LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain | RS.democraziakmzero.org

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain

Alternativni kreditiranje platforma LendingRobot je uzela svoj prvi korak ka kreće sredstva da trenutno upravlja sa blockchain.

Kao deo svojih novih pokrenula LendingRobot Seriesof investicionih proizvoda, platforma - koji ima 120 miliona dolara vredne imovine trenutno raspoređenih - počeće da postavite detaljne račune neke od svojih investicija u javnom Ethereum blockchain.

Sami investicije će i dalje biti sprovedena van blockchain koristeći P2P zajmodavac postojeće infrastrukture. Međutim, proces hashing detaljne, anonimne računovodstvene evidencije u blockchain označava početak šireg plana.

U razgovoru sa CoinDesk, LendingRobot suosnivač i direktor Emanuel Marot je objasnio kako se kreće neke od obima posla u blockchain u budućnosti mogla da se platforma više poverenja, dok u isto vreme pruža mogućnosti za povećanje prihoda.

"Moramo mašinskog učenja da napravi izbor, moramo cloud computing da uradi izvršenje, a izveštavanje je mešavina veb interfejsa, mobilne aplikacije, a blockchain tehnologiju kako bi se osiguralo da se ne laže ni o čemu, ", rekao je Marot, dodajući:

"Napredovanje, voleo bih da mogu da sloj izvršenja same pametni ugovora."

Trenutno, LendingRobot koristi algoritam za mašinsko učenje da se identifikuju mogućnosti kreditiranja koje stavlja na raspolaganje nebankarskih poverilaca putem platformi kao što su Kreditna Club, napredovati, i finansiranje krug. Zatim, firma izvršava te kredite koristeći S3 cloud computing platforma Amazon, dostiže 6.500 klijenata.

Sa LendingRobot serije investicija najavljenih danas, podaci će biti heširani na Ethereum blockchain da se uspostavi "dokaz-of-state" za ceo portfolio.

LendingRobot, koja ima raisedmore od $ 3m u ulaganju sredstava do sada, planira da hash prve podatke o Ethereum blockchain kada je prvi kredit u seriji odvija, koji je kompanija očekuje da će doći do sledeće nedelje.

Odatle, za pokretanje će objaviti anonimnu podatke svake nedelje ide napred.

Teže varati?

Klijenti će moći da preuzmete fajl podataka iz platforme Amazon sa skorom od hash pored svakog fajla. Investitori i revizori onda mogu da preuzetu datoteku, pokrenite ga kroz isti algoritma kompanija koristi, i proverite da li hash odgovara.

Nakon testiranja SHA3_512 hashing algoritme, LendingRobot izabrao BLAKE2 algoritam zajedno razvio Zcash osnivač Zooko Vilcok za kodiranje svojih zapisa.

"Ovo je mesto gde blockchain dolazi u", rekao je LendingRobot tehničko vođstvo Kevine Audleman. "Kada smo objavi hash naše knjige, takođe smo izvršili blockchain transakciju koja uključuje taraba u lako-provjeriti način. To stvara trajni, nepromenljivi dokaz o stanju naše knjige."

Za sada, još uvek je potrebno poverenje u LendingRobot. Ali ne za dugo, ako Marot dobije svoj put.

Navodeći kao razlog zabrinutost označen ousterof Pozajmljivanje Klub suosnivač Renaud Laplanche prošle godine, Marot kaže nebankarske kreditori trebaju bolji način da biste mogli da veruju kompanije koje ih povezuju sa dužnicima.

U slučaju Laplanche, on je accusedof falsifikovanje brojeva kako bi se napraviti $ 22m kreditna prilika izgledaju više prednosti nego verovatno bilo.

Da bi p2p pozajmljivanje zaista neveran, Marot kaže dve stvari treba da se desi. Prvo, izvršenje samog kredita mora da se preseli u autonomnoj kod, ili pametnih ugovora, radi direktno na blockchain.

Drugo, njegova tvoto na pozajmljivanje Club, napredovati, i Finansiranje krug treba da prihvate tehnologiju kao dobro.

