Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017 | RS.democraziakmzero.org

Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017

Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017

"Kao i mnogi drugi, mi smo deo R3. Većina vas verovatno misleći" šta za '? "

Tako je rekao RCI banka šef inovacija i partnerstva Žan-Kristof Labarre oko učešća u jednoj od većih konzorcijuma donose zajedno institucije traže u blockchain tehnologiju.

Komentar izvukao neku smeh iz gomile prisutnih na dan jednog od EDCON konferencije developer-fokusirana u Parizu, Francuska. Reakcija se činilo da izraze saglasnost od graditelja koji nisu toliko uzbuđen obećanjem privatnih konzorcijuma aplikacija u odnosu na entuzijazmu za javno Ethereum blockchain koji svako može pridružiti.

Labarre je bio jedan od prvih da se obrati okupljenima na prvog dana, ali je reakcija kao da se proširi na druge privatne implementacije kao dobro.

Na primer, preduzeća Ethereum, prvo prijavljeno onbi CoinDesk na početku godine, je tajanstven projekat koji je u procesu izlazi iz senke.

Javni detalji su, do sada, tanki na terenu, ali suština je da se čini kao ekvivalent R3, ali korišćenjem Ethereum, sa velikim bankama kao što su JP Morgan i Santander navodno spajanje redovima.

Znajući to, prisutni dele mišljenje o poslovnih aplikacija za Ethereum uopšte i da li ili neće imati uticaja i ide napred. Dok su neki bili ambivalentan, najčešći pogled izgledalo da će imati koristi javni Ethereum blockchain ukupna.

"Mislim da bi bio dobar način za ljude u korporativnom svetu da čuju o Ethereum", rekao je Horhe Izkuierdo, Tech Lead na Ethereum projekta Aragon CoinDesk, dodajući:

"Verovatno imaju neke slučajeve korišćenja, ali ja lično mislim da je javnost lanac će na kraju raditi i da će biti važnije."

Pošto je rekao da, njegov partner Aragon projekat dovesti Luis Cuende, zvučao manje uvereni, govoreći: ". Na neki način to gubi smisao"

Izdržava svrhu

Drugi su bili optimisti. Iessin Schiegg, bivši savetnik za Ethereum fondacije, opisao šta on vidi kao potencijalne primene.

"Banke postavljanje sopstvenih blockchain sistem konzorcijum koji ima koristi od smanjenja cena u bankama. To je novi način da se zajedno. To je dobra stvar", rekao je on.

To je prilično uobičajeno čuti poređenja pupoljka javnih blockchains (kao što je Ethereum) u ranoj internet, koji je vremena da se rast i razvoj.

Neki idu toliko daleko da tvrde da su privatne blockchain implementacije su kao intranet - privatnih mreža koje su popularne kod organizacije za vreme.

Ali, otvoreno Internet je na kraju pobedio. I, otvoreni Internet, tako da ide analogiju, više liči na javnom Ethereum blockchain, jer to je jedan veliki sistem u kome svako može povezati.

Schiegg napravio istu analogiju, ali sa svojim obrtom, tvrdeći da privatne internet linije i dalje ima uticaja danas, tako privatno blockchain mreže verovatno će takođe.

"Mislim da će preživeti dugo vremena. Danas, 20 godina u internetu, i dalje imamo banke koje imaju oglasne table sa posebnih linija koje su potpuno odsečeni od interneta. Permissioned blockchains će preživeti i koegzistirati i da će služiti svojoj svrsi, " rekao je.

To podseća šta su ostali u prostoru, rekao je za neko vreme, da će privatni i javni blockchains svaka imati placein industrija ide napred.

Ipak, Schiegg naglasio (više puta) da misli da će glavni Ethereum lanac ima ukupan sa više dalekosežne posljedice.

"Istina prekid će doći iz javnih implementacija", rekao je on. "Ali to će biti mnogo više vremena, jer možete da podesite MPV [minimalna moguća proizvoda] za nekoliko meseci, dok bi se iskoristila mreže utiču, javnost blockchain treba da raste već godinama."

Trojanski konj

Razgovori konferenciji za EDCON fokusirani uglavnom na potencijalne dodacima na platformu javnog Ethereum, a preduzeća aplikacije nisu bili često predmet rasprave.

Međutim, direktor Brainbot Technologies Heiko Hees, možda najpoznatiji po radu na Raiden mreže, održao je prezentaciju o Trustline mrežama, koji je opisan kao "Ripple za Ethereum" koji će biti jednog dana biti preuzete kao aplikacije za mobilne uređaje.

Izvan prezentacija, aragonskom tim ponudio smele ideje o tome kako bi mogao preduzeća implementacija bi pružiti "trojanskog konja" za javnu Ethereum blockchain - zajednički tumačenje situacije u razvoju.

Izkuierdo ponudio primer kako Aragon stilu firme (u suštini Taoi, ili vođe preduzeća) mogu prvo da se sprovodi na privatnim mrežama koje vode nacionalne vlade, pre nego što pređe na više javnom mjestu.

Kao programer koji radi na nizu preduzeća Ethereum aplikacija, arhitekta Ethereum E-novčanik projekta Omise Rik Dudlei stavi svoju reakciju bez uvijanja:

"To će biti dobro za Ethereum."

Slične vesti


Post Ethereum

Rebranding DAO: Concept Blockchain Concept se vratio nazad

Post Ethereum

Poof, Iour Monei Gone: Building for Blockchain Users

Post Ethereum

Najzad? Paritet objavljuje revidirani softver ispred Ethereum Hard Fork-a

Post Ethereum

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

Post Ethereum

Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade

Post Ethereum

Bank of America se usvaja kao sledeća prepreka za etereum test

Post Ethereum

Zakonski obavezujući pametni ugovori? 10 advokatskih firmi pridružite Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

Bitcoin u Headlines: Bombers and BitLicenses

Post Ethereum

Izgradnja temelja za skalabilnu eterumsku zajednicu

Post Ethereum

Roll up for Branded coins, Roll on the Robot Overlords

Post Ethereum

Monak će dovesti Ethereum Tech u Hiperledger Blockchain Group

Post Ethereum

Novi predlog za etereum namerava da nadmaši pametne ugovore