Dubai Government Taps IBM za gradsku šipku pilotskih blokova | RS.democraziakmzero.org

Dubai Government Taps IBM za gradsku šipku pilotskih blokova

Dubai Government Taps IBM za gradsku šipku pilotskih blokova

Grad Dubai je predstavio nove strateška partnerstva kao deo svoje ponude da postane prvi svetski "blockchain-povered vlada".

Na konferenciji za novinare u Emirates Tovers Hotel danas Smart Dubaiju, u gradu inovacija ruka, najavio je da IBMhas zvanično pridružio kao svog "blockchain strateškim partnerom", dok je Bruklin-based ConsenSis Ethereum startup, zauzvrat, će biti njegov blockchain grad savetnik.

Kao deo otkrivanja Smart Dubaiju otkrila kako namerava da nadgleda migracije vlade procesa u Dubaiju da blockchain sistema, što je potez koji će naći agencije raznolik kao Dubai turizma, zdravstvenog organa Dubai i Dubai policije Oslanjajući se na tehnologiju kao deo grad-širok pritiskom da se modernizuje i digitalizuje do 2020. Godine.

U intervjuu, Zeina El Kaissi, šef poslovnog razvoja u Smart Dubaiju, razgovarali o strategiji za ambicioznog plana, u odnosu njegovu složenost da "vozi auto i izgradnju auto u isto vreme".

Ipak El Kaissi je optimista vladine agencije Dubaija mogao da iskoristi operativne blockchain pilote do naredne godine, iako je naglasio da naglasak suđenja je koristi to bi dovelo do stanovnika grada.

El Kaissi rekao CoinDesk:

"Ako možemo obratiti 10 do 15 iskustva, a ne male usluge, i transformišu ih preko blockchain tokom naredne dve do tri godine, to bi bilo ogromno."

Takođe, primetno o projektu je upravljanje i podržavaju SMART Dubai će obezbediti da učestvuju startup i blockchain usluga.

Dok startup često ulažu velike napore da rade u lice konfuzne i još uvek neprozirne globalne regulacije Smart Dubaiju otkrio da će pomoći oblikovanju detalje poput pravnih isporučenu i troškova pretpostavkama onih koji učestvuju u okviru programa.

S obzirom na ovu podršku El Kaissi izrazio uverenje da piloti mogu biti pokrenut stotine hiljada transakcija do sledeće godine. Ona navodi Dubaija malu veličinu tržišta i spremnost da prihvate inovacije kao ključne adaptera koji bi ga odvajaju od drugih jurisdikcija.

"Nema birokratija. Izlazimo u susret i krenemo", nastavila je.

U saopštenju sledi period teškog aktivnosti za Dubai blockchain ekosistem, koji je prošle veekplaied domaćin u tech konferenciji o temi. Tu, lideri iz vladinih agencija i velikih banaka razgovarali o stanju ekosistema, otkrio nove dokaze-of-concept i detaljnih mapa puta za nove suđenja i testova.

Tapered Rollout

Na događaju Smart Dubaiju je takođe otkrila strategiju zeleno-napred da će svoj plan akcije podele u ove i naredne.

U prvoj fazi, koji se održava od marta do aprila ove godine, gradska vlada namerava da analizira izazove i odrediti pitanja koja trenutno čine život teško za građane. (Ukupna mandat Smart Dubaija je da koriste tehnologiju da pomognu da grad je "najsrećniji" na zemlji).

Ovde, vlada će obezbediti ruke na smernice i podršku.

"Mi ćemo dizajn arhitekturu i poslovni slučaj, i definišu očekivani uticaj finansijski na grad i na vreme i broja koraka za korisnike", objasnio je El Kaissi.

Odatle Smart Dubaiju izjavio je da će raditi na scoping zahtev za predloge (RFPs) za svoje blockchain pokretanje partnera, sa prvim pilotima očekuje da će pokrenut u avgustu. Počev od 2018. Smart Dubaiju predviđa pokretanje blockchain-kao-a-Service (Baas) platformi koja će omogućiti startapima da efikasnije pružanje usluga širom grada.

Potpuna migracija bi onda tražiti da bude završena do 2020. Godine, vizija prvo detaljno po Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rašid Al Maktum, prestolonaslednik Dubaija, u oktobru prošle godine.

Tehnologija igra

Ipak, u saopštenju se stavlja Dubai delo u širem, globalnom kontekstu.

Kako je konkurencija se zagreva za blockchain infrastrukturu, mnogi startup i izvršioca su prihvatanje i "multi blockchain poslovni model, onaj koji pronalazi ih oslanjajući se na kombinaciju protokola za pružanje usluga.

Na ovaj način El Kaissi rekao je najava kako IBM i ConsenSis kao partnera pokazuje da je Dubai namerava da ostane "open minded" o tehnologiji i njegovih različitih dizajna.

Na primer, dok je IBM-rutinski gradi na svom Fabric distribuira knjige, nadgleda Linuk-predvodi Hiperledger grupe, ConsenSis radi na privatnoj primeni na osnovu Ethereum blockchain.

Ovde El Kaissi izjavio da je Dubai namerava da bude prodavac neutralna, uz napomenu na "tehničkim" obe ponude.

Ona je zaključila:

"Postoje će biti različite vrste slučajeva upotrebe."

Slične vesti


Post Ethereum

DAO: Ili kako je projekt Leaderless Ethereum podigao 50 miliona dolara

Post Ethereum

Cripto 2.0 Roundup: Bitcoinova revolucija se kreće van valute

Post Ethereum

Osnivač standpoint-a: Bitcoin Asset Class će rasti na tržištu od 2 triliona dolara

Post Ethereum

Vill Ethereum Beat Bitcoin na Mainstream Microtransactions?

Post Ethereum

Upoznajte Ek-Bankera koristeći Ethereum za preuzimanje tradicionalnih Hedge fondova

Post Ethereum

9 Must-Vatch pregovori na Ethereum-ovom Big Developer Eventu

Post Ethereum

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain

Post Ethereum

Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017

Post Ethereum

Ponuda na crnoj listi DAO Napadač napreduje sa glasom Ethereum Soft Fork

Post Ethereum

Na Ethereum Mega-Eventu, crkva Vitalik Sobers Up

Post Ethereum

3,000% Dobitak u 2017. godini: Šta je sledeće za eter cijene?

Post Ethereum

Bitcoin startups Eie Ethereum Kako se profil platforme razvija