Daimlerov 100 mil EUR Ethereum Bond je veći nego Mercedes-Benz | RS.democraziakmzero.org

Daimlerov 100 mil EUR Ethereum Bond je veći nego Mercedes-Benz

Daimlerov 100 mil EUR Ethereum Bond je veći nego Mercedes-Benz

Kada je proizvodnju kompanija koja stoji iza Mercedes-Benz je izdao svoj prvi blockchain vezu prošlog meseca, jeste nešto što utiče mnogo više nego samo jednog brenda automobila.

Kao što je otkriveno da CoinDesk je € 100m veza, izdat na privatnom versionof Ethereum blockchainsignals prvi korak u mnogo većem planu Daimler AG da istraži tehnologiju. Ali to je tip veze - zove Schuldschein - koji daje projekat istinski globalnom nivou.

Od finansijske krize 2008. Godine, ova nemačka verzija privatnog plasmana nije video eksploziju upotrebi širom sveta, sada u ukupnom iznosu od više od 20 milijardi € godišnje.

Ali, dok sam Dajmler kaže upotreba velikih razmera jednog Schuldschein Ethereum zasnovan je verovatno bilo kada u bliskoj budućnosti, njegov uspeh je već ohrabruje je nemačka firma za testiranje još više slučajeva korišćenja.

Prema viši menadžer Daimler AG upravljanja procesima trezora, Eva-Marie Scholz, više poslovnih odeljenja u firmi se sada istražuju slučajeve korišćenja kao rezultat.

Scholz, rekao CoinDesk:

"To definitivno nije bio razočaravajući. [Razmišljajući o] procesa, u mogućnosti smo da preispita potencijal blockchain da pravi biznis model promene za ukupnu tržišta kapitala i bankarskih transakcija."

Preciznije, Schuldschein je način za korporacije da pozajmljuju novac od male grupe privatnih investitora sa samo minimaldisclosure i regulatornim zahtevima, obično za između 3-10 godina, a u iznosu od čak € 500m.

Za Daimler prvog blockchain zasnovane veze, čiji je cilj bio da se pojednostavi proces kreditiranja, automaker udružio sa Landesbank Baden-Vurttemberg (LBBV) da proda relativno kratkoročno jednogodišnji vezu sa štedionica Esslingen-Nurtingen, Ludvigsurgu i Ostalb.

Ali za firmu koja generiše € 153bn u prihodima prošle godine, obveznice signali samo kap u moru od ukupnog broja Schuldscheins prodaje u tipičnoj godini.

"Dajmler izdaje oko 50 do 70 obveznice na godišnjem nivou", rekao je Orhana Oezcelik od Daimler tržištu kapitala divizije. "Iako ne očekujemo blockchain će uticati na ukupan obim emisija, tehnologija može omogućiti veći broj transakcija koje bi potom biti manja."

Streamlined Schuldscheins

Dok Scholz, rekao je jedan test nije bilo dovoljno da se utvrdi efikasnost dobijene iz emisije obveznica Ethereum-based, ima dosta prostora za poboljšanje na standardnom postupku.

U martu 2016, nemački banka Nord / LB ko-je objavio fiksni istraživanja reportalong prihoda sa Blumberg-Kurzel polaganja pravni okvir i širi za Schuldschein vezu.

Uprkos široko smatra pojednostavljenu verziju zaduživanja, tipičan Schuldschein transakcija i dalje traje 20 stranica dokumentacije i uzima onoliko dugo kao 14 nedelja zatvoriti, ne računajući stalne administrativne usluge.

Uprkos već pojednostavljene regulatornim zahtevima obično u vezi sa vezom, koristeći zajedničku, distribuirani knjigu ima potencijal da dodatno pojednostavi proces, istovremeno smanjujući šta agencija za kreditni rejting Mudis je prošle godine describedas je "povećan rizik za investitore" proizilazi iz nedostatak transparentnosti.

Da dam ideju o tome šta je na kocki treba Schuldscheines blockchain-based postala norma, između 2014. I 2015. Godine, izdavanje obveznica povećan za 67 odsto u € 20.2bn, navodi se u izveštaju BNP Paribas.

I Mudis ima predicteda rekordni nivo emisija ove godine.

Osim obveznica

Sa Svetska banka se u issuanceof obveznice na blockchain ranije ove godine, klasa imovine je zrela za ometanje. Ali Daimler rad ne prestaje tu.

Trenutno, postoji nekoliko poslovnih odeljenja gledajući slučajeva upotrebe, uključujući prodaju, inženjering, trgovinu hartijama od vrednosti, prekogranične otpreme robe i - možda najviše obećava - plaćanje transakcija.

Iako su tek treba da se reši stvarni blockchain rešenja koja bi, eventualno, biti zaposleno - nekoliko open-source rešenja Hiperledger su još uvek na stolu - sledeći korak je malo više siguran.

Scholz, zaključio:

"Za plaćanja struje, to su slučajevi korišćenja Trenutno smo u potrazi u da nastavi sa."

EthereumbondsDaimler AG

Slične vesti


Post Ethereum

Ethereum će doći (i 15 drugih blokchain prognoza za 2018)

Post Ethereum

Ethereum Bug šalje pametne ugovore nazad na crtež za crtanje

Post Ethereum

Ključna pitanja Svaki osnivač DAO treba da zatraži

Post Ethereum

Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token

Post Ethereum

Bitcoin startups Eie Ethereum Kako se profil platforme razvija

Post Ethereum

Vaskrsenje javnih blokova

Post Ethereum

Alat za izmenjenje etera je dodan u Microsoft Sandbok sandučiću Blockchain

Post Ethereum

Izgradnja temelja za skalabilnu eterumsku zajednicu

Post Ethereum

Blockstream Devs Depart for the Nev Vorld Computer Project

Post Ethereum

Ethereum pokreće dugo očekivanu decentralizovanu mrežu aplikacija

Post Ethereum

Može li novi socijalni operativni sistem popraviti DAO?

Post Ethereum

Eter Cene prelaze prvu stopu od 20 dolara u mrežu