Energetski sektor pretvara se u Ethereum na test Blockchain | RS.democraziakmzero.org

Energetski sektor pretvara se u Ethereum na test Blockchain

Energetski sektor pretvara se u Ethereum na test Blockchain

"Zaista postoji nedostatak specifičnosti i razumevanje onoga što su slučajevi korišćenja su."

Džesi Moris, glavni u Rocki Mountain Institute (RMI), je malo kritičan diskusija oko blockchain technologitrials u energetskom sektoru. Dok mnogo firmi su razgovarali tehnologiju, izvan nekolicine pilota, upotreba casesand njihove prednosti su nejasni, ustvrdio je on.

Da bi se riješio taj izazov, je RMI, Kolorado zasnovan neprofitna grupa za pritisak za zelenu energiju A, je osnovala Fondaciju Veb Energi (EVF) u partnerstvu sa Grid Singulariti, blockchain pokretanja bečkom a. Fondacija ima za cilj da podstakne blockchain projekata u energetskom sektoru za komercijalnu primenu.

Početkom maja, fondacija saopštila da je broj globalnih energetskih kompanija se pridružila inicijativi, uključujući Centrica, Elia, Engie, Shell, SEMPRA energetike, SP grupe, Statoil, Štedin, Tvl i TEPCO - preduzeća koja su dizanih $ 2.5m Into the EVF do sada.

Uz pomoć ovih kompanija, je RMI i Mreža Singulariti će smanjiti slučajeva upotrebe na ono što smatraju najviše ubedljivi i ostvariva.

"Nekoliko različitih istraživačkih firmi su identifikovali nešto slično 200 upotrebe slučajevima blockchain u energetskom sektoru", rekao je Moris CoinDesk, dodajući:

"Koristili smo da kao polaznu tačku i pobili tu listu dole na mnogo rukovanje liste gde imamo hipoteze oko blockchain imaju komercijalnu vrednost."

Upotreba slučajevi

EVF je već smislio broj aplikacija u energetskom sektoru da bi koristi od integracije blockchain tehnologije, uključujući računa klijenta, obnovljive sertifikati energije i peer-to-peer (P2P) razmenu energije mreža.

Moris krenuo u obnovljive sertifikati energije, koji se koriste za trgovinu zelenih energetskih izvora i su prijavljeni na registrima koji prate poreklo energije iz obnovljivih energetskih sistema.

"Ako pogledate tih sistema, oni u suštini vrišteći na vrhu svojih pluća za rastvor blockchain na bazi", rekao je on.

Moris je rekao CoinDesk:

"Imate različite elektrane koje stvaraju energiju i ta energija stvara sertifikate, oni dodeljeni atribute i oni razmenjeni. Postojeći sistem ima dosta problema, [kao] sertifikati se dvostruko proveli, ne može svako da pristupi tržište [i] ima puno malih regulatornih izazova između svih njih. "

RMI i EVF veruju da blockchain rešenje moglo efikasnije pratiti poreklo ovih sertifikata.

Sledeći slučaj korišćenja osnova istaknut je u P2P trgovini energijom, gde već postoji neka aktivnost. U Njujorku, pokretanje lo3 energije sarađuje sa Siemensto stvori mrežu koja omogućava energetsku trgovinu među vršnjacima.

U tom smislu, Moris predviđa zgrade žičane sa puno uređaja radi na blockchain dozvoljava za trgovinu viška obnovljivih izvora energije.

Objasnio je:

"Kada pogledamo blockchain tehnologiji i da ga par sa tom vizijom zgrada u potpunosti TRANSACTIVE agente sa obe vršnjaka zgrade i različitim nivoima električne mreže, tamo je pravi potencijal a laži primene energije blockchain-based."

Ali sve ovo posao može da prvo počnemo sa prozaičniji ali ipak ključnih aktivnosti u energetskom sektoru, kao što su fakturisanje kupcima.

Stvaranjem virtuelnih identiteta na distribuirane knjizi za svaku zgradu koja prima snagu od korisnosti, dobavljači energije mogu ukloniti mnogo ljudskih procesa koji su skloni greškama, rekao je Moris.

Polaganje temelja

U ovoj početnoj fazi EVF je odlučio da gradi na Ethereum za eksperimente.

"To će biti dokaz-o-organ-based blockchain koji počinje sa Ethereum", rekao je Moris. "Međutim, mi gradimo ovu osnovnu tehnologiju koja će biti pozivajući se na različitim kompanijama, različitim pristupima, ideja i tehnologija."

Točkovi su već u pokretu na Grid Singulariti, tehnički partner fondacije, na suđenju algoritam konsenzus da bi na kraju vlast ova blockchain rješenja u energetskom sektoru.

Posebno, Mreža singulariti je rad sa drugim startup Ethereum-fokusiran preko fondacije, kao što su paritet tehnologije, Slock.it i blockchain konsultanti Brainbot.

Dok scaling a blockchain za korišćenje energije će biti izazov, Evald Hes, direktor Grid Singulariti, rekao je da, iako je sama tehnologija je izvodljivo, izazov leži u detaljima kao što su regulacije i industrije standardizacije.

Međutim, glavni energetske kompanije pridružuju inicijativi treba da pomogne prevazilaženju tih prepreka, pružajući ne samo kapital, ali neki kohezije i doslednost u formulisanju blockchain rešenja.

Hes je rekao CoinDesk:

"Mnogo je lakše raditi kada imate puno kompanija odlučivanja na stolu da se dogovore o određenom pametnog ugovora koji je izdao konkretne tokena. Onda je drugi zadatak vam je potrebno je belu listu identiteta, da elektrane imaju pravo da izda tokena, a belu listu pametne ugovore. "

Ovo je "politički zadatak", Hes primetio, pozivajući se na visoko regulisanu prirode energetskog sektora, koja se razlikuje iz zemlje u zemlju.

Ispravka: Ovaj članak je prvobitno identifikovan u lo3 tehnologiju kao da je na osnovu Ethereum, što više nije slučaj.

Slične vesti


Post Ethereum

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain

Post Ethereum

Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade

Post Ethereum

Pozovite Bear? Ether-Bitcoin trgovina par pozicija za Slab septembar

Post Ethereum

Jedan od najstarijih pametnih jezičkih ugovora Ethereuma je predviđen za penziju

Post Ethereum

Duhovno iskustvo: Vrući, divlji eteralni samit je znak vremena

Post Ethereum

$ 100k stipendije Peter Thiel dodeljena Vitaliku Buterinu iz Ethereuma

Post Ethereum

Šta možemo da naučimo od DAO-a

Post Ethereum

DAO je novi Dov

Post Ethereum

Blagajnićki sanduči dolaze (možda uskoro) u automobil blizu vas

Post Ethereum

Donošenje osjećaja Blachenain Smart Contracts

Post Ethereum

Ko treba CSD? Nivaura će izdati prvi regulisani Ether Bond

Post Ethereum

Tokens For Time? U okviru One Banking Ekec-ovog Blockchain Pet projekta