Ethereum Testnet se suočava sa napadom, ali odskočenje od strane vizantijuma je malo verovatno | RS.democraziakmzero.org

Ethereum Testnet se suočava sa napadom, ali odskočenje od strane vizantijuma je malo verovatno

Ethereum Testnet se suočava sa napadom, ali odskočenje od strane vizantijuma je malo verovatno

Verzija za Ethereum blockchain se koristi od strane programera za testiranje predstoji mreža nadogradnja je pod spam napada.

Počevši skoro čim razvoj počeo na Ropsten testnet su poremećaji dolaze u trenutku kada se testiraju novu šifru pod nazivom Vizantija, predstojeće teško viljušku koji će zvoniti u platformi treće faze razvoja.

Međutim, uprkos činjenici da je teško viljuška je planiran za 17. Oktobra, programeri kažu da nema razloga da se veruje da je napadač će odložiti vreme osetljiv posao. To ne znači da ne može biti komplikacija, ipak. 

Tokom perioda testiranja, Ethereum programeri koriste alternativni verziju blockchain da se ispita tačnost novog koda. Ropsten je jedan od tri, ali to je vrlo važno, jer je to jedini testnet koji omogućava i glavni Ethereum klijentima, Geth i pariteta. Ukratko, za razliku od drugih testnets koje su namenjene više eksperimentalnim funkcijama, Ropsten je jedinstven po tome što imitira dokaz-o-radu konsenzus modela popularizovao Bitcoin i da Ethereum koristi danas.

U potrazi za drugom opcijom, napad spam je gurnuo neke programere u sigurnije test okruženju, Rinkebi, iako to izgleda kao da bi to moglo imati implikacije za rad.

Govoreći u online forumu, Raiden programer Lefteris Karapetsas dotakao pitanja, opisujući Ropsten kao "najbliža stvar na mainnet" i navodeći ove sličnosti može da obezbedi bolje uslove za testiranje.

KARAPETSAS izjavio:

"Veoma je važno da se to radilo."

Nema alarma

Napad, koji se može ovde svedoci, sastoji se od Ropsten adresu vrvi na blockchain sa hiljadama auto-generisana, neispravne transakcije.

Od početka, napadi su nastavili u talasima, vodeći spamera i programere u igru mačke i miša da bi lažne transakcije iz prekida mreže.

Ali, pošto tako malo rudari pokrenete softver neophodan za napajanje test blockchain, napadi su relativno lako. U tom smislu, a slični attackvas dokumentovano u martu ove godine, događaj koji je zapravo prinudni developersto prepisati Ropsten blockchain.

U vreme pisanja, činilo programerima da uspešno težio, odvelo od napadača podizanjem troškove transakcija. Međutim, programeri su uticali na povećanje cena i nisu bili u stanju da radi testove, documentingtheir frustracije na društvenim medijima. 

Srećom, Ethereum programer Kejsi Detrio veruje da napadač neće odložiti test period Vizantije. On je rekao CoinDesk: "To je samo smetnja i neprijatnosti."

Povrh toga, nije baš jasno Ethereum programerima zašto bi neko napadne test blockchain. Za razliku od napada na mainchain, etar koristi na Ropsten je test valuta, i nema nikakvu vrednost svoje pravo.

Kao takav, teško je zamisliti šta je podsticaj da napadne, iza malignih trolling.

Detrio rekao CoinDesk: "Pretpostavljam da dobijem udarac od toga."

EthereumBizantiumRopsten

Slične vesti


Post Ethereum

Microsoft Rolls Out Ethereum Toolkit za poslovne korisnike

Post Ethereum

Eter Cene Fluctuate Vildli Vith Ethereum Fork Concerns

Post Ethereum

Consensus 2017: Enterprise Ethereum Alliance stavlja privatnost u fokus

Post Ethereum

Verujte svom Oracle? Cornell pokreće alat za povjerljive blokchain upite

Post Ethereum

Etereumov kreator ostvaruje vizuelnu vizuelizaciju blokade

Post Ethereum

Plan B? Etereumski inovatori oživljavaju borbu za net neutralnost

Post Ethereum

Ethereum je tiho zatvaranje u rekordnoj visokoj ceni

Post Ethereum

Etereum za preplavljenog sloja

Post Ethereum

Alternativni blok za blokiranje eteruma dobija podršku kao cenu

Post Ethereum

Scratch That: CriptoKitties nije vizija Kuite Ethereum za aplikacije

Post Ethereum

DAO: Ili kako je projekt Leaderless Ethereum podigao 50 miliona dolara

Post Ethereum

Zk-Starks? Nev Take on Zcash Tech mogla bi da napaja istinski privatne blokade