"Nadam se da će kreditiranje ide u tome, platforme i sami doprinose tome", rekao je Marot. "Način na koji smo danas u stanju da uradi ovo je bolno stare škole."

Blockchain hibrid

Trenutno, LendingRobot je predmet godišnjoj reviziji, tokom koje su otvorene knjige, a revizor angažovan od strane firme ne daju sve od sebe kako bi se osiguralo da sve investicije su zapravo gde bi trebalo da bude.

Dok kupci sami su mogli da vidite status pojedinačnih investicionih zapise u bilo kom trenutku putem veb stranice ili mobilnu aplikaciju nemaju pristup računovođa je u detaljima.

Prelaskom nedeljne ispravke u Ethereum blockchain, Marot veruje LendingRobot je napravila korak ka odluka na službenom reviziju i verifikaciju kupca lakše i granularniji.

"Dobra stvar u vezi stavljanja na blockchain je da će sama revizija bilo mnogo jednostavnije za njih, tako da je jeftiniji za nas", rekao je Marot.

Dodao je on:

"Ali, moramo da počnemo sa ovim ružnim mešavinom ljudske interakcije i tehnologije."

Nova vrsta proizvoda

Pored blockchain interakcije, LendingRobot je danas najavio četiri nove mogućnosti ulaganja.

Kolektivno imenovan LendingRobot serije, mogućnosti investiranja su način za investitore da podeli svoje resurse između kredita za potrošače, mala preduzeća i nekretnina investitora, raznovrsne preko partnerske "vršnjačke pozajmljivanja" platformi.

Dok je alternativa kreditiranje platforma je već deo većeg Fintech pokret koji nastoji da smanji banaka iz ekuationbi povezuje kreditore direktno sa dužnicima, Marot predviđa budućih investicionih proizvoda pokreće blockchain da bi ga čak i ukloniti iz jednačine - uz naknadu, naravno.

Treba doći dan kada je faza izvršenja njegovih investicija ikada seli u samo-izvršenja koda na Ethereum blockchain ili drugi blockchain sposoban da podrži pametne ugovora, Marot, rekao je on zamišlja alate sa kojima tvoto mogli jednostavno da izaberu svoje željene uslove i zaista povezuju direktno.

Umesto da bude zabrinut zbog mogućnosti da je njegova kompanija može jednog dana biti u velikoj meri pametan ugovor pogon, Marot očekuje potencijalno nove mogućnosti za investiranje da se otvori.

"Bilo bi brže za nas, bilo bi brže da distribuira, bilo bi sigurno, više transparentan za sve, i da će doći do tačke u kojoj čak i za inicijatora će biti bolje. Čak i pre donošenja listing, oni će biti u stanju da zna da li je investitor apetit ", rekao je Marot CoinDesk, zaključujući:

"To je definitivno način na koji idemo."

EthereumLendingRobot

Slične vesti


Post Ethereum

Monak će dovesti Ethereum Tech u Hiperledger Blockchain Group

Post Ethereum

Ničija zemlja? Eter Cene pristupaju 350 dolara, ali se bore za izgradnju trenutka

Post Ethereum

Cripto 2.0 u 2018. godini: Pretvaranje teorije bitkea u veliki biznis

Post Ethereum

Analitičari predviđaju cenu od 100 dolara za eterumov Ether Token

Post Ethereum

Bitcoin Pioneer Charlie Shrem pokreće novi Blockchain Venture

Post Ethereum

Sada je ukrcavanje: AKSA-jeva eterična test Blockchain-ova ulaznica Mainstream?

Post Ethereum

Do meseca? Blockchains Hiring Crunch je prošle godine

Post Ethereum

150 Članovi: Indijska vlada, Mastercard Pridružite Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

Miners Boost Ethereum-ova transakcija sa porastom gasa

Post Ethereum

5 Takeavais iz CoinDesks Understanding Ethereum Report

Post Ethereum

Snaga Korisnika: Accenture i Microsoft promene identitet sa Ethereum-om

Post Ethereum

Predloženi Ethereum investiciono vozilo izaziva kontroverzu