Magic Solution? Stipendija kodera se upusti u eteru Kuest | RS.democraziakmzero.org

Magic Solution? Stipendija kodera se upusti u eteru Kuest

Magic Solution? Stipendija kodera se upusti u eteru Kuest

Ethereum svet računar u potrazi za Magic Touch.

Kao programeri nastavljaju da se sukobljavaju oko još jedan kontroverzni ažuriranje softvera, neki od najvećih umova Ethereum je zajedno rade da dočara rešenje za ono što je bio problematična odsustvo kasno - konsenzusa u zajednici.

Nedavni razgovori koji se tiču povratka izgubljenih sredstava - i vrste kod fik koji neophodnim je "nepravilan promenu stanja", ili softverski revizije platforme širom - dovela do unutrašnjeg sukoba, sa programerima da preispitaju svoju authoritito da sporna promene, a pozivanje na u publicfor mišljenja o tom pitanju.

Obesiti u nakon zamrzavanja pariteta fonda, novi programer kolektivni se traži da bolje organizuju ovakve rasprave kako bi se postigla vrstu globalnog konsenzusa veruju da projekat zahteva da se krene napred.

Led od saradnika Greg Colvin i Ethereum Fondacije Jamie Pitts, Družina Ethereum Mađioničara nada da obezbedi strukturirane radnu grupu u kojoj Ethereum koderi mogu da koordiniraju u skladu sa postojećim najboljim praksama za razvoj open-source.

"Govorimo o 'Bože, znaš, tu je mnogo, mnogo miliona dolara samo zarobljenih tamo bez ikakvog razloga koje smo tehnički mogli popraviti, i da li?" I opet, ne moramo Forume da dođe do konsenzusa u zajednici o ovim stvarima ", rekao je Kolvin CoinDesk.

Često se javlja kao posledica pogrešnog koda, neki programeri vide povratak izgubljenih sredstava kao obavezu, dok drugi smatraju da takvi postupci mogu biti potencijalno criminal-- je polarizaciju koja je dovela do gorkog razmiricama.

"Mislim da taj nivo kolegijalnosti među istraživačima i programerima olakšava ti razgovori će se održati i ostati civilno", rekao je Kolvin.

Pogoršanje stanja situacije je da, u slučaju decentralizovanih protokola, bilo neslaganja može da dovede do konkurentske verzije softvera - kao što se dogodilo nakon DAO hack 2016. Godine, što je dovelo do stvaranja rival criptocurrenci kod baze pod nazivom Ethereum klasik.

"Mislim da je DAO je primer prave veliku potez bez adekvatnog konsenzusa", rekao je Kolvin, dodajući:

"Stipendija će biti zajednica stoji i govori dobro, idemo sami organizovali da formiraju konsenzus oko ovih stvari."

Scaling upravljanje

Da bi Colvin stanovišta, nedavni spor otkrio pukotine u procesu razvoja Sve u svemu platforme.

Prvobitno predložio da se pojednostavi proces za sprovođenje povratka fonda, EIP 867vas kritikovali neki, sa EIP urednik Ioichi Hiraj glatko odbijaju da čak spoji predlog na prvi pogled. Odluka Hirai, zajedno sa samim predlogom, je gurnuo zajednicu da preispitamo koliko promene treba da se sprovede - sa nekim tvrdeći da je proces suviše centralizovan.

"Ne želim da budem deo Ethereum zajednice više ako je samo jedan entitet singlehandedli može da blokira svaki predlog," paritet je Afri Schoedon napisao na Tvitter.

Prema Colvin, takve borbe zavisiti od toga koliko brzo je porastao zajednica.

"Osnovni razvojni početku bili prilično mala grupa koji su svi poznavali", rekao je Kolvin. Dok je u tim ranim fazama, tehničke odluke mogao lakše, u ovom trenutku je rekao dogodi, "To je mnogo veća grupa, to je širi širom sveta."

Pošto prvi objavio je poziv za učešće na reddit, zajedništvo treba da počne sa radionicom na konferenciji predstojećem Ethereum zajednice, EthCC, sledećeg meseca u Parizu. Odatle, Kolvin nada da će proširiti u namenski saveta do jula.

