IBM protiv Microsoft-a: dva tehnološka giganta, dve blokchain vizije | RS.democraziakmzero.org

IBM protiv Microsoft-a: dva tehnološka giganta, dve blokchain vizije

IBM protiv Microsoft-a: dva tehnološka giganta, dve blokchain vizije

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća, korporativne finansije i upravljanje fondovima, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje, isključivo našim korisnicima.

U utakmici koja podseća na nedavne finalu Australian Opena, u kojima su dva od najstarijih vrhunskih tenisera na stazi konkurisao za titulu, druga dva oldtajmera pokazuju mlađe takmičare tog iskustva pitanja.

Ja govorim o IBM i Microsoft, a trka za izgradnju blockchain-kao-a-Service (Baas) Platform Business-prijatan.

U poslovnom svetu, za razliku od tenisa, ne može biti više od jednog pobednika. I to može biti osip pretpostaviti da će stari lideri na tržištu ostati ispred čopora, posebno u polju, tako novo. Međutim, nedavni potezi dvije kompanije da učvrsti svoju cloud ponudu sa preduzeće blockchain aplikacije naglašavaju svoju tržišnu moć i privilegovan pristup velikim klijentima.

IBM-nedavno unveiledthe prvu komercijalnu primenu IBM Blockchain, paket cloud usluga da pomognu klijentima da stvore i upravljaju blockchain mreže.

U međuvremenu, Microsoft je dodao Baas modulesto Azure, svoju platformu cloud computing, jer 2015. Godine, što ih svim korisnicima dostupan prošle godine.

Oba sistema izgleda slično na površini: modularni, u oblaku, na osnovu otvorenog izvornog koda, sa masivnim ekosistema. Međutim, podignite haubu i nađete značajnu razliku.

Dok Microsoftov Baas je dizajniran da radi sa nizom protokola, ona je pokazala sklonost za Ethereum blockchain i meka launchedthe uslugu na jednom Ethereum događaja u 2015. Godini.

IBM sa druge strane, do sada je uglavnom ostao daleko od javnih blockchains. Njegova služba Baas je zasnovan na Hiperledger je Fabric bazu kodova, od kojih je IBM-napisao veliki dio.

Razlika ide dublje, iako. Nije baš za javnost protiv Privatno posle svega, i Microsoft i IBM razvijaju privatne aplikacije otvorenog koda protokola.

Different Strokes

Osnovna razlika je u upravljanju.

Ethereum je razvijen od strane Ethereum Fondacije, od koje je Microsoft nije član. To je faktor rizika u koje je Fondacija može da odluči da promeni osnovni kod, bez Microsoftove ulaz. (EEA ne utiče na Ethereum kodova.)

Hiperledger je codebases se upravlja upravni odbor, od kojih IBM člana isa, i važan jedan. (Microsoft nije član Hiperledger konzorcijuma.) Komisija može da odluči da napravi izmene u Fabric, ali ne bez pristanka i doprinosa IBM.

Nivo interakcije sa publikom na dva open-source alternativa je takođe različita, i dodao faktor rizika. Buba u Ethereum je javni događaj. Iako nema sumnje da će to biti brzo rešiti, neuspeh bi mogao otresti poverenje u firmi rade po sistemu Ethereum zasnovan.

S druge strane, ako tkanina trebalo da naiđete na problem, to bi se brzo rešiti. Ali postoji šansa da nikada neće saznati.

To je rekao, da ubedljivi argumenti za razvoj na javnom blockchain uključuju široku bazu developer i potencijal za interoperabilnost. Mnogi imaju arguedthat će javni blockchain adaptacije pobeda iz tih razloga.

Kao u napetoj teniskog turnira, igra se držeći, sa svake strane profesionalnom igranju. Za razliku od jednostavnog meča, međutim, pobednik neće biti određen u skorije vreme, ako ikada.

IBM i Microsoft su koegzistiraju kao IT lidera i konkurencije već decenijama, stalno prilagođavanje novim strategijama i mogućnostima. U polju tečnosti na osnovu nove tehnologije, agilnost je važno. Ali tako je veličina i pristup ciljnom tržištu.

U blockchain smislu, igra je tek počela.

Slične vesti


Post Ethereum

Augur-ova probna žetonica naglašava Appcoin zamke

Post Ethereum

ShapeShift prekida novu zemlju s proizvodom Prism Digital Asset Portfolio

Post Ethereum

Za pokretanje Blockchain-a, Švajcarska Cripto Vallei nije Njujork

Post Ethereum

Do meseca? Blockchains Hiring Crunch je prošle godine

Post Ethereum

Blagoslov i prokletstvo: razvijatelji DAO-a na Blockchain-u 2018. godine

Post Ethereum

Može li dva eterička tržišta ko-postojati?

Post Ethereum

Eieing Volume, Asian ekchanges Dodaj podršku za Eter trading

Post Ethereum

Javno mnjenje Split Kao finansiranje DAO Rakes in Ethereum

Post Ethereum

Sada je ukrcavanje: AKSA-jeva eterična test Blockchain-ova ulaznica Mainstream?

Post Ethereum

Bitcoin cene su opale za 770 dolara, ali padaju samo u periodu od 2018. godine

Post Ethereum

Scaling Lightning? Kako oživjeti bi moglo poboljšati Bitcoinov najhrabriji plan skaliranja

Post Ethereum

Bitcoin startups Eie Ethereum Kako se profil platforme razvija