Može li dva eterička tržišta ko-postojati? | RS.democraziakmzero.org

Može li dva eterička tržišta ko-postojati?

Može li dva eterička tržišta ko-postojati?

Koliko je veliko tržište Ethereum? U svetlu nedavnih događaja, odgovor na ovo pitanje je postalo složenije za trgovce i tržišta posmatrača.

Zbog neplaniranih posledica odluke Ethereum zajednice da stvori novu verziju svog blockchain prošlog meseca, sada postoje dva Ethereum tržišta predstavljaju vrednosti od skoro identičnim platformi.

Planirana tehnička promena, koje na prvi pogled činilo da ode bez problema, ubrzo je malo čudno, kao čitav ekosistem razmena, rudara i trgovaca nikle oko napuštenog blockchain.

U vreme štampanja, ovo je rezultiralo na tržištu za tokene trgovanje na dva odvojena blockchains. Ethereum je blockchain stvorena u čvrstom viljuškom, imala je ukupnu tržišnu poklopac od skoro $ 900m, a tržišna kapitalizacija Ethereum classic iznosio je $ 141m. Ethereum tokene (etri / ETH) bili vredni nešto više od $ 10, dok je klasični etri (ETC), su u vrednosti od $ 1.70.

Već neko vreme, viljuška stvorio jedan dan na terenu za trgovce.

Kris Burniske, blockchain proizvodi dovesti za investicionog menadžera ARK Invest, podsetio je nagli uspon, govori CoinDesk:

"U početku je izgledalo kao ITD će doživeti brzo smrt kao da je bilo vredno skoro ništa, a ogromna većina rudara su podržavali ETH."

Nakon što je teško viljuška je pogubljen, kako je rekao, "veliki igrači" u digitalnom valuta trgovanja prostora sa početkom kupovine "velike količine" od ITD Dalje, kao i oni koji u vlasništvu ETH automatski pripisuje jednaku količinu ETC, obim trgovanja porastao kao špekulanti traži dobitke.

"Tržišta nisu bili mnogo tečnosti, pa čak i mali podsticaj tražnje bio u stanju da poveća cenu", dodao je on. "Cena priznanje vozio interes."

Međutim, sada kada se prašina slegne, tržišta posmatrači počinju da se pitaju koliko će dugo ITD i ETH biti u stanju da koegzistiraju. Da li će Ethereum blockchain biti napušten od strane programera? Da li će biti prihvaćen novi lanac? Ili će i tvrdoglavo nastavljaju da koegzistiraju?

Za sada, izgleda, stručnjaci nisu baš siguran.

Ideologija drives Osnove

Dok su dva blockchains su blizu identični, neki tržišta posmatrači veruju da su ideološke razlike stvaraju zasebne dinamiku cena.

Petar Zivkovski, direktor operacija za zadužene Bitcoin trgovinski platformi Vhaleclub, govorio kako želi za ideološku čistoću pomogla gorivo stvaranje Ethereum klasika.

Njegov argument je da odbijanjem odluku da se vrate sredstva ukradene od strane tzv DAO haker, ITD osnovano se kao blockchain da bi sačuvala konačnost transakcija.

"Uspon ETC je direktan dokaz moći decentralizovan, ne-upravlja blockchain sistem, uprkos svojim nedostacima, kao i jasno odbacivanje ETH, koji se sada smatra neki kao centralizovana, influenceable sistemu regulisano nekoliko prosvetljeni programeri, "rekao je on.

Kao trgovci su izvučeni u ovom idejom, tako da su ostale ključne blockchain igrača.

Nakon napornog viljuškom, kao obim trgovanja porastao, rudari videli vrednost u rudarstvu staru verziju blockchain.

Potražnja pitanje

Sada kada ETH i ETC koegzistiraju, važnije pitanje je da li je ova situacija je održiva. Da oba tržišta pokazuju potrebne osnove?

Zivkovski naglasio da je nestabilnost na "ETH-based parovi" i dalje visoka, kao ETH valuta je nešto više od godinu dana.

Potražnja, rekao je on, biće potrebno da bi ovu nestabilnost.

"Pitanje koje je na svakom tržištu posmatrača umu da ovaj zahtev može da se održi", istakao je on, dodajući:

"ETH (i ETC) količine u nedavnoj prošlosti su bili pretežno nagađanje, a svi znamo da je nagađanje potražnja se dogodi."

Zivkovski tvrdi da su obe valute tek treba da se definišu kao jedinstveno kao Bitcoin, tvrdeći da imaju ograničenu upotrebu kao zaliha vrednosti.

Prošlost je, Artur Hejs, direktor Bitcoin trgovanje platforme BitMEKS, istakao je da se oba tržišta biti održan jer se pokazalo profitabilno za trgovce.

"Nosioci ETH pre-viljuškom zapravo povećao svoje bogatstvo od viljuškom [Kada kombinujete] ETH i cene ETC", rekao je on.

Tehnički problemi

Ipak, neki tržišta posmatrači ukazuju na potencijalne tehničkih ograničenja imaju dvostruke platforme.

Na kraju krajeva, tokeni su namenjene za napajanje decentralizovana Ethereum aplikacija, a to nije odmah bilo jasno šta ima dve verzije etra daje programerima.

Calibrated Markets LLC Jacob Eliosoff tvrdi da ima dva tržišta jednostavno nije praktičan za krajnje korisnike.

"" Što više to bolje "je dobar filozofija za ideologa i trgovaca, ali za ljude koji zaista žele da trče ili izgraditi pametne ugovora, dva lanca su u haosu", rekao je on.

On je takođe pitao da li će dve blockchains moći da privuče dovoljno programere talenta da se nastavi.

Evo, Burniske rekao, da vidi ETC u nepovoljan položaj.

"Dok je podrška programer raste za ETC, ja ne vidim kohezivnog tim programera rok-zvezda kreće da ga podrže, na način na koji smo videli sa ETH", rekao je on.

Burniske primetio da, iako on ne mora nužno da ITD ikada "umreti", rekao je digitalni valute često nestaju u zastarelosti. Uostalom, da ostane "živ", mreža zahteva samo jedan rudarski rig.

Hejs pod uslovom najoptimističniji pogled, međutim, navodi da, kroz jasne ideološke razlike, dve verzije Ethereum mogao da nastavi.

On je zaključio:

"Oba kovanice mogu da koegzistiraju, jer oni služe različite svrhe i zainteresovane strane."

PricesEthereumEthereum classic

Slične vesti


Post Ethereum

JP Morgan, Santander je rekao da se pridruži novoj grupi za etereum Blockchain

Post Ethereum

Bitcoins Messi Push for Innovation osvaja programe za plaćanja

Post Ethereum

Duhovno iskustvo: Vrući, divlji eteralni samit je znak vremena

Post Ethereum

Bank of America se usvaja kao sledeća prepreka za etereum test

Post Ethereum

ShapeShift prekida novu zemlju s proizvodom Prism Digital Asset Portfolio

Post Ethereum

5 Takeavais iz CoinDesks Understanding Ethereum Report

Post Ethereum

Miners Boost Ethereum-ova transakcija sa porastom gasa

Post Ethereum

IBM protiv Microsoft-a: dva tehnološka giganta, dve blokchain vizije

Post Ethereum

Cripto 2.0 u 2018. godini: Pretvaranje teorije bitkea u veliki biznis

Post Ethereum

Analitičari predviđaju cenu od 100 dolara za eterumov Ether Token

Post Ethereum

Bitcoin Tests 2018 Highs kao investitori traže privatnost

Post Ethereum

Rebranding DAO: Concept Blockchain Concept se vratio nazad