Ethereum Economics dobija reflektor u Vitalik Buterin EDCON uvodno | RS.democraziakmzero.org

Ethereum Economics dobija reflektor u Vitalik Buterin EDCON uvodno

Ethereum Economics dobija reflektor u Vitalik Buterin EDCON uvodno

U novom govoru ove nedelje, Ethereum tvorac Vitalik Buterin dao pažnju proučavanju tzv "criptoeconomics", unija kriptografije i ekonomije u srcu blockchain R & D javnosti.

Na Ethereum Developer Conference EDCON 2017, koja je održana u dva dana u Parizu, Buterinused svoj govor da pruži pregled veliku sliku zašto smatra studiju predmetnog jezgra u svom radu na Ethereum, druga najveća javna blockchainbi tržišne kapitalizacije.

Teme uključen kako se kriptografski puzzle komada (kao što je dokaz bez posla, heševa i složenije alatke kao što je ZK-Snarks) biti uparen sa oblicima ekonomske inženjeringa, uključujući podsticaje i privilegija.

Iako je tema možda izgledalo obrazovne na početku, razgovor služio da istakne intelektualnu pozadinu za neke više potrebnih (i osporenih) ideje Ethereum je o tome kako da poboljšaju svoj protokol.

Na primer, Buterin napomenuti da je polje je verovatno da obavesti svoje visoko očekivani protokol dokaz-of-akcija i da dovede do zgrade sigurnija oracle sistema koji se hrane Ethereum pametnih ugovore van podatke.

Pre ronjenja u, međutim, Buterin je započeo razgovor sa svojom definicijom u nastajanju koncepta. 

On je rekao publici:

"Criptoeconomics je o korišćenju kolekciju kriptografske i ekonomski građevinskih blokova u cilju izgradnje sistema koji imaju neke poželjne informativne bezbednosne osobine."

Značaj kazne

Buterin je na istraži kako se koristi criptoeconomics da analizira gde sistemi blockchain na bazi može da krene naopako, često se odnosi na Bitcoin kao ključni primer i referentne tačke.

Iako je glavni razlog što Ethereum sprovodi dokaz-o-udela je zbog toga što bi se moglo pokazati zelenije, pravedniji alternativu je da Bitcoin dokaz-of-rada konsenzusa mehanizam, Buterin je tako daleko da tvrde da je dokaz-of-akcija može takođe biti sigurniji, barem na neki način.

Dokaz-na-rada, tvrdio je ranjiva na nešto duž linije ipsilon napada P +, tako da rudari mogu prevariti sistem.

"Ovo je jedan od razloga zašto ljudi žele gurnuti u dokazivanju-of-akcija", rekao je on.

Komentari doći meseci nakon Ethereum prvi otkrio svoje planove za prelazak na novi konsenzus mehanizam, a ostaje i dalje pitanje da li je ova eksperimentalna: R & D može da zadrži pacevith korisnika i programera očekivanja.

Uprkos tvrdnjama da je dokaz-o-akcija radi bolje, vredi napomenuti da je dokaz-of-akcija nije raspoređen na velike mreže, a neki tehnički stručnjaci i dalje sumnjaju da će uspeti.

Ipak, Buterin poenta je da criptoeconomics može biti okvir uma za pronalaženje novih rešenja.

Zajedno kriptografija i ekonomija može da se koristi za Goad aktere da deluju na pravi način, rekao je on. Jedan od načina da se to uradi je da se kazne aktere koji rade pogrešno - da ih naterate da deluju na način koji će svima koristiti. Obično to znači oduzimajući im novac.

"Obaveštenje da je to odstupanje od Satoshi i svete knjige", rekao je on.

Očekujem slučajeva korišćenja

Buterin je objasnio kako su Ethereum istraživači primene predmet izmišljati nove osobine koje Kasper, njegov planirani dokaz-o-udela algoritam, potrebni.

Pozajmljivanje od tradicionalnog distribuirane teorije sistema, on zove jedan funkciju koja joj je potrebna "podliježu reviziji bezbednosti", što je biti u stanju da dokaže da je jedna trećina od validatora nisu dozvoljene.

Nakon što dokazuje da je sistem može da "izbaci ih iznova i iznova", kako Buterin rekao, pozivajući se na negativne podsticaje protokol može da se uspostavi.

Drugim rečima, protokol može ugrabiti do sledovanje bezbednosti depozita koji su Misbehaving glumci prvobitno koji se nalaze na mreži.

Druga osobina da mu je potrebno je "prihvatljivo liveness", ili uverenje da protokol neće odugovlačiti ili doći do zaustavljanja, on pozicionirana. U pogledu Ethereum, to znači da mreža treba da nastavi da se kreće, tako da transakcije i pametni ugovori mogu da nastave da idu kroz.

Osim toga, postoje i druge oblasti On je istakao za dalja istraživanja.

Na kraju krajeva, on je završio svoj govor sa liste otvorenih tehničkih problema, uključujući i otpor cenzure i skalabilnom validacije, koji bi mogli da se pojavljuju kao prepreka na njenom planiranog dokaz-of-udela predstavljanju.

Slične vesti


Post Ethereum

JP Morgan, Santander je rekao da se pridruži novoj grupi za etereum Blockchain

Post Ethereum

Predloženi Ethereum investiciono vozilo izaziva kontroverzu

Post Ethereum

Novi predlog za etereum namerava da nadmaši pametne ugovore

Post Ethereum

Šta možemo da naučimo od DAO-a

Post Ethereum

Microsoft Bletchlei Blockchain Project ulazi u sledeću fazu

Post Ethereum

Cat Fight? Etereumovi korisnici se kriju preko CriptoKitties

Post Ethereum

Scaling Lightning? Kako oživjeti bi moglo poboljšati Bitcoinov najhrabriji plan skaliranja

Post Ethereum

Šta treba učiniti pre nego što se Ethereum uđe u Metropolis?

Post Ethereum

Ether Hits Record Highs kao cena Decouples from Bitcoin

Post Ethereum

Alat za izmenjenje etera je dodan u Microsoft Sandbok sandučiću Blockchain

Post Ethereum

9 Must-Vatch pregovori na Ethereum-ovom Big Developer Eventu

Post Ethereum

Skroman prijedlog: Vitalik otkriva višegodišnju viziju za Ethereum