Etereumov veliki prekidač: novi putokaz za potvrđivanje uloga | RS.democraziakmzero.org

Etereumov veliki prekidač: novi putokaz za potvrđivanje uloga

Etereumov veliki prekidač: novi putokaz za potvrđivanje uloga

Nakon godina razvoja, Ethereum ima novi plan za ažuriranje algoritam koji drži celokupnu mrežu u sinhronizaciji.

Vitalik Buterin, Ethereum je tvorac, nedavno je objavio grubu implementaciju vodiča koji otkriva programeri mreža će prvo početi sa "hibridnog" sistema koji objedinjuje Bitcoin-stilu dokaz-of-rada rudarstvo sa svojim mnogo očekivana i još uvek eksperimentalni dokaz-of udela sistem pod nazivom Kasper, stvorio Buterin.

Plan praktično znači Ethereum će početi naizmenično između dva sistema, tako da neke transakcije blokira (jedna od 100) su osigurani preko dokaz-of-udela, a ostatak ostane na dokaz-of-dela.

Buterin je posebno radi na njegovom sprovođenju paralelno sa Ethereum programera Vlad Zamfir, "cross-pollinating" svoje ideje. Prema Karl Floersch, blockchain inženjer za Ethereum startup ConsenSis i sa coder radi sa Buterin na razvoj Kasper, rezultat je da je mreža odabirom konzervativniji od dva potencijalna staze napred.

Floersch rekao CoinDesk:

"Ono što Vitalik je smislio je GET-IT-od-i-vrata, radna verzija, koja radi, ali može biti manji teoretski revolucionaran od Vlad."

Jer Buterin je implementacija Casper može, misli, doći do proizvodnje brži, on će se koristiti u prvoj fazi evolucije Ethereum je.

Ako se provedu, ovo će biti prvi put dokaz-o-akcija će biti zaposleno na live Ethereum platformi, iako igraju sporednu ulogu. Takođe bi veliki realnom svetu test dokaz-of-akcija, omogućavajući criptocurrenci zajednicu da se utvrdi da li je dokaz algoritam je superioran jedan, kao zagovornici tvrde.

Advokatima, cilj ovog potencijalno revolutionarichange do dokaz-of-akcija je da se smanji struja Ethereum zahteva da postignu sporazum o stanju transakcija i ugovora o mreži. Ali, pošto je potisnuo nekoliko puta, kritičari vidite ovaj hibrid kao poslednjeg dokaz da dokaz-o-udela nikada neće biti u potpunosti uspešno sprovodi na Ethereum.

Drugi kažu da je implementacija hibrid radi se samo o sigurnosti obzirom na to da je mreža sada osigurava milione dolara u vrednosti.

Blockchain konsultant Ciaran Marej, na primer, nazvao je ovaj pokret je "iz predostrožnosti" meru, dok Buterin pod nazivom ita "odskočna daska" da očekuje da će se održati nakon Ethereum pomera da organizuju tri svog razvojnog procesa, planirane faze koja se zove metropola.

Buterin rekao CoinDesk:

"[S] njegova će biti naš primarni fokus posle Metropolis od razvoja stanovišta, a sada smo veoma aktivno u procesu izrade prototipa u Pithon."

Virtualizing rudarstvo

Da bi se korak unazad, na veliku ideju iza dokaz-o-udela je "virtuelizaciju" proces rudarski.

Kao dokaz-of-rada, rudari izračunati slagalice odgovore na vrtoglavom brzinom, što je proces koji zahteva novac za opremu i električne energije. Kao dokaz-of-akcija, učesnici slično obavezuju novac u sistemu, ali ne i sa strujom i opremom. Sa Casper, virtuelni rudari, poznati kao validatora, obavezuju novac u sistem sa shvatanjem da će izgubiti svoje depozite ako ne poštujete pravila.

Nedavno, uz napretku u teoriji algoritma, Ethereum Fondacija formalna verifikacija inženjer Ioichi Hiraj je vođenje Casper scriptsthrough matematički buba detektor, proces poznat kao "formalne verifikacije".

Prema opšte noteson njegovog formalnog dela verifikacije, Hiraj koristi matematičke funkcije na pametnim ugovora ", tako da nema iznenađenja dešavaju nakon raspoređivanja".

Pošto smart ugovori ne može da se promeni nakon raspoređivanja, programeri nastavljaju sa dodatnim oprezom. Isto upozorenje važi i za Casper, koja je i sama omogućeno pametnog ugovorom.

