Prvi Ethereum dekompiler pokreće se sa JP Morgan Kuorum integracijom | RS.democraziakmzero.org

Prvi Ethereum dekompiler pokreće se sa JP Morgan Kuorum integracijom

Prvi Ethereum dekompiler pokreće se sa JP Morgan Kuorum integracijom

Ethereum virtuelna mašina (EVM) sada ima, kako se čini njen prvi Decompiler dizajniran da se vrate pametne ugovore u izvornom kodu.

Najavio sceni danas osnivač Cibersecuriti pokretanje Comae tehnologije na konferenciji DefCon hakerske u Las Vegas, EVM Decompiler open source je dizajniran da bi se lakše identifikuju greške u Ethereum pametnih ugovora.

Dolazi u vreme kada je niz Ethereum hakovanja su izloženi teškoću pisanja bezbednu smart kod ugovora je Decompiler, nazvan Porozitet, obećava da će dozvoliti programerima vratiti teško razumeti EVM bitecode vrati u prvobitno stanje.

Poroznost programer i Comae osnivač, Met Suiche, rekao CoinDesk:

"Početni Problem sam pokušavao da reši tako što ćete napisati decompiler je da bi mogli da imaju stvarnu izvorni kod, bez pristupa stvarnom izvornom kodu za obrnuti inženjering."

Je najavio danas, Porozitet je sada integrisan sa JP Morgan open-source Kuorum blockchain stvorena za preduzeća razreda rešenja, a sada će biti dostupne na Github stranici banke.

Testirano uz pomoć nekih od sopstvenih inženjera JP Morgan je, poroznost i kvorum se očekuje da će biti u paketu da mu pomognu u realnom vremenu bezbednosne pametan ugovor provere. Paket, integrisana direktno u Idi jeziku implementacije Ethereum Geth u "out of the bok", uključuje sigurnost i krpljenje procese za privatne mreže sa modelima formalne upravljanja.

JP Morgan Chase blockchain olovo amber Baldet opisao CoinDesk ono što ona smatra da je značaj tehnologije, navodeći:

"Porozitet je prvi Decompiler koji generiše čitljiv Soliditi sintaksi smart ugovore sa Ethereum Virtual Machine bitecode"

Vreme potrebe

Dok Suiche je rekao da je novi u blockchain, serijski preduzetnik koji soldhis prethodnu pokretanje da VMvare je prilično dobro pripremljen za izgradnju decompiler.

Kao obrnutom inženjer, Suiche je upoznat sa počevši od proizvoda, i smisli kako da ga skinu sa svojim većini osnovnih delova.

Dakle, u februaru, kada je počeo da istražuje Ethereum pametne ugovore u dubini, on je gotovo slučajno izgrađen decompiler kao dio svog ličnog istraživanja.

Kao lansiranje poroznost dolazi u mesecu kada napisan Ethereum pametne ugovori za CoinDash, pariteta i Veritaseumhave sve je hakovan, Suiche misli svoje struci kao obrnuti inženjer uskoro videti povećanu potražnju.

"Zajednica bezbednost u Ethereum će rasti", rekao je "I mi ćemo da vidimo sve više i više reverzne inženjera."

Posao dekompajliranja

Ipak, ima više poslovnih motivima vožnje koriste Decompiler nego samo obezbeđivanje vaša sredstva ostanu bezbedni.

Jer ranjivosti su često otkriveni dugo nakon realizuje pametna ugovor, EVM Decompiler može da donese mir investitorima, prema Alek Rass, direktor softver kupac provajdera i sajber konsultant firmi ITBS LLC.

Prema Rass, decompilers su uobičajena među "glavnim" programskih jezika, delom zato što pomažu osigurase investitorima da je ono što u uložila je ono što se koristi.

Rass kaže:

"Sa Decompiler neko sa pola mozga može da ode, povući ugovora binarni kod za tog ugovora i vidim taj ugovor, i pružaju investitorima koji su kupili."

Slične vesti


Post Ethereum

Javno mnjenje Split Kao finansiranje DAO Rakes in Ethereum

Post Ethereum

BitGo Inženjeri Launch Ethereum Vallet Side Project

Post Ethereum

Da li je Ethereum Fork potvrdio konzervativizam veličine bloka blokova?

Post Ethereum

Ethereum Hard Fork stvara konkurentne valute

Post Ethereum

$ 100k stipendije Peter Thiel dodeljena Vitaliku Buterinu iz Ethereuma

Post Ethereum

Šta možemo da naučimo od DAO-a

Post Ethereum

Donošenje osjećaja Blachenain Smart Contracts

Post Ethereum

Zašto Ethereum Classic mora umreti

Post Ethereum

Vidjeti Ghosts: Vitalik je konačno formalizirao Ethereums Casper Upgrade

Post Ethereum

Vitalik Buterin poziva na saradnju na pokretanju preduzeća Ethereum

Post Ethereum

Javno-privatni etereum? Neće biti lako kako se zvuči

Post Ethereum

Određivanje nadležnosti Kada je DAO tužen