Otac ICO-a je sve o identitetu sada | RS.democraziakmzero.org

Otac ICO-a je sve o identitetu sada

Otac ICO-a je sve o identitetu sada

Investitor koji je stvorio osnovnu tehnologiju koja je pomogla da se pokrene hiljade početnih kovanice ponuda (Icos) nije toliko impresioniran sa plodovima svog stvaranja.

Gledajući unapred do 2018. Godine, Fabijan Vogelsteller je zainteresovana za uzimanje model je bio pionir u Ethereum je RC-20 tokena standard, efikasno a drop-mrtav jednostavan način stvaranja svoj criptocurrenci, i obnavljajući njene efekte za jednu od naj-često ističe korišćenje blockchain Tech je slučajevi: digitalni identitet.

I postoji razlog da mislimo ponavljanju uspeha ovde bi moglo biti veliko. Na mnogo načina, tradicionalni mreži identitet je postao katastrofa, posebno u poslednjih nekoliko godina, gde mnogi od velikih čuvara potrošačkih podataka su hakovan i milioni tačaka potrošača podataka izloženi.

Blockchains, s druge strane, su reklamira kao način davanja potrošača kontrolu nad sopstvenim informacija, ne samo da smanje prevare, ali i odsečen velika preduzeća da koriste podatke potrošača za svoju korist.

Nered identitet je teška za razmrsite, međutim, i dok postoje blockchain startup fokusirani na ovom području, Vogelsteller smatra nešto poput ICO token standarda mogao kick industriju u brzinu.

Prema Vogelsteller, koji je otišao tako daleko da pozove token Sales "najmanje zanimljiva" applicationof Ethereum, ima previše pažnje na "pravljenje novca", u prostoru odmah. Ali s druge strane, identitet je "veoma važno", aplikacija koja Ethereum mogao da olakša.

"To je ono što su buduće potrebe, apsolutno. Nema šanse oko nje", rekao je on.

I tako, Vogelsteller je sebe pitao: ako standardi su ono što je izazvalo današnje ICO ludilo, da ista ideja da se primeni na drugom mestu? Nedavno isticanje novi standard ERC-725 za identitetom, Vogelsteller planira da saznamo.

On je rekao CoinDesk:

"Razlog je to tako jednostavno. To je jedan od razloga zašto [RC-20] poleteo u poređenju sa drugim sistemima, u poređenju sa obojenim kovanica i drugih. Kada imamo dogovor o interfejsa koji se koriste, odjednom je eksplozija eksperimentisanja."

Iza Icos

Kao i drugim zahtevima za komentar, EC-725 je po uzoru na proces nadogradnje na Internetu, u kojoj kompjuterski naučnici dolaze zajedno da raspravlja o temi pre nego što bilo šta je zvanično usvojen.

Takođe kao i infrastrukture ispod interneta, Vogelsteller i drugi veruju blockchains će funkcionisati efikasnije uz korišćenje standarda.

RC-725 posebno definiše i standardizuje postupke sve lične implementacije treba da preduzmu, kao što je dodavanje prava na pametne ugovora i mehanizam za dobijanje te tvrdnje kasnije. Korišćenjem standardizovan sistem, preduzetnici i kompanije znaju njihova primena će moći da interfejs sa svim drugim aplikacijama koje koriste standard.

Kao primer, Vogelsteller rekao vlade mogla da stvori tvrdnje koristeći RC-725 standard koji se voze na vrhu Ethereum blockchain, koja bi onda, ima ne samo nepromenljivu poreklo identiteta, ali se lako prenositi na druge koji koriste isti sistem.

Ali Vogelsteller takođe opisuje ERC-725 kao "veoma fleksibilan" i može se koristiti za identifikaciju bilo šta, nagoveštavajući da bi to moglo biti prilagođena za rad za upravljanje lancem snabdevanja, kao i.

"To je u osnovi granata", rekao je on, dodajući:

"Ovaj identitet radi ne samo za ljude, ali radi za objekte i robota."

Radni ostaci

Standardni je daleko od završenog, ipak.

Trenutno, predlog je na GitHub, gomilaju povratne informacije.

"To je samo nacrt predloga. Na kraju, svi ćemo o tome. Biće mišljenja i promene," Vogelsteller priznao. "Na kraju ćemo doći do god ima najviše smisla za svakoga."

Zaista, GitHub pitanje je već dovelo do mnogo tehničke sparing, i širu diskusiju o tome da li je potrebno identitet standard na sve.

Ipak, veliki deo povratnih informacija je bio pozitivan, sa Ethereum programer Aleks van de Sande zove ERC-725 "veoma korisne" i programera Julien Bouteloup contending "ovo je tako potrebno."

Vogelsteller, naravno, slaže se, sumnjajući da će imati veliki uticaj na ekosistem, onaj koji je bio dugo vremena dolazi.

On je zaključio:

"Iskreno govoreći. Razmišljao sam o tome pre dve godine, a ideja je ostao u glavi. To je tako jednostavno. Očekivao sam druge projekte. Da dođu do standarda. Nisu, pa sam uradio."

Ispravka: Ranija verzija teksta pogrešno da protokol jezgro Ethereum treba nadograditi da primi standard. Ovo je ispravljeno.

Slične vesti


Post Ethereum

Osnivač standpoint-a: Bitcoin Asset Class će rasti na tržištu od 2 triliona dolara

Post Ethereum

Decentral pokreće Bitcoin Talk Shov i Video Channel

Post Ethereum

Trust ili No Trust, trgovci još uvijek nisu sigurni u vezi Ethereum Classic

Post Ethereum

Ether Hits Record Highs kao cena Decouples from Bitcoin

Post Ethereum

The Three Value Propositions of Ethereum Classic

Post Ethereum

DAO Debacle eskalira: napadač Counter-Attacks Ethereum Developers

Post Ethereum

Evo prvi pogled na Thomson Reuters Nev Ethereum Identiti Tools

Post Ethereum

$ 100k stipendije Peter Thiel dodeljena Vitaliku Buterinu iz Ethereuma

Post Ethereum

Uzorci Blockchain-a se ubrzaju dok Južna Amerika vidi etereum uptake

Post Ethereum

Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token

Post Ethereum

Etereumska cena Velika visoka sila Novi talas tehnoloških problema

Post Ethereum

Jeff Garzik pokreće Blok za pokretanje kriptocurrenci Cross-Blockchain