Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade | RS.democraziakmzero.org

Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade

Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade

Brži, lakši, bezbedniji.

Ovo su samo neke od pogodnosti metropola, sledeći nadogradnju na Ethereum blockchain, obećava da se uvede kada je konačno otkriven. Dugo je predmet radoznalosti i rasprave, treća faza u četiri koraka roadmapfirst otkrivena u 2015. Stoji da možda donese najviše značajne promene Platforma je.

Ali, daleko od samo blagodet za povoju tehnologiju, postoji realna opasnost u predstavljanju.

"Ethereum nije bezbedno ili promenljivih. To je nezrelo eksperimentalni tehnologije," Ethereum protokol programer Vlad Zamfir istakao u tveetearlier ove godine. Ako postoji jedna nadogradnja koja će postaviti ovu činjenicu golu, metropola može biti to.

Jer značajne promene u platformi stavi pravi novac u opasnosti, Ethereum programeri su skloni da svoje vreme, odlučili da otpišu negoduje od korisnika, preduzetnika i tržištu koje čini željan za tehnologiju da napravi sledeći veliki napredak.

Hudson Džejmson, menadžer nezvanični izdanje za Metropolis, istakao da su strucnjaci "uvek grešiti na strani opreza" - a nedoumice koje, iako savetuje, je dovelo do niza odlaganja. (- da suprotstavljene zaključke Nedavna nit na r / Ethereum, možda najveća kolekcija entuzijasta Tehničar je globalno čak tako daleko da pitanje šta je tačno obećao rok za početak je).

Ali rok na stranu, bilo je stvarno bio veliki promene planova.

Metropola, nekada zamišljen kao fazu u kojoj bi razumljiv verzija tehnologije konačno ide uživo, je videla smene da bi promene konačni kod predstavljanje dramatično.

Dok se nekad smatralo da uvede u doba "apstrakcija" - Vitalik Buterin iz koncepta u 2015as "verovatno svog cela raison d'etre" - ono što može na kraju biti objavljeno je konzervativniji verzija koda.

Shodno tome, nadogradnja je sada podeljen na dva koraka, pod nazivom Vizantija i Carigrad, i iako su još uvek razvija, rano sliku o tome kako bi oni na kraju uticati mreža sada dobija oblik.

Vizantija

Kako sada stvari stoje danas, Vizantija je postavljen da uključe ukupno devet Ethereum protokola za poboljšanje (EIPs), ili pojedinačnih koda zakrpe na mrežu. Ovo uključuje promene kao što rešavanju problema prilagođavanja težine, operacija "returndata ', operacija' statičko poziva ', novi precompiles, funkcijom teškoće kašnjenja i ugrađivanje podataka transakcija povratka u primanjima.

Sve ovo je konstruisan da efikasnije napraviti mrežnu funkciju dok minimizira potencijalne napade. Većina ispravi sitne detalje koji neće biti jasno da nisu programeri.

Međutim, neki su veoma značajni.

Promene su u toku koje će bolje nositi pogrešan broj u okviru smart ugovora, tako da će isplate uspeti ako postoje greške u programiranju. Osim toga, ove promene će imati transformacije uticaj na životnom ciklusu ugovora, kao ugovor nadogradnje može unapred konfigurisane u originalnog koda.

Ugovori će biti tek siguran, jer određene promene su projektovani da štite od nešto što se zove ponovo entranci napada po (kada nepouzdanom kod uđe u ugovor da ga manipuliše).

Nova funkcija za ugrađivanje podataka transakcija povratka u prihodima će omogućiti light klijentima da se utvrdi da li je transakcija bila uspešna ili ne, bez zapravo izvršenja transakcije u virtuelnoj mašini. To će takođe uticati na off-lancu alata.

Još jedna nadogradnja će odložiti poteškoća bombu koja je trenutno Detonirajući preko mreže, osiguravajući da transakcioni puta ne postane nepodnošljiv. (Transakcija vremena su trenutno na oko 25 sekundi - visoki po 10 sekundi standardima Ethereum je.)

Ova ispravka će takođe smanjiti nagrade koje su rudari data za blokove, što će značiti da će proces rudarski biti brži i jeftiniji.

Još jedna rudarska popraviti eliminiše prethodnu grešku u prilagođavanju teškoće, kako bi se osiguralo da je vreme blok ostaje stabilnije.

Nove precompiles objavljeni u Vizantiji otvori put za nešto što se zove ZK-Snarks - kriptografski postupak koji po prvi put će omogućiti istinski privatne transakcije koje se javljaju na Ethereum mreži. Ovo je proizveden u saradnji sa Z-gotovinom, u privatnosti orijentisane criptocurrenci da je prvi široku primenu tehnologije.

Constantipole

Dakle, šta fali? Nažalost, ne postoji datum izlaska postavljen za Constantipole, drugi hardfork Metropolis. To je zato što neke izmene utvrđeno je da ugrozi pretpostavke postavljene duboko u kodu Ethereum je, otvarajući vrata velikom broju potencijalnih podvige.

Jedan EIP koji je planiran, mada, utire put za lakše implementacije klijenta, tako što pojednostavljuje proces ocenjivanja transakciju. Trenutno, procena ugovora zahteva i trenutno stanje u blockchain i hashes od poslednjih 256 blokova. Za lakši klijentima da postoji ta teška obrada informacija treba da bude značajno smanjen - a EIP 96 to čini na elegantan način.

Ipak, čini se da glavni barikada bude sa EIP 86, planiranog centralnog dijela projekta, a najinteresantniji (i komplikovan) svih EIPs.

EIP 86 želi da dovede do apstrakcije bezbednosti računa, što računi fleksibilniji i prilagodljiv, istovremeno omogućavajući nove mogućnosti da se razradi. Korisnici mogu da definišu svoj model bezbednosti, pisanje svoje kriptografske specifikacije u isplatama.

Ali, problemi sa EIP 86 bili toliko značajni da će trebati mnogo vremena i truda da se adekvatno reše.

Kao prvo, protokol je otkrio da mutira nekoliko invariants, otvaranje beskrajne petlje problema. U junu, ekploit je otkrio da ne bi dozvolila da zlonamerni rudar da se vlasnička za novčanike od reorganizacije blockchain, ili izvršiti jednu transakciju u više navrata.

Međutim, takođe je moguće da u okviru vremena koje je potrebno da se završi ih, novih pitanja kodiranje i potencijalna poboljšanja će se pojaviti.

Slične vesti


Post Ethereum

ShapeShift prekida novu zemlju s proizvodom Prism Digital Asset Portfolio

Post Ethereum

5 Takeavais iz CoinDesks Understanding Ethereum Report

Post Ethereum

Monak će dovesti Ethereum Tech u Hiperledger Blockchain Group

Post Ethereum

Regulisanje etereuma? Evropski parlament odmerava velika pitanja Blokoveza

Post Ethereum

Jedan mesec poslije Ethereum Fork, milioni u fondovima DAO-a neobjavljeni

Post Ethereum

Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token

Post Ethereum

Izgradnja temelja za skalabilnu eterumsku zajednicu

Post Ethereum

Za pokretanje Blockchain-a, Švajcarska Cripto Vallei nije Njujork

Post Ethereum

Cene su pored toga, Criptos Tech Stack se stalno poboljšava

Post Ethereum

BlockCipher oslobađa Ethereum API Toolkit za programera

Post Ethereum

Predloženi Ethereum investiciono vozilo izaziva kontroverzu

Post Ethereum

Decentralizovani programi: ključna pitanja direktora za inovacije banke