I Kolvin tvrdi da su u lično sastanci mogu učiniti mnogo za rešavanje tehničkih sukoba koji može trajati onlajn godina.

"Ponekad vam je potrebno da sednete lično i zaista upoznati nekoga i uspostavi nivo komunikacije koji nije bio tamo ranije", rekao je Kolvin.

Grubo konsenzus

Na ovaj način, Družina modeli njegova struktura sa Internet Engineering Task Force, ili IETF, međunarodna kolektivna tehničara posvećenih održavanju interneta.

"Vidio sam je IETF je verovatno najrelevantniji primer uspeha u toj oblasti", rekao je Kolvin. Imajući "zadržao internet koji radi dugi niz godina," prema Colvin, levo je napravljen da se nosi sa velikim brojem i to radi kombinovanjem većih skupova sa manjim, više specijalizovanih grupa.

"Svaka grupa radi svoj posao, a to bi bio redak štreber koji bi bili zainteresovani za puno ovih grupa," Kolvin nastavio.

Kao i levo, proces upravljanja Družina je zagovara ono što se zove "grub konsenzus i radi kod", što znači da će dominantna većina u datom rasprave dati prednost, zavisi naravno o tehničkoj sposobnosti - ključne kriterijume presude za bilo koji položaj održan u okviru grupe.

Ključno za Colvin, levo postiže bez ikakve korporativnog finansiranja ili bilo kog drugog sponzorstva telo koje bi na neki način utiče na aktivnost kolektiva.

Kolvin ukratko:

"Mi ne želimo da to bude bilo koja vrsta top-dovn nametanja na zajednicu. To mora da bude forum, konsenzus zgrada forum za zajednicu."

Veći pitanja

Kombinovanjem otvoren proces, neformalni strukturu članstva i naglasak na tehničke odgovornosti, Kolvin nada da zajedništvo konačno može da pruži adekvatnu platformu za zajednicu da reši svoje više osetljive teme.

Zaista, pitanje izgubljenih sredstava nije jedini tehnički raskrsnica Ethereum se suočava danas - i verovatno, to je trivijalno rasprava u odnosu na promene koje su trebalo da bude realizovan niz liniju.

"Govorimo o prelasku sa dokazom rada na dokaz-of-akcija, kada smo još uvek dizajniranju dokaz-of-akcija, kada još uvek nije potpuno jasno da će raditi. Govorimo o selidbi u sharding , sa dva ili tri različita dizajna u prilivu. Govorimo zaista velike promene u protokolu ", rekao je Kolvin.

Prema njegovim rečima, to je ključno da se širi razvoj zajednice, a ne samo osnovni programeri, imaju glas u ovim fundamentalne promene.

"Da li smo prešli na dokaz-of-akcija Bilo je više od malog broja ljudi koji brinu o tome i koji znaju o tome i imaju nešto da doprinesu," Kolvin nastavio, zaključujući:

"Dakle, to je ideja, to je samo jedna ponuda za zajednicu."

Greg Kolvin preko statusu

Slične vesti


Post Ethereum

Za investitore Etera, svi ostaci ostaju na raspravnoj raspravi viljuška

Post Ethereum

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

Post Ethereum

Eter Cene prelaze prvu stopu od 20 dolara u mrežu

Post Ethereum

Bitcoin Ekchange Bitfinek dodaje Eter trgovinu uz rastuću potražnju

Post Ethereum

Etereumov kreator ostvaruje vizuelnu vizuelizaciju blokade

Post Ethereum

Rumeni papir: Šta odlaže ključno ažuriranje?

Post Ethereum

Tokens For Time? U okviru One Banking Ekec-ovog Blockchain Pet projekta

Post Ethereum

Microsoft dodaje Ethereum na Vindovs platformu za više od 3 miliona developera

Post Ethereum

Bitcoin u Headlines: Bombers and BitLicenses

Post Ethereum

Vill Ethereum Beat Bitcoin na Mainstream Microtransactions?

Post Ethereum

Shema glasanja za etereum koji ne daje vaš glas

Post Ethereum

To nije konsenzus: prema protokolima o hladnom protokolu