Plan B? Etereumski inovatori oživljavaju borbu za net neutralnost | RS.democraziakmzero.org

Plan B? Etereumski inovatori oživljavaju borbu za net neutralnost

Plan B? Etereumski inovatori oživljavaju borbu za net neutralnost

Tech Meetup u slabo osvetljenom Nev Iork Citi bar - do sada, ništa neobično.

Ali ono što je čudno u vezi ovog konkretnog Meetup je da su druge lokacije širom East Village je povezan na Vi-Fi omogućen čvora u baru, omogućavajući bilo koga u oblasti ne samo prikačen sa sve signale, ali posećuju sajtove samo dostupne drugima na mreža.

Naziva meš mreža, to je decenijama stara tehnologija omogućava korisnicima da surfuju internetom bez korišćenja provajder tradicionalni Internet usluga (ISP), a može se pronaći novi život među blockchain entuzijastima kao američke Federalne komisije za komunikacije (FCC) se sprema da ukidanje "neutralnost" u četvrtak.

Net neutralnost, ili pravila koja obezbeđuju jednak pristup internetu, imaju istorijski van zakona ISP-od naplate korisnicima interneta više za bolju uslugu, i njegovog ukidanja, u očima mnogih ljudi, da dovede do smanjenja kvaliteta usluge za prosečnog korisnika Interneta.

Ali, prema onima u slučaju, odluka FCC-mogao indirektno deluje kao prekretnica koja skok-počinje novi talas inovacija za mesh mreže.

Karl Floersch, jedan Ethereum programer i Casper istraživač, rekao CoinDesk:

"Ako dobijemo neki ludi neto propis neutralnosti, onda oni mogu očekivati ludu mreža-mreža vatre leđa."

I to je već počelo.

Nakon godina grassroots napora, donator-podržala Njujorku pletivo mreža ima organski rast na 70 čvorova. Ali značajan broj 50 meetup prisutnih su novi na scenu i donela sa sobom nove ideje o tome kako da podstakne rast mreže.

Ethereum to the rescue

Slučaj u tački, Floersch misli Ethereum, druga po veličini na svetu blockchain po veličini tržišta, mogu biti od pomoći.

Floersch podržava ideju da ako bude ukinut neutralnost, blockchain tehnologija može da se koristi za poremeti posrednike koji trenutno provajder usluga - Verizon, AT & T i Comcast, i voli.

On je opisao sistem Ethereum zasnovan koji radi "u pozadini" bilo kog mobilnog uređaja. Korišćenje povezanu niz pametnih ugovora, mobilni uređaj može da teoretski može pretvoriti u Vi-Fi omogućen "čvor," pomaže proširiti domet mesh mreže.

I sve bi se to moglo podsticati sa blockchain na bazi "meshcoin."

"Ethereum i meš mreže su fantastična kombinacija", rekao je Floersch, dodajući:

"Ethereum će omogućiti onu vrstu back-end plaćanja koji čini mrežu u skalabilnu."

Dok Floersch interesovanje i dalje je više teoretski, Ethereum programer Hejden Adams, takođe na skupu, rekao je da je aktivno razmatra kako bi koncept meshcoin rade.

Osnivač Ethereum Programming Services LLC Adams rekao CoinDesk ovo je savršeno vreme za koncept da skinem, jer van lanca scaling rešenja za Ethereum su na pragu, smatra on, pravljenja značajne pomake.

Dok Floersch pominje državne kanale Adams je dodao nedavno najavljenu rešenje Plasmascaling na listi tehnologija koje mogu pomoći izmišljati NIC pletivo je podsticaja plan, kao i one u meš mrežama širom sveta.

Od countlessmesh mreža raste širom sveta, najveći među njima, u Kataloniji, sada listsmore od 37.000 aktivnih čvorova. Da plati za sve ovo, većina donatora podržani, a neki su postavili temelje.

Na primer, Njujorku pletivo se finansira uglavnom kroz donacije, uključujući $ 30,000 grant iz neprofitnog Internet Societi. Ali ide napred Adams veruje ili je Ethereum zasnovan znak - ili sam etar - može da se koristi kako bi se omogućilo korisnicima na mesh mreže da plati vršnjake za propusni opseg.

"Ako si hteo da ga uzme u širem planu, treba ti da dodate malo održivost na to, i mislim da mogu doći kroz sistem blockchain," rekao je Adams.

Izazovi

Uprkos svih obećanja ipak, jedan od najuticajnijih zastupnika NIC pletivo ostaje skeptična korisnosti blockchain je.

Od 2015. Godine, softverski inženjer Brajan Sala je pomoć komšije instalirati hardver potreban da postane mreža čvor, i dok on pročita pregršt belih papira koji detaljno obećanje blockchain za mreže, on je tek vidim hardvera radi na blockchain softvera.

U blogu postearlier ovog meseca, sala detaljno niz razloga zašto veruje u koncept meshcoin, i sedam drugih projekata koji pokušavaju da se uklope blockchain i mesh, su u zabludi.

On tvrdi svi ovi projekti ne adekvatno shvate dve stvari - prvo, mesh čvorovi moraju biti u geografski neposrednoj blizini jedna drugoj, za razliku od blockchain čvorova, a drugi, veći ove mreže iziskuje ogromne količine društvenog kapitala da dobije usvojila.

"Devedeset posto rada je društveni problem", rekao je on. "I to je nekako izostavljena iz svih ovih meshcoin idejama."

Ipak, Floersch i Adams tvrde da je socijalna komponenta je tačno tamo gde kripto-znak podsticaji mogu pomoći.

Mesh mreže danas skroz do kraja 1990-tih, kada je sama Internet je počeo da dobije široku usvajanje. I od tada male, počinili zajednice su formedaround principe mreža mreže decentralizacije i privatnosti, pa čak i dokazali svoju sposobnost inovacije u lice konkurencije.

To je pojava i raste definitivno oseća slična onoj iz criptocurrenci, i sala slaže, iako skepticizam zadržava.

"Praktično, svi tehnološki ljudi koji su zainteresovani za mreže imaju interes da criptocurrencies, i ja takođe", rekao je on, zaključno sa gorljivog savet:

"Zaboravite bele papire, napravi prototip, dobiti tri rutera i da nešto radi. Mi smo preko bele fazi papira od ovoga."

Slične vesti


Post Ethereum

Profesor Cornell poziva na pokret DAO 2.0

Post Ethereum

BitGo Inženjeri Launch Ethereum Vallet Side Project

Post Ethereum

Shov of Force: Ethereum Gears Up za Devcon3 Developer Conference

Post Ethereum

Bitcoin i Zakon o konzervaciji energije

Post Ethereum

Bitcoin Predviđanja za 2018. godinu: Kako su panditi poželeli

Post Ethereum

2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća

Post Ethereum

Može li dva eterička tržišta ko-postojati?

Post Ethereum

Bank of America se usvaja kao sledeća prepreka za etereum test

Post Ethereum

Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017

Post Ethereum

Jeff Garzik pokreće Blok za pokretanje kriptocurrenci Cross-Blockchain

Post Ethereum

Duhovno iskustvo: Vrući, divlji eteralni samit je znak vremena

Post Ethereum

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain