Ethereum Lightning? Buterin i Poon predstavili plan za skaliranje plazme | RS.democraziakmzero.org

Ethereum Lightning? Buterin i Poon predstavili plan za skaliranje plazme

Ethereum Lightning? Buterin i Poon predstavili plan za skaliranje plazme

Ethereum ima problem koji je teško ignorisati: ne može da podrži mnoge korisnike odmah.

Ali, dok su ovi limiti su nekad bili potencijalni problem razgovarali istraživači, oni sada utiču stvarnih korisnika. Druga po veličini blockchain platforma na svetu je nedavno videla mnoštvo pitanja kapaciteta, uključujući i raste pametne naknade po ugovoru koji povremeno Bog dole transakcija puta i zaustavljaju nove ICO lansiranje.

To ne znači da nisu bili visokog profila projekti u pokušaju rešenja - sharding, Raiden Netvorkand Truebit su svi pojavili kao inovativne načine da obezbede buduće decentralizovana aplikacije rade tako lako kao centralizovane one koje koristimo danas.

Ali novo rešenje pod nazivom Plazma, otkriven u sredu, brzo pojavljuje kao možda projekat da gleda.

To je zato što njeni autori - Vitalik Buterin i Joseph Poon - su blockchain biografije koje su teško pobediti. Ne samo da je Buterin tvorac Ethereum, ali Pun koautor Munja Netvork beli papir, koji je postavio mapu puta za tehnologiju široko reklamirana kao najbolji strelac Bitcoin je za povećanje broj svojih korisnika.

Zajedno, njih dvoje su moćna kombinacija da se radi na skalabilnosti projekta.

Poon rekao CoinDesk:

"Ljudi kažu da ne možete pokrenuti sve na svetu na blockchain, ali ja stvarno mislim da je to moguće."

On je svim srcem veruje u misiji Ethereum je da postane svetski kompjuter koji "zamenjuje farme servera", i nema sumnje da će njegovi skaliranja prepreka da se prevaziđu.

"Ova decentralizovana stvari aplikacija je izgledao hipe to zaista tehničkim ljudi, jer nije bilo jasno putanja i put pokazuje koliko je ostvariva", rekao je Pun.

Ali sada, sa plazmom, on smatra da postoji.

Babi blockchains

Kratka verzija ovog problema skalabilnosti je ovo: Da biste proverili istoriju Ethereum je, korisnici treba da zadrži kopiju celog blockchain, svoju potpunu evidenciju o istoriji transakcija i proračuna. Ali, "svetska kompjuter" bi trebalo ogroman poravnaju podataka, jedan većina korisnika je jasno da neće moći da skladište na uređajima danas.

Kao takav, Ethereum i drugim javnim blockchains traže načine da se smanji količinu podataka koji se čuvaju direktno na lancu.

Plazma izgleda da se to postigne kroz upotrebu mnogih, beba blockchains.

Sistem povezuje "dete" blockchains na "glavni" blockchain sa nečim što se zove "prevara dokazi." To je slično Lightning mreže, ideja Pun put pre fortha par godina za Bitcoin, po tome što je gornji sloj-u interakciji sa jezgrom blockchain ispod.

Dok je Munja mreža bila ograničena na strogo rade za isplatu, Plazma proširuje ideju da više složenih proračuna, kao što Ethereum pametne ugovora.

"U suštini želite da uradite nešto matematičku operaciju, recimo da je to zaista komplikovano i potrebno je dosta vremena da se uradi, i pitate nekog drugog da to uradi za vas", rekao je Pun.

U tom trenutku, neko stavlja se rešenje sa monetarnom "Bond" svih vrsta, kažu $ 10, tvrdeći da je rešenje u pravu. Korisnici ne samo ne veruju da je rešenje u pravu, postoje kontrole i ravnoteže.

"Svako drugo u svetu može reći, 'Ne, ti zeznuo ovde, u koraku sedam,'", objasnio je on.

Ako je izazivač predviđa dokaz da je početna rešenje nije u redu, drugi mogu izračunati i identifikovati grešku. Plus, korisnici imaju mogućnost da u gol proračun natrag u "glavnom" blockchain ako posumnjaju prevare, rešavanje debatu jednom za svagda.

Prema Poon, jer svi učesnici znaju da mogu biti uhvaćeni i kažnjeni, oni će biti teško da pokuša i prevare sistem.

Kritika ostaci

Neki su skeptični, međutim. Tehnička ideja ovih sistema je detaljno objašnjeno u blockchain zajednicama, i privukla oba nepokolebljiv pristalica i tvrdoglav rivale.

Svaki protokol javnost blockchain će na kraju guzu protiv kamenca granica. Bitcoin, najviše korišćena blockchain danas, bio je prvi koji pokazuje znake kamenca problema, sa naizgled beskrajan rasprava posle posle. 

Ali, dugogodišnji kritičari tvrde da skalabilnost problemi Ethereum su izraženiji, jer ona mora da skladišti toliko datato postao sanjao "svetske računara."

Na temu Plasma posebno, Vlad Zamfir, Ethereum je dokaz-of-akcija istraživanja olova, ponudio je već nešto kritički komentare. On je tueeted juče da on "iskreno ne uzbuđen" o projektu, tvrdeći da je napustio sličan projekat u 2015. Godini.

Pun, iako ne izgledaju postepeno Zamfir je pesimizma. I Buterin ne ni, objašnjavajući da Plazma je komplementarna sa trenutnom skaliranja rad Ethereum je: sharding, koji izgleda da poveća kapacitete na osnovni sloj od protokola.

Ipak, Pun je priznao da je dug put. Uzimajući ideju proizvodnje će biti "mnogo testiranja." Ponovo je u odnosu Plasma udar groma, koji je napravio velike korake u poslednjih nekoliko godina, ali je još uvek nepotpuna.

Optimizam, međutim, i dalje jača Poon je:

"Mislim da će se pokazati da je to moguće ove stvari."

Slične vesti


Post Ethereum

Panel za standarde blokade za konsenzus: Industrija treba da preduzme akciju

Post Ethereum

Ukradeni DAO fondovi su u pokretu

Post Ethereum

2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća

Post Ethereum

Etereumov kreator ostvaruje vizuelnu vizuelizaciju blokade

Post Ethereum

Ethereum pokreće dugo očekivanu decentralizovanu mrežu aplikacija

Post Ethereum

Decentral pokreće Bitcoin Talk Shov i Video Channel

Post Ethereum

Cat Fight? Etereumovi korisnici se kriju preko CriptoKitties

Post Ethereum

DTCC Milestone: 11 milijardi dolara u derivatima približava se Blockchainu

Post Ethereum

U formalnom potvrdnom potvrdi, Ethereum traži pametan ugovor o sigurnosti

Post Ethereum

Veb Brovser Brave za pokretanje ICO-a za Ethereum Ad Token

Post Ethereum

Daimlerov 100 mil EUR Ethereum Bond je veći nego Mercedes-Benz

Post Ethereum

Eter smanjio zabrinutost u paritetu Kako se cena penje na tjednu nedjelju