Consensus Hackathon 2017: U pametnu rupu u pametnom gradu Blockchain | RS.democraziakmzero.org

Consensus Hackathon 2017: U pametnu rupu u pametnom gradu Blockchain

Consensus Hackathon 2017: U pametnu rupu u pametnom gradu Blockchain

"Kako da analiziram ovu nisku? Moram da digitalni ID sredstava."

Pored uzbuđen brbljanje o tome kako blockchain technologimight jednog dana da poremeti niz tehnoloških industrija, ovo je vrsta Nitti Gritti tehničke rasprave koja prožima prvi dan CoinDesk konsenzus 2017. Gradivni blokovi Hackathon. Held preko dva dana ovog vikenda na 40. Spratu 30 Rockefeller Center, događaj okupio je globalni izbor programera, dizajnera i menadžera projekta.

Dok je proizvodnja softver obično traje mesecima ili godinama da se stvori, Hackathon polaznici imaju ukupno oko 30 sati na hack projekat zajedno, podstaknut desetak kutija Todaro Bros je kafe, kifli i pice.

Iako je bilo niz izazova za programere da se takmiči u je Hackathon nije imao strogu temu. Umesto toga, hakeri imaju slobodu da izgrade ono što žele.

Rezultat je bilo ono što je izgledalo kao tehnologija buzzvord raj. Mnogi timovi na kraju odlučio da uparite tehnologiju sa drugim industrijama koje su crtanje nedavnom pažnju, kao što su Internet of Things i veštačke inteligencije. To je značilo da je veliki varijacija u projektima. "Oni će staviti zeca na blockchain", našalio se jedan učesnik.

Ipak, nekoliko tema isticao. Uprkos različitim blockchain izbora, većina projekata se grade na Ethereum.

Učesnik Iangbo du objasnio da je njegov tim radi na zdravstvenom sistemu za upravljanje dokumentima Ethereum na bazi koje bi mogle biti uparen sa veštačkom inteligencijom za izračunavanje rizika. On očekuje da će blockchain prototip da grade na Hackathon na kraju uspeti u proizvod njegove kompanije, a "lični savetnik rizika", kako je rekao.

Autonomnih automobila na blockchain

Jedan tim, sa članovima uglavnom poreklom iz Australije, bio je još u ranoj fazi planiranja svoj projekat Ethereum na bazi, dok u razgovoru sa CoinDesk.

Oni su znali da su oni želeli da stvore aplikaciju koja će pomoći sa sigurnost u budućnosti ispunjenoj autonomnih automobila, tehnologija neki istraživači veruju da će proširiti na domaćinstva brzo u bliskoj budućnosti. Ali, posle stvaranja neke ideje, nisu bili sigurni koju da radi sa.

"Mi smo rešeni 15 različitih problema sada i nismo sigurni koju da izabere," učesnik Tim Bas našalio.

U jednoj ideji, tim predvideo budućnost u kojoj putevi pojavljivanje mešavinu tipove automobila, kažu 70% su autonomni, dok su ostali i dalje pokreće ljude. Problem u ovom scenariju je da vođe vozila su obično bolje, više oprezni vozači.

Njihovo predloženo rešenje je da kazni "loše" normalne automobile sa "kretenom" tokene za vožnju slabo ili uzimanje prednost od ljubaznosti autonomnih automobila.

"Ako i dalje ostvarivati ove tokena, to bi uticalo na vašu istoriju u vožnji i svoj ugled", objasnio je Bas.

Da bi se to postiglo, oni će prikupiti podatke direktno sa puta (u slučaju nesreće, na primer) da bi se društvo za osiguranje zatim koriste za ugled sistema. Iako, vredi napomenuti da neki imaju kuestionedvhether ova vrsta prikupljanja podataka može da se postigne u "nepouzdan" način.

Neizbežni smart gradovi

Drugi Ethereum projekat, uslovno nazvan Smart Grad Protokol, mogla bi uključiti autonomni projekat auto nekako.

