Javno-privatni etereum? Neće biti lako kako se zvuči | RS.democraziakmzero.org

Javno-privatni etereum? Neće biti lako kako se zvuči

Javno-privatni etereum? Neće biti lako kako se zvuči

Mnogi Ethereum programeri imaju velike nade da će preduzeće Ethereum savez, podržan od strane poput JPMorgan i Microsoft, pomažu da se pridruže privatne blockchains prilagođena prema korporativnom svetu sa većom Ethereum mreže.

Pokrenut u Bruklinu prošle nedelje, grupa ima za cilj da obezbedi sredstva da Ethereum, koji trenutno suočava skalabilnosti i privatnosti izazova, više upotrebljivi za preduzeća.

Ali, jedna vizija je da će to učiniti i više od toga - kao pomoć da podstaknu usvajanje Ethereum većim razmerama.

Dok Ethereum tvorac Vitalik Buterin iznela na događaju koji bi trebalo da programeri preduzeća blockchains i programeri većeg Ethereum mreže rade zajedno u rešavanju zajedničkih problema, šef ConsenSis osoblja Džeremi Milar tvrdi u svom uvodnom izlaganju da će jednog dana biti moguće povezati dve vrste na više tehničkom nivou.

On je ponudio analogiju:

"Mi govorimo o" internet ", kao da je to jedna stvar. To nije samo jedna stvar. Internet je mreža svih mreža. Tako je izgrađen internet. To je važno napomenuti u kontekstu privatnih i javnih mreža."

Najnovija podsetnik ovog napora dolazi iz nedavno objavljenom radu, "Ethereum preduzeća Vision", koji ističe niz tehničkih ciljeva za savezu, pogotovo u narednih godinu dana.

U ovom radu nije znači konačan plan, i, priznajem, to bi moglo biti malo rano za hipotezu o dugoročnom putanju nedeljno star konzorcijuma.

Ipak, u pozadini mrmljanje o tome kako je konzorcijum može da pomogne premosti privatnog i javnog blockchain svetove, to je primjetno da pravljenje privatne Ethereum implementacija u skladu sa šireg javnog blockchain pojavi u više navrata, kao jedan od tehničkih ciljeva.

Udaranje otpor

Međutim, sa fokusom na tehničkim zahtevima da pomogne da se to dogodi nije nužno prioritet za sve članove konzorcijuma.

Najmanje jedna od kompanija članica, Monak, nada se da će putokaz više fokusirani na standardizaciju alate potrebne privatnim verzije Ethereum.

U ovom slučaju, to znači fokusiranje na Ethereum virtuelnoj mašini (EVM), komad Ethereum odgovornog za izvršavanje pametne ugovora, umesto izgradnje od druge komponente neophodne da bi privatne blockchains kompatibilan sa javnim blockchain.

"U suštini, privatni lanci su potpuno različite životinje od javnih društava i mislimo da pokušava da prati ekosistem javni lanac je neprikladan za konzorcijum čiji je prvi posao će biti da usvoji standarde za slučajeve privatne svrhe lanac", rekao je Monak industrije COO Preston Nort End Birn CoinDesk.

On je dodao da je, po njegovom mišljenju, se očekuje da izgrade svoju tehnologiju oko spec koji treba da zadovolji potrebe javnog blockchain biti "regresivni i uticati na nastup našeg softvera".

Monak, privatni blockchain provajder, je eksperimentisao sa upotrebom EVM u privatnom okruženju, ide tako daleko da predloži codebasefeaturing tehnologiju na Linuk-u na čelu Hiperledger konzorcijuma.

Birne očekuje da će i druge kompanije složiti. Rekao je:

"Kao što smo zapravo održava popularni Ethereum klijenta, naša sumnja da će korporativni korisnici završiti slaže sa nama da linija-za-line kopije javne lanca ekosistem nisu potrebni za njihove slučajeva upotrebe."

Izgradnja mostova

Čak i ako se ne pobedi sve više, to je ideja koja je privukla dosta pažnje, pogotovo na događaju alijanse.

Dakle, kako bi ideja odigra na tehničkom nivou?

Svaka primena, javno ili privatno, koristi drugačiji "algoritam konsenzusa", ili način za mreža da dođu do sporazuma o istoriji transakcije.

