Gde je Kasper? Unutar etereumske trke da ponovo otkrije svoju blokažu | RS.democraziakmzero.org

Gde je Kasper? Unutar etereumske trke da ponovo otkrije svoju blokažu

Gde je Kasper? Unutar etereumske trke da ponovo otkrije svoju blokažu

Ako ste uopšte nakon Ethereum, vi ste verovatno svesni da blockchain projekat ima dosta jaše na nešto što se zove "dokaz učešća".

Radikalna promena kako mreža stvara konsenzus, ideja je nešto jednostavno u cilju, ali potencijalno istorija menja u obimu.

Priča ide ovako: Davne 2011. Godine, neki programeri su počeli da brinu o energiji koja Bitcoin - koji koristi proces koji se zove 'dokaz rada "(POV) - zahtijeva na skali (neki nedavno je procenio da će se konzumirati kao mnogo energije kao Danska). Dalje, rudarske firme Bitcoin bile su već postali velike poslove, a postojao je strah da će ova promena negativno utiče na rast korisnika.

Naravno, tu je argument da je konkurencija dokaz-o-radu je stvorila više sigurnu mrežu (i da vrzuvave rudarskog konkurenciju Moore Lavled na regulisanje tržišta prirodnog), ali neki su bili željni za zeleniju alternativu.

Unesite dokaz o pitanju.

Do danas, protokol je prihvaćen od strane nekoliko projekata (peercoin, NKST i drugih), ali u tranziciji Ethereum bi bila jedinstvena po tome što će u suštini svitch protokoli u sred leta, da se tako izrazim. Kao rezultat toga, ona je suočena oštre kritike od onih koji dugo su tvrdili da su oba POS, i primena Ethereum je, možda neće raditi.

Ideja je ispunjen svoj deo skepticizma, delom zato što je previše vremena da sprovede verziju da programeri složiti bezbedna.

Krajem 2015. Godine, Bitfuri grupa objavila belu knjigu istražujući razlike između Pov i prodajnom mestu i napada vektora koji bi uništili rane "naivno" verzije POS.

Ipak, protiv tom kontekstu, Ethereum programeri su nastavili da rade na alternativu, tvrdeći da oni napreduje.

Rad je prošla kroz mnoge iteracija i materijalizuje u ideji poznatoj kao "Kasper", posle filma duh, koji Ethereum tvorac Vitalik Buterin ima describedas "konsenzus po opkladi".

Buterin rekao CoinDesk da je razvojni proces sada istražuju kako da podstakne funkcionisanje Ethereum na potpuno nov način, sa naznakom:

"Proces razvoja uključuje težak istraživanje ekonomskih i igra-teoretska razmatranja i vizantijsko-kvara protokola, pokušava da stvori protokol koji zadovoljava jedan od nekoliko ograničenja istovremeno."

Dok Buterin opisom može zvučati kompleksno, što je izjava u suštini svodi na to Ethereum još uvek nastoji da dobije svoju podsticaja šemu za dokaz-of-rada alternativne desnoj strani.

Što se još u septembru, kako Buterin i kolega programer Vlad Zamfir radili na takmiče implementacije na ideji. Oba su u suštini kladi da su troškovi kupovine fizičkih rudara (kao i njihova konkurencija) može se ponoviti praktično, s obzirom na pravi uslovi.

Sada, nakon godina istraživanja, Buterin rekao, da je "sasvim uvereni u opštem principu" iako "treba da budu razrađeni detalji."

Kasper, objasnio je

Tim često održava javna discussionson svoja istraživanja, te je postavljen tri open-source simulacija do sada (najnoviji, posted u avgustu, je ovde), koji pokazuju kako je protokol radi i da može da se spajaju na jednoj istoriji.

Nedavno, Buterin ponudio update za istraživanje pokriva protokol, a Zamfir je pokrenut blog seriju na historiof svog misaonog procesa. Developer Rik Dadli, kompjuterskih nauka doktorant loi Luu i ostali su takođe doprineli protokola.

Da podsetimo, dokaz rada, koriste oba Bitcoin i Ethereum sada, zahteva mrežu moćnih kompjutera za proveru transakcija, i dokaz o pitanju je još jedan način za tu svrhu.

Cilj oba je isti: za čvorovi u mreži da dođe do sporazuma o pravilnoj istoriju transakcija.

POS sistem nije lako sprovesti, vidi nekoliko faza razvoja od 2013. Godine, kada Buterin je naveo da Ethereum bi "verovatno" prekidač iz Pov.

Prvi od ovih faza, koje su sada nazivaju "naivne POS", pati od onoga što se naziva "ništa-na-kocki" problem. To ne kažnjava glumce za potvrđivanje više od jednog istoriju - što znači mreže mogu lako ne slažu o stvarnom istorijom.