Developer Čejs Tompson nazvao je projekat "otvorena platforma za masterplanning pametne Citi" u razgovoru sa CoinDesk. U širem smislu, možeš misliti o tome kao open-source smart ugovora za upravljanje različitih aspekata Smart Citi, ideju da tim veruje da je sve više maha u tehnološkom svetu. Developer Vishal Vinaiak napomenuti Indija lansirala Smart Citi program 20-grada prošle godine.

Ipak, programeri smatraju da su neki Smart Citi projekti nisu bili sasvim dovoljno ambiciozan.

"U suštini, pametni ugovori mogu da podnesem sve, pa pokušavamo da izgradimo onaj koji zapravo nema", rekao je programer Morgane Sliman, dodajući da Smart Citi aplikacije u rasponu od energetskog menadžmenta u praćenju vlasništvo nad tokena.

"Ima mnogo zeca rupa možemo ući u pogledu gradske uprave i kako blockchains može integrisati u to. Ali, iz makro gledišta, to je odličan način da pratite zajednica i zaista svaki aspekt života", dodao je Tompson.

Developer Leone Do misli da je ova vrsta projekta je neizbežan.

Na pitanje da li će tim uzeti u obzir radi na projektu posle Hackathon završi, rekao je CoinDesk:

"Ako nije mi to, neko drugi hoće."

Prema stvarnom svetu

Sa napretkom iza Hackathon u vidu, svaka kompanija je imala namenski salu za konferencije na kojoj su predstavnici dali tutorijala proizvoda i gde učesnici mogu da pop u da postavljaju pitanja. Na primer, IBM-demonstrirao Hiperledger kompozitor open-source API za pravljenje blockchain aplikacije brže da se razvija.

Ipak, ovako rano u igri, imaginacije može biti u hiper-aktivan režim i da je nemoguće reći koji blockchain applicationsvill obavezno skinuti. (Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje za takvu novu tehnologiju. Neizvesnost oko budućnosti je upravo slučaj sa ranom Interneta.)

Sponzori istakao izgradnju aplikacija koje će biti istinski korisno, možda naročito pošto su neki Hackathon prisutni su samo da su guraju glave u prostoru za prvi put.

U prezentaciji opisuje Deloitte end-to-end rešenje za dovođenje blockchain aplikacije za proizvodnju, konsalting menadžera Savita Mulei istakao značaj izgradnje aplikacija koje istinski potrebna blockchain tehnologiju.

Ona je pitala publiku od nekoliko desetina programere upakovane u konferencijskoj sali:

"Da li je ovo zaista rešenje blockchain? Ili možeš to da uradiš sa drugim tehnologijama?"

Deloitte nagrada će ići na aplikaciju sa "najvećim potencijalom za komercijalizaciju." Kompanija planira da pomogne pobednički tim donesu projekat do uspostavljanja sa konsultantskom sjednici tri sata u svojoj Blockchain Labin Vall Streetu.

Svaka grupa će predstaviti svoje prototipove u publici i panel sudija u nedelju popodne.

Slične vesti


Post Ethereum

Kako Fidor banka koristi Ethereum za preispitivanje bankarstva

Post Ethereum

Skroman prijedlog: Vitalik otkriva višegodišnju viziju za Ethereum

Post Ethereum

Razumevanje DAO napada

Post Ethereum

3,000% Dobitak u 2017. godini: Šta je sledeće za eter cijene?

Post Ethereum

Ključna pitanja Svaki osnivač DAO treba da zatraži

Post Ethereum

UBS će pokrenuti Live Ethereum Compliance Platform

Post Ethereum

DAO: Ili kako je projekt Leaderless Ethereum podigao 50 miliona dolara

Post Ethereum

Cripto 2.0 Roundup: Etereums Counterparti Fork i Glasaj za obojene kovanice

Post Ethereum

Bitcoin Ekchange Bitfinek dodaje Eter trgovinu uz rastuću potražnju

Post Ethereum

Upoznajte Ek-Bankera koristeći Ethereum za preuzimanje tradicionalnih Hedge fondova

Post Ethereum

Prevara kockanje na Ethereum? Regulatori možda neće biti spremni

Post Ethereum

Vinklevoss Brothers Sopstveni materijal Eter