Profesor Cornell poziva na pokret DAO 2.0 | RS.democraziakmzero.org

Profesor Cornell poziva na pokret DAO 2.0

Profesor Cornell poziva na pokret DAO 2.0

Cornell kompjuterski stručnjak koji je pomogao identifikaciju ranjivosti u Tao otkrila je 10 novih podviga u svom kodu na događaju u Njujorku.

Izjave iz Emin pištolj Sirer, dugogodišnjeg kritičara projekta, doći zbog širokog zabrinutost zbog razvoja na DAO, pametne ugovora na bazi finansiranja vozila izgrađena sa Ethereum koji je efektivno urušila nakon ekploit ranjivosti u svojim pametnim kod ugovora.

Sirer upozorio da, dok se ranjivost koja je dovela do removalof desetine miliona dolara u vrednosti od criptocurrenci etra je sada dobro razumeo, mnogo toga ostaje da se popravi pre nego što drugi DAO (decentralizovana autonomna organizacija) može biti pokrenut.

Izjave su bili prvi koji leži jasan put napred za to kako da se izgradi organizaciju pokrenuti uglavnom sa kodom, i time ispuni originalnu viziju DAO.

Sirer, koji je ko-direktor Inicijative za Criptocurrencies i ugovora (IC3), akademskog istraživačkog projekta fokusirana na tehnologiji, koristi forum da polože detaljan prikaz mogućih podvizima za takve projekte koji idu skroz do Ethereum kodiranje jezika sama.

Sirer je smatrao da su problemi naglašeni su relevantna kada se gleda na pitanje stvaranja sličnih projekata u budućnosti.

On je rekao okupljenima:

"Tao 2.0 zahteva mnogo, mnogo više truda. To je mnogo dublji polje nego što ljudi misle."

Ranjivosti detaljno

U danima koji su vodili do otkrivanja prvobitnog buba, Sirer i njegove kolege objavio pregled onoga što naziva "rekurzivni poziv" ranjivost koja je omogućila eksploatisanih da se kreće sredstva u takozvanom "deteta DAO" To se odvaljuje od originala DAO.

Obraćajući se oko 70 Bitcoin kodere, Ethereum programeri, kompjuterskih naučnika i finansijskim stručnjacima publiku u slučaju sinoćnoj, Sirer je u detalje o drugim mogućim pretnjama.

Na primer, "proganja" buba - koji se trenutno koristi za montiranje brojača-attackagainst na belo-het-hack dizajniran da se kreće sredstva na sigurnom računa - je primer jednog od ranjivosti Sirer identifikovanih u slučaju sinoćne.

Na 10 ranjivosti Sirer discussedin detaljno uključuju "istovremeno predlog zamku" kojim napadač čini proizvoljnu predlog kao što je "Da li verujete u Boga?" dizajniran da podstakne visok stepen odgovora, i uključuju dug period glasanja u kome je simbol se koristi za glasanje postaje zarobljen. Zatim, takmiči predlog bi mogao biti od napadača nakon što su zatvorili sredstva.

Još jedan ekploit, koji se zove "Većina preuzimanje" napad, prikriva većinu glasova od strane jedne partije koja bi mogla imati koristi od uspešnog predloga deljenjem pravo glasa na manje glasova odvojeno, za koje je rekao da nema poznata odbrana.

Neki od podviga o kojima sinoć objavljeni su detaljno u earlierpaper. Kompletan spisak, zajedno sa računa o tome kako DAO funkcije, mogu se naći ovde.

"Poenta pametnih ugovora je stvaranje uzbudljivih, čudne finansijske instrumente", rekao je Sirer prisutnima, dodajući:

"Ovo nije uzbudljivo, to je samo čudno."

Teška ljubav

U satima koji su vodili do jučerašnjeg događaja, Sirer engagedin je Tvitter raspravu u kojoj on tvrdi da je Ethereum zajednica treba prognati osnivača Slock.it, pokretanja Nemačka zasnovanom na koji je napisao DAO kod i predvodio svoj raspored.

Na događaju u Njujorku, Sirer udvostručio-dolje na njegov poziv, imenovanje osnivače Stefan Tual i Kristof Jentzsch, posebno.

Ali, dok je Sirer imao neke oštre reči za Slock.it, on je rekao da su problemi prošire da se Ethereum. On je pozvao Tao je "Ginormous $ 220m buba ucene", kritika da produži ne samo da taoi, ali pametnim ugovora Ethereum je kodiranje jezika čvrstine, što je on rekao je rad u toku.

Sirer rekao prisutnima:

"Trebalo bi da redizajn čvrstine, trebalo bi da razmislimo šta znači pisati bezbedne državne mašine, kako bi trebalo da ih navesti i kako treba da se uverite da ne nered."

Slika Michael del Castillo za CoinDesk

EthereumThe DAO

Slične vesti


Post Ethereum

Duhovno iskustvo: Vrući, divlji eteralni samit je znak vremena

Post Ethereum

5 Takeavais iz CoinDesks Understanding Ethereum Report

Post Ethereum

Cripto 2.0 u 2018. godini: Pretvaranje teorije bitkea u veliki biznis

Post Ethereum

2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća

Post Ethereum

Zakonski obavezujući pametni ugovori? 10 advokatskih firmi pridružite Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

Bitcoin i Zakon o konzervaciji energije

Post Ethereum

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

Post Ethereum

Sledeći talas aplikacija Ethereum je skoro ovde

Post Ethereum

Bitcoin Tests 2018 Highs kao investitori traže privatnost

Post Ethereum

Poof, Iour Monei Gone: Building for Blockchain Users

Post Ethereum

Bitcoin startups Eie Ethereum Kako se profil platforme razvija

Post Ethereum

Prevara kockanje na Ethereum? Regulatori možda neće biti spremni