Etereumska cena Velika visoka sila Novi talas tehnoloških problema | RS.democraziakmzero.org

Etereumska cena Velika visoka sila Novi talas tehnoloških problema

Etereumska cena Velika visoka sila Novi talas tehnoloških problema

Cena etra je razorna svih vremena tonove.

Raste na više od $ 1,000 po prvi put prošle nedelje, criptocurrenci je povratila svoje mesto kao drugi po veličini blockchain od ukupne vrednosti, dana nakon što je privremeno potisnut Ripple je KSRP znak. Međutim, kao što je sa tom kontroverznom tržišta akcija, a masovna uptick u vrednosti nosi dublji pogled sa više početnik ili potencijalnim investitorima.

Zaista, cena rast etar-a je maskiran talas tehničkih problema - pitanja koja su išli tako daleko da prouzrokuje da criptocurrenci da skinut veliki ekchangethis vikend. Uglavnom diskutovano o unutrašnjim programera kanalima, izveštaji o problemima u javnosti su neobično mirno, jedva dodiruje Reddit, Tvitter i druge aktivne Ethereum forumima.

Ali šta može biti najviše napomenuti nije oskudni reakcija, ali je prilično fundamentalna priroda pitanja, kao i većina odnose direktno na najosnovnijih operacija blockchains.

Kao prvo, greška u softveru koji određuje koliko je transakcija bi trebalo da košta da pošalje - nazvan "gasa Oracle" - izazvala je masovnu inflaciju u korisničkih naknada, kod nekih plaćaju daleko veći nego što je potrebno za transakcije proći.

Ako ovo izgleda pomalo negostoljubivom za početnike, to je dočekao drugim pitanjima. U drugom slučaju, računari koji imaju Ethereum se bore da preuzmete punu istoriju svojih transakcija.

Više budućnost projekti pokazuju znake naprezanja i. Test mreža za Casper, Ethereum dugo očekivani ekološki prihvatljiva alternativa za dokaz-of-dela, i verovatno ključni princip njegovog predloga vrednosti, trenutno deljenjem na nekompatibilnih viljuške.

U podsetnik za one koji su željni da udari veliki na kripto, Ethereum teškoj Vlad Zamfir vrotein odgovor na pitanja:

"(Ethereum je) još uvek nije bezbedno ili skalabilno."

Kao takav, komentari mogu najbolje poslužiti kao notom opreza, onaj koji upućuje na trenutnom stanju Ethereum i sugeriše rad-u-toku prirodu criptocurrencies šire.

Naduvane transakcioni troškovi

Možda najviše tiče problem je u algoritmu Ethereum da proceni troškove transakcija - Vodeća korisnicima novčanike i razmene da preplatiti za transakcije i do 70% posto.

Obraćajući se CoinDesk, Ethereum programer Nik Džonson je objasnio da je to zbog greške u unutrašnjem, funkcijom automatskog cenama gasa Ethereum je.

Dok je kod pretrpeo šiljak u transakcijama izazvanih popularnog CriptoKitties aplikaciju i popularnost početnih kovanice ponuda, nedavno "nešto čudno se dešava sa procenjene cene gasa", rekao je Džonson CoinDesk.

Džonson je objasnio da je gas Oracle - danas koriste popularne novčanike kao što MiEtherVallet, MetaMask, menja oblik, i drugi - izračunava transakcioni troškovi za korisnike na osnovu naknada u najnovijim Ethereum transakcija.

Međutim, rekao je Džonson u e-mailu, "dok je još uvek moguće obavljati na mreži na prilično niskoj ceni, proročanstvo se počeli vraćati sve visoke procene."

Prema Johnson, izgleda da su neki korisnici jednostavno plaćaju više koristiti blockchain, jačanje obračun gasa Oracle suštinsko pitanje.

Grif Zeleni, osnivač decentralizovana dobrotvorne daje, rekao CoinDesk primetio neobično visoke troškove i odveli u Tvitter da pozove korisnike da ručno calculatethe ispravne naknade za transakciju.