Problem je u tome što takvi potpuno različiti mreže interoperabilan, kako bi se prebacili iz jednog algoritma u drugu, recimo, ako želite da pošaljete novac na drugu mrežu.

Postoji jedna tehnička ideja zove 'priključive konsenzus ", pomenuo mnogo puta tokom konferencije, koje bi mogle pomoći formira takav most.

"NHP konsenzus je ideja da možete da zamenite svoju algoritam konsenzusu zasnovan na životnu sredinu. Sve je kompromis," ConsenSis šef globalnog razvoja biznisa Andrev Tasteri objašnjeno u Pitajte me bilo šta, a deo događaju gde je bacio publika od pitanja o tome kako će preduzeće Ethereum savez rade.

Ideja je da se izgradi implementaciju koja podržava sve: dokaz-o-udela, dokaz bez posla, ili permissioned blockchains na osnovu konsenzusa algoritama koji prethodi Bitcoin, kao što su PBFTor Praktična vizantijskog robusnost.

Kasnije u toku dana, ConsenSis dovesti arhitekte Crvena Summervill i Shahan Khatchadourian izneli tehnički mapu puta za projekat, onaj koji je sličan belom papiru. Za 2017., njihov cilj je da se stvori specifikaciju za Ethereum preduzeća, izgradnju referentnu klijenta na osnovu tog specifikaciji (napisan u programskom jeziku Pithon), i gradi se paket za testiranje alata.

Plan je da raste odatle.

"Krajnji cilj je da bude mnogo hrabriji od toga", rekao je Summervill, kasnije uz napomenu da priključive konsenzus bio na spisku stvari da radi na niz liniju.

"Namera je da se klijent preduzeće treba da radi savršeno dobro na javnom lancu, kao," dodao je on.

Pupi buzzvord?

Međutim, čini se da je dugoročan projekat, jer ne bi bilo tako lako problem rešiti do sada konektorima konsenzus.

Summervill proširio na termin u kasnijoj panelu:

" 'NHP konsenzus' je krilatica. Zvuči lepo i mislite da razumete šta to znači, ali nekako ne baš znači ništa. To je kao da kažeš 'ćemo da izgradimo interfejs i možete lepiti iza to ". Bilo šta? u svetu? to očigledno neće biti savršen."

"To je stvarno tamo idemo da treba da idemo korak po korak, počevši sa onim što imamo sa podešavanjem Ethereum i to širi jednu stvar u jednom trenutku i standardizacije koji se", nastavio je on.

Iako je očigledno nije poštapalica u toj meri da "blockchain" je, to je barem bio u obilasku u tehničkim krugovima, sa Google rezultatima pretrage za 'PLUGGABLE konsenzus' gledalaca takmiče konzorcijuma, R3CEV i Hiperledger.

Čak i JP Morgan je razvio svoj veoma sličan termin za koncept. U demo Ethereum na bazi kvoruma, JP Morgan Piton programer Tajron Lobban iz "podesivi konsenzus".

Uprkos nepoznanica, sa takvom popularnošću u alijanse prvoj konferenciji i izgledom u prvom radu u konzorcijumu je, izgleda da je koncept da se pazi koliko je rad konzorcijuma napreduje.

EthereumconsensusEnterprise Ethereum

Slične vesti


Post Ethereum

Ethereum: vredan FinTech Sandbok

Post Ethereum

Etereum Creator Vitalik Buterin adresira klasičnu blokažu

Post Ethereum

160 miliona dolara zaglavljeno: Može li paritet još uvek protresati Ethereum?

Post Ethereum

Skroman prijedlog: Vitalik otkriva višegodišnju viziju za Ethereum

Post Ethereum

Etereumov veliki prekidač: novi putokaz za potvrđivanje uloga

Post Ethereum

Sveta Trojica Ethereum-a preuzima obeležje dok Svarm Testnet stiže

Post Ethereum

Zakon DAO-a

Post Ethereum

Ethereum Hard Fork stvara konkurentne valute

Post Ethereum

Kod je zakon? Nije sasvim

Post Ethereum

Santander Vies postaje prva banka koja izdaje gotovinu na Blockchainu

Post Ethereum

Etereum kaplja ispod 250 dolara po ceni

Post Ethereum

Izvršni direktor Ek-Ethereuma: Fondacija ne bi trebalo da interveniše da bi spasila DAO