Brazilska centralna banka je istraživanje i razvoj Blockchain Ramping Up Blockchain | RS.democraziakmzero.org

Brazilska centralna banka je istraživanje i razvoj Blockchain Ramping Up Blockchain

Brazilska centralna banka je istraživanje i razvoj Blockchain Ramping Up Blockchain

Centralna banka Brazila gradi sa skoro svaki blockchain može dobiti svoje ruke na.

U novom intervjuu o svojim planovima za povoju tehnologije, članovi blockchain tima centralne banke otkrili su nastavak rada sa Corda distribuira glavne knjige platformi R3 je, meseci nakon prestanka razvoja, jer je tehnologija koja se takođe smatra "nezrelo."

Nakon preduzeća blockchain konzorcijum pokrenut verziju 1.0of Corda u oktobru, centralna banka je rekao da je spreman da vidi da li je najnovija verzija ima ono što je potrebno da napravite rezervnu kopiju aspekte finansijske infrastrukture zemlje.

A uz to, Banca Central do Brasil sada razvija dokaze-of-concept (Pocs) na četiri različite platforme, trialing Ethereum, JPMorgan je Kvorum i Hiperledger tkanina zajedno sa svojim Corda radu.

U Pocs generalno se fokusiraju na upotrebi blockchain kako na postojećem sistemu (RTGS) Back-up centralne banke u realnom vremenu po bruto principu, pod nazivom Brazilski sistem plaćanja, kao i bolje uskladi organizaciju sa rastućim momentum za centralne banke za inovacije pomoću blockchain tehnologija.

Govoreći na tom trendu, zamenik šefa IT odeljenja centralne banke, Aristidis Andrade, Cavalcante Neto rekao CoinDesk:

"Mi smo centralna banka, i uživamo mnogo stabilnosti. Ali moraš da misliš promene. Morate da u drugom poslovnom modelu. Dakle, za nas, to je najteži deo ovakvog načina rada kada smo ' Re govorimo o inovacijama. "

Real-time blockchain

Dok je blockchainteam na centralne banke Brazila je smatrao broj slučajeva upotrebe - uključujući omogućavanje spoljnu trgovinu u lokalnim valutama i sistem upravljanja identitet - kao još u januaru, što na kraju izabran RTGS kao svoj fokus, prema analitičar tima Hose Deodoro De oliveira Filho.

Umesto da se povremeno zaplenila, u RTGS se koristi kako bi se omogućilo bankama da izmire svoje velike vrednosti zaduženja odmah čim se pojave. Jer ove transakcije su relativno retke, oni su identifikovali više centralnih banaka kao potencijalni slučaj korišćenja za blockchain.

Banco Central do Brasil processes314, OOO transakcija dnevno, kreće ukupno 839 milijardi brazilski real, ili oko $ 255 milijardi do današnjeg kursa.

U razgovoru sa CoinDesk, de Oliveira obrazložio odluku da se fokusira na slučaj upotrebe RTGS-, navodeći da, iako sadašnji sistem centralne banke je pomogao komercijalne banke pomiriti račune za 15 godina, oni još nemaju rezervnu sistem. I oni su zainteresovani za to da li je blockchain je pogodan za posao.

Prema De Oliveira, svaki od platformi ima svoje "prednosti i problemi", ali stvarno samo dva glavna prepreka - iako velikih - i dalje.

Naime, centralna banka ne može da "dokaže" da je implementacija sistema blockchain bi biti jeftiniji od primeni nešto više tradicionalni, rekao je on. Au toku su pitanja o privatnosti koristeći zajednički, distribuira knjigu.

"Ako želite privatnost ne možete imati druge funkcije, a ako želite ostale funkcije, ne može imati privatnost. Dakle, to je ono što pokušavamo da odmah reši", rekao je De Oliveira je.

Izaći na videlo

Ali, dok RTGS-je primarni fokus blockchain rada centralne banke, to je takođe testira "razmenu informacija." Blockchain-based

Otkriva po prvi put u CoinDesk, razmena, pod nazivom Knov Iour Građanin (naizgled igra na poštovanje znanja vaš-kupaca regulatora-mandat), pokreće Kuorom u Microsoftov Azure oblak. Ona takođe koristi Truffle, popularni razvoj Ethereum okvir, da komuniciraju sa pametnim ugovora.

Detalji o projektu su "neka vrsta tajne sada," u skladu sa De Oliveira, ali je rekao više informacija trebalo da usledi u "narednih nekoliko meseci."

Na drugim mestima, centralna banka je sve otvoreno u pogledu njegovog razvoja blockchain.

Ne samo da se uvede svoje nalaze na centralnom samitu banke čiji je domaćin Ripple u Njujorku prošlog meseca, ali je takođe predstavila svoj rad na Međunarodnom monetarnom fondu, te će, kasnije ovog meseca, pojaviti na Blockchain samitu 2017 u Sao Paulu Brazil.

I druge centralne banke širom sveta, uključujući Hong Kong, Japan, Kanada i Evropa, obično u prisustvu na ovim događajima, Cavalcante Netu uramljena ovu otvorenost kao način za radionice ideje sa kolegama, rekavši:

"To je vrlo korisno, ova vrsta susreta, da razumeju različite perspektive iz različitih centralnih banaka o tehnologiji."

Slične vesti


Post Ethereum

Najzad? Paritet objavljuje revidirani softver ispred Ethereum Hard Fork-a

Post Ethereum

Bitcoin Predviđanja za 2018. godinu: Kako su panditi poželeli

Post Ethereum

Eieing Volume, Asian ekchanges Dodaj podršku za Eter trading

Post Ethereum

U unutrašnjosti TrueBit: Eteremumova manja poznata skalabilnost

Post Ethereum

Kod je zakon? Nije sasvim

Post Ethereum

7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu

Post Ethereum

Blagoslov i prokletstvo: razvijatelji DAO-a na Blockchain-u 2018. godine

Post Ethereum

Ničija zemlja? Eter Cene pristupaju 350 dolara, ali se bore za izgradnju trenutka

Post Ethereum

Sada je ukrcavanje: AKSA-jeva eterična test Blockchain-ova ulaznica Mainstream?

Post Ethereum

Miners Boost Ethereum-ova transakcija sa porastom gasa

Post Ethereum

Novi predlog za etereum namerava da nadmaši pametne ugovore

Post Ethereum

LendingRobot je prebacivanje investicionih zapisa u javni blockchain