Green praisedBittrek za obeležavanje na issuebi sprečava novu etar i sredstva depozita adresu generacije - i dok su ostale velike berze i novčanici tek treba da odgovori, zelena rekao CoinDesk da očekuje Ethereum programerima da uskoro objaviti novi algoritam.

On je rekao CoinDesk:

"Ovo je samo neki slučajni tek sranje koje strucnjaci moraju da se bave da bi mrežu u životu."

Blockchain sinhronizovanje pitanja

Ako se tome dodaju, programeri su bore da se mrežni čvorovi za sinhronizaciju na blockchain. Oni koji pokušavaju ili ne, ili se suočavaju sa dugog čekanja.

Izađe, svaki novi čvor koji želi da iskopava etar ili pokrenite blockchain kao deo sopstvenog novčanika se suočava sa ovim problemom. I dok je ovo pitanje kruži već neko vreme, što je pogoršalo u poslednjih nekoliko nedelja.

Prema Peter Pratscher, koji vodi rudarski bazen Bitfli, to je do kvara na funkciju pod nazivom "osnova za sinhronizaciju" kao rezultat trenutne veličine Ethereum države - što je cifra koja izjednačava sa trenutnom zbir svih obračuna Ethereum je , a čuva od svih čvorova.

Pratscher je rekao da je zbog neuspeha ove funkcije ", novi čvorovi će morati da uradi tradicionalni sinhronizaciju na Ethereum blockchain, koji zahteva dosta vremena (u rasponu od nekoliko dana)."

Diskusije su trenutno u toku o tome kako da se smanji veličinu Ethereum države, uključujući i ideje brisanja ono što je poznato kao "naloga prašine" - prazne adrese koje su neaktivni duže vreme.

Pratscher zaključio:

"Nadam se da će timovi dev se ispred pitanja i daju neka poboljšanja u tom pogledu."

Testnet zastoja

Dok manji pitanja u odnosu, uglavnom zato što ne utiče živi Ethereum mrežu, problemi sa kojima se suočava Casper test mrežu takođe pružaju dokaz o ranom stadijumu prirode Ethereum kao tehnologije.

Možda zbog pritiska osećao potrebu za Ethereum ka skali, Casper razvojni napori porastao u poslednjih nekoliko meseci, međutim, rađa testa mreža se trenutno raspao, a čvorovi ne može da se poveže sa blockchain.

Kao rezultat toga, test mreža, koja je nada da reneva izvor "zabava" u testiranju sredinama, je u velikoj meri ućutao.

Obraćajući se CoinDesk, ugledni Kasper programer Karla Floersch tvrdio da to nema nikakve veze sa Casper kod samog, koji je "radi baš kao što je očekivano, bez štucanja."

Ipak, s obzirom na novi prirodu testnet, programeri su brzo predložiti niz mogućih problema i grešaka koje bi mogle ponovo videti Jumpstart u aktivnosti.

Ispravka: U prethodnoj verziji ovog članka pogrešno naveo da Bittrek Delisted etar od svog sajta.

PricesEthereumCasper

Slične vesti


Post Ethereum

9 Must-Vatch pregovori na Ethereum-ovom Big Developer Eventu

Post Ethereum

Zašto je pogrešan odgovor DAO napada mogao da ubije Ethereum

Post Ethereum

Ethereum Client Bug oslobodi korisničke fondove kao ostatke ostatka nesigurnog

Post Ethereum

Rumeni papir: Šta odlaže ključno ažuriranje?

Post Ethereum

Zcash + Ethereum = ♥: zašto se zajedno razvijaju dva bloka?

Post Ethereum

Bitcoin Predviđanja za 2018. godinu: Kako su panditi poželeli

Post Ethereum

The Three Value Propositions of Ethereum Classic

Post Ethereum

Cilj Blockchain-a 2018? Ljudska prava nad finansijskim dobicima

Post Ethereum

All-Time High: Eter Cene prelaze 440 USD kao ključni nivo Prekršeni

Post Ethereum

Ko će platiti za Turing-kompletirati pametne ugovore?

Post Ethereum

Koderi se pazite: problemi sa izdavanjem licenci za Ethernet aplikacije

Post Ethereum

Cripto 2.0 u 2018. godini: Pretvaranje teorije bitkea u veliki biznis