ethereum

SPECTER Kreatori traže VC rezervnu kopiju za blokadu bez kriptokutnosti

Post Ethereum

Novi predlog za etereum namerava da nadmaši pametne ugovore

Post Ethereum

Blockchain Energi Project osvojio Consensus 2018 Hackathon

Post Ethereum

Uzorci Blockchain-a se ubrzaju dok Južna Amerika vidi etereum uptake

Post Ethereum

Bank of America se usvaja kao sledeća prepreka za etereum test

Post Ethereum

Izgradnja temelja za skalabilnu eterumsku zajednicu

Post Ethereum

Javno mnjenje Split Kao finansiranje DAO Rakes in Ethereum

Post Ethereum

Eieing Volume, Asian ekchanges Dodaj podršku za Eter trading

Post Ethereum

Shov of Force: Ethereum Gears Up za Devcon3 Developer Conference

Post Ethereum

BitGo Inženjeri Launch Ethereum Vallet Side Project

Post Ethereum

Regulisanje etereuma? Evropski parlament odmerava velika pitanja Blokoveza