Casper je prva etapa

U prvoj fazi od Buterin plana, dokaz-o-akcija će se koristiti kao "kontrolni punkt" svakih 100 blokova, i da će ponuditi još jedan dokaz da blokira čuvanje ispravne transakcije (koji su strucnjaci nazivaju 'konačnosti').

Floersch trenutno obeležavanje 'fork izbor pravila' za piethereum, Pithon Ethereum klijenta. Ova pravila opisati kako validatori odrediti koji Ethereum lanac graditi na, objasnio je on. Validatori pogledate lancima ispred njih i da njihov izbor delimično na osnovu toga koliko etar je posvećena svakom lancu.

Ako validatori učiniti pogrešnu odluku, oni će izgubiti novac.

"Možete videti kako se formira konsenzus, ili formira jedinstvenu lanac umesto gomilu lanaca", rekao je Floersch.

Casper programeri će objaviti smart ugovor o Ethereum, stvarajući zvaničnu Casper račun gde svako može da položi etar ukoliko žele da se uključe u virtuelnom rudarskom procesa.

Kada je verzija piethereum se uradi, tim će proći na radu koji se ugraditi u Casper demon, paket koji će na kraju biti pokrenuti zajedno sa svakim klijentom Ethereum, bez obzira da li Geth ili pariteta, na primer.

Druga faza je, dakle, da se rasporedi taj proces u većem obimu.

Dobra ideja?

Bez obzira da li dokaz-o-akcija će raditi ili ne već raspravlja Ad Nauseum, sa stranama u velikoj meri podelom na osnovu prethodnih criptocurrenci kupovina ljudi.

Ali disidenti imaju neki razlog za brigu. Ako mreža ne radi kako je planirano, postoji šansa transakcije neće proći kroz što korisnici očekuju, ili tako pametan pravila ugovora možda ne uklapa. To je razlog zašto su inženjeri Ethereum pokušavajući da razraditi "konačnosti" imovinu.

Drugi su skeptični po pitanju pristupa hibridnog uopšte.

"Nisam baš siguran o mudrosti namešteno tranzicije Ili imate veru i poverenje u svojoj algoritmu konsenzusa ili ne.", Rekao je Čarls Hoskinson, izvršni direktor za blockchain tek čvrsto IOHK.

Treba napomenuti da je IOHK je ozbiljno umešan u razvoju Ethereum klasika, koji se često posmatra kao konkurent za Ethereum.

"Dodavanje netestiranu ili nesiguran komponentu svoju mrežu kao sačekamo i vidimo je loša ideja", nastavio je on. "Takođe, gde je detalen pregled? Šta konferencije imati oni podneti odgovarajuće beli papir i šta povratne su došli?"

Ali, nekima u ovoj povoju oblasti "criptoeconomics", ovaj napred i nazad je uzbudljivo. Floersch pomenuo kombinaciju ekonomije i kriptografije koji podupire Kasper potencijalno mogu da se primene na drugim globalnim problemima.

"Naravno [dokaz-o-akcija] je kul problem i to je sjajno. Ali, mislim niz liniju, tu će biti i drugih primena criptoeconomics, što mislim da je potpuno novo polje mehanizama da koriste ekonomiju da obezbedi željeni ishod ", rekao je on, zaključujući:

"Kasper je jedan od prvih koji ga ima."

Slične vesti


Post Ethereum

$ 100k stipendije Peter Thiel dodeljena Vitaliku Buterinu iz Ethereuma

Post Ethereum

9 Must-Vatch pregovori na Ethereum-ovom Big Developer Eventu

Post Ethereum

To nije konsenzus: prema protokolima o hladnom protokolu

Post Ethereum

Zašto Ethereum treba glupe ugovore

Post Ethereum

Sada je ukrcavanje: AKSA-jeva eterična test Blockchain-ova ulaznica Mainstream?

Post Ethereum

CoinDesk je najvažniji u Blockchain 2017: Joe Lubin

Post Ethereum

Bitcoin Predviđanja za 2018. godinu: Kako su panditi poželeli

Post Ethereum

Za pokretanje Blockchain-a, Švajcarska Cripto Vallei nije Njujork

Post Ethereum

Alat za izmenjenje etera je dodan u Microsoft Sandbok sandučiću Blockchain

Post Ethereum

Vitalik Buterin poziva na saradnju na pokretanju preduzeća Ethereum

Post Ethereum

Bullish Breakout: da li je Ethereumova cena Heading Back iznad 300 USD?

Post Ethereum

Blagajnićki sanduči dolaze (možda uskoro) u automobil blizu vas