Pokretanje Blockchain-a Chronicled Pokreće Ethereum IoT Registri | RS.democraziakmzero.org

Pokretanje Blockchain-a Chronicled Pokreće Ethereum IoT Registri

Pokretanje Blockchain-a Chronicled Pokreće Ethereum IoT Registri

U nastojanju da izgradi standard za nastajanju Internet of Things (IOT), zabeležio je otvoren poreklo alat za registraciju povezanih uređaja na Ethereum blockchain.

Opisao kao "ukrštanjem Vikipedia i CARFAKS" za robu široke potrošnje je platformvill registruje identitet blizini-Field Communication (NFC) i Bluetooth sa niskom potrošnjom (BLE) čipove, komponente koje puno da danas omogućiti pametne telefone "razgovor" sa drugim uređajima.

Dok je IOT je slavljen kao neminovnost, stručnjaci tehnologije malarična groznica da je fragmentacija standarda su zadržani njegovo usvajanje. Danas, industrija kompanije svaki razvijaju sopstveni put za uređaje za komunikaciju, ali zabeležio osnivači žele da koriste Ethereum blockchain da privatne puno baza podataka matične interoperabilna.

Zabeležio direktor Rajan Orr rekao da CoinDesk:

"Ono što nedostaje je interoperabilnost za sve one čipovima, tako da kada potrošač u svetu, oni mogu da komuniciraju sa svojim svetom u sveprisutan, besprekornu način. Sada je potpuno slomljena."

Do sada, zabeležio je raspoređen 10.000 NFC i Ble čipove, od kojih je većina ugrađene u ograničenoj seriji sneakersor druge odeće, a svaki uređaj je uparen sa evidencije identiteta na Ethereum blockchain da se smanji falsifikovanja luksuznih predmeta.

Patike su prvi slučaj upotrebe ove kompanije, ali cilj tima iz dana "nule", u skladu sa Orr, bio je da prelazak na druge robe široke potrošnje i da se proširi na javnom bazu podataka blockchain.

Da bi se to postiglo, zabeležio je takođe sarađuje sa postojećim puno kompanija, uključujući Semiconductor Compani Silicon Labs i Blue Bite, Ble firma Njujork sa sedištem u.

Obezbeđivanje uređaja

Kao i kod drugih startup u industriji, Orr, rekao je on vidi blockchains kao način da se omogući ekonomiju mašina-to-mašina kojom uređaji mogu lakše, i sigurno, interakcije.

"Mašine treba da imaju identitete, tako da mašina može doći do odluke o tome da li ili ne verovati drugu mašinu ili da shvate gde je od, koje usluge može biti u stanju da ponudi", Orr tvrdi.

On je ponudio primjer kojim Amazonka dronevould donese paket kroz prozor kuće. Koristeći Mnogo uređaja, rekao je on, prozor mogla odmah potvrditi da li je trut je sigurno, potencijalno sa informacijama javnog off na sajtu Amazon, i omogućiti sondu da ostavim stvarnom svetu robu.

"Provera identiteta uređaja na bezbedan i javnom putu je prvi korak da se radi na stotine različitih stvari na njoj", rekao je Orr.

Ključni atribut koji čini blockchains najbolji za takve slučajeve korišćenja, u skladu sa tim, je da svako može da ga koristi da registruje uređaj.

To je nešto što je verovatnije da žele da grade na programerima, Orr tvrdi.

Zašto Ethereum

Uz navedeno u saopštenju, kompanija je predstavio alat za programere, uključujući Starter Kits, SDK i na "Open Registri Ekplorer", tako da svaki programer može koristiti platformu za označavanje uređaja se. Ali ključna komponenta će takođe biti Ethereum, A blockchain platforma javnosti.

Uprkos nedavnim neuspesima, Orr rekao da je bilo više "dimenzija" do odluke zabeležio da koristi Ethereum nad drugim blockchains. On je posebno ukazao na svoje fleksibilnosti i transparentnosti, koji je rekao pomaže sa ciljem kompanije za izgradnju interoperabilnog standard.

"Projekat Ethereum je u kritičnoj masi globalno To bi moglo da postane globalni standard u odnosu na proveru identiteta proizvoda.", Rekao je on.

Takođe je vredno napomenuti da osnivač Ethereum Vitalik Buterin je na brodu sa idejom. "Potrošača Mnogo je oduvek bila jedna od oblasti blockchain usvajanja koje sam najviše Posljednji oko", rekao je Buterin u saopštenju.

Druge kompanije su takođe eksperimentišu sa kombinacijom dva pupi tehnologije. Filament, na primer, podigao $ 5 u seriji A sredstva prošle godine kako bi se omogućilo povezane uređaje za komunikaciju.

Orr je rekao da je zabeležio na kraju se nada da će partnerstvo sa drugim kompanijama, kao što su 21 inc, da nastavi svoj rad ka tom cilju.

Slične vesti


Post Ethereum

ShapeShift prekida novu zemlju s proizvodom Prism Digital Asset Portfolio

Post Ethereum

Bitcoin cene su opale za 770 dolara, ali padaju samo u periodu od 2018. godine

Post Ethereum

Sledeći talas aplikacija Ethereum je skoro ovde

Post Ethereum

Predloženi Ethereum investiciono vozilo izaziva kontroverzu

Post Ethereum

Rebranding DAO: Concept Blockchain Concept se vratio nazad

Post Ethereum

Bitcoin nije bio jedina digitalna valuta koja bi se mogla videti posle izbora

Post Ethereum

Scaling Lightning? Kako oživjeti bi moglo poboljšati Bitcoinov najhrabriji plan skaliranja

Post Ethereum

All-Time High: Eter Cene prelaze 440 USD kao ključni nivo Prekršeni

Post Ethereum

Bitcoins Messi Push for Innovation osvaja programe za plaćanja

Post Ethereum

Jedan od najstarijih pametnih jezičkih ugovora Ethereuma je predviđen za penziju

Post Ethereum

Brazilska centralna banka je istraživanje i razvoj Blockchain Ramping Up Blockchain

Post Ethereum

Plan B? Etereumski inovatori oživljavaju borbu za net neutralnost