"Jasno je da je fatalna greška za tehnologiju čiji je raison d'etre je da se obezbedi nesporan kanonski poredak transakcija," blockchain konsultant Ciaran Marej primetio.

Ono što odvaja Casper (i druge novije verzije) od tradicionalnih prodajnom mestu, jeste da kažnjava učesnike koji ne igraju po pravilima.

Buterin ga je opisao sa grubom analogijom: zamislite 100 ljudi sede oko kružnog stola. Jedna osoba ima svežanj papira, svaki sa različitim istorijom transakcija. Prvi učesnik uzme olovku i znakove jedan, a zatim prosleđuje ga na sledeći lica, koje vrši sličan izbor.

Svaki učesnik dobija samo $ 1 ako potpišu istoriju transakcija da je većina učesnika prijavite na kraju.

"A ako se prijavite jednu stranicu, a kasnije potpisati drugu stranu, vaša kuća izgori", dodao je Buterin, tvrdeći da je to verovatno dobar podsticaj da potpiše pravi komad papira.

Preostali problemi

Ali Buterin i ostali rade na nekoliko preostalih problema.

Oni se svode na "kripto-ekonomija", reči često čuje u Ethereum zajednici da opiše šta bi moglo da bude polje studija u nastajanju, sa fokusom na to kako se kriptografija može koristiti za pomoć upravljati učesnicima u određenom pravcu sa pravim podsticajima.

Najpoznatiji primer može biti Pov, gde rudari imaju podsticaj da igraju fer i potvrde ispravne transakcija, inače će izgubiti novac. Ona vozi rudari da deluje pošteno plaćajući ih Bitcoin.

Buterin i drugi pokušavaju da igrače da nastavi da igra po pravilima, bez rudara.

Za to da rade, validatori treba da se ponašaju pristojno, rekao je Buterin. Ali, postoje situacije u kojima je teže da se upustim u prave podsticaje.

Jedna od njih je da, jednom blok "završen", ili dodati u blockchain, to ne bi trebalo da bude moguće da nedavni blok da se zameni, osim ako većina validatora (koji su približno jednaka rudarima) potpisuju drugi put da izgubi njihovi depoziti.

Drugi je da bi validatori nije dozvoljeno da vara se takmiče Validators od njihovog novca (problem se zove "skakutati faktor griefing").

Sve u svemu, tako Vitalik se vidi, postoje tri koraka levo: Završiti algoritam, pregledati i izgradi testnet, a zatim ga implementirati preko svih sedam od Ethereum klijenata.

Murrai je rekao:

"U pokušaju da se reši ništa-u-pitanju problem, problem kartela i pitanje konačnosti, Kasper obećava da će biti, po udaljenosti, najnaprednija konsenzus mehanizma za da se pojavljuju u javnosti blockchain sferi."

Nema roka

Ipak, ostaje da se vidi kada će to biti.

"Ne volim da daju rokove", rekao je Buterin, iako na društvenim medijima je nedavno dao možda i previše ružičasto procenu krajem 2017. Godine.

Ako je to slučaj, čak i POS skeptici će verovatno raduju.

"Ako postoji algoritam dokaz-o-akcija, verovatno bih ga podržati", Bitcoin Intel Core saradnik Luk Dashjr je ranije ove godine na društvenim medijima. Do tada, on (i mnogi drugi) smatraju da je "Vaporvare".

Za sada, Ethereum zajednica čini željni da vide konačnu verziju.

Međutim, Marej je predložio da čak i onda će verovatno biti potrebna dalja inspekcije, kaže:

"Radujem se vidi punu specifikaciju Casper raspolaganju za recenzijom, kako bi se utvrdilo da li ova složenost može da stvori nove probleme sama."

TechnologiProof-na-StakeEthereum

Slične vesti


Post Ethereum

Evo prvi pogled na Thomson Reuters Nev Ethereum Identiti Tools

Post Ethereum

Disruption Not Included? Ethereum Alliance Shovs Blockchain Shift

Post Ethereum

Ponuda na crnoj listi DAO Napadač napreduje sa glasom Ethereum Soft Fork

Post Ethereum

Microsoft će hostovati Consensus 2018 Blockchain Hackathon

Post Ethereum

Donošenje osjećaja Blachenain Smart Contracts

Post Ethereum

Dubai Government Taps IBM za gradsku šipku pilotskih blokova

Post Ethereum

Zašto je DAO napad dobar za etereum

Post Ethereum

Eter smanjio zabrinutost u paritetu Kako se cena penje na tjednu nedjelju

Post Ethereum

Zašto Datt drži bitkom preko etereuma

Post Ethereum

Alternativni blok za blokiranje eteruma dobija podršku kao cenu

Post Ethereum

Može li novi socijalni operativni sistem popraviti DAO?

Post Ethereum

Blockchain Bloat: Kako se Ethereum bavi pitanjima